Jump to content

Azot u gumama

6 replies to this topic

#1 Lenko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 783 posts

Posted 30 April 2011 - 19:06

Čuo sam da se umesto vazduha, gume mogu napuniti azotom. Šta se time dobija ili gubi, i gde se to može napuniti.

#2 VeNoM

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 165 posts
  • VozimXciting 400i

Posted 30 April 2011 - 20:26

mislim da j e helijum u pitanju.kao bolje gume leže na putu i kao malo manje troši...ali to su samo priče....da se uzme po 50din za pumpanje.

#3 boSSke

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 35 posts

Posted 30 April 2011 - 20:55

pune se gme azotom, to nije nikakva novina, caka je u tome sto je atom azota mnogo veci od kiseonika i slabije ispusta, drugo azot je iste zapremine na svim temperaturama, i kod njega nema oscilacaija pritiska zimi i ljeti. i kao malo je meksi od obicnog vazduha.
inace oko 78%vazduha oko nas je vjerovali ili ne azot...cisto da se zna, ovo je samo izolovan cist azot.
hehe,,,helijum jos niko nije punio, a bas i nema svrhe i da proba da puni...posto je on veoma osjetljiv na temepraturne razlike

#4 Lenko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 783 posts

Posted 30 April 2011 - 21:25

View PostboSSke, on 30 April 2011 - 20:55, said:

pune se gme azotom, to nije nikakva novina, caka je u tome sto je atom azota mnogo veci od kiseonika i slabije ispusta, drugo azot je iste zapremine na svim temperaturama, i kod njega nema oscilacaija pritiska zimi i ljeti. i kao malo je meksi od obicnog vazduha.
inace oko 78%vazduha oko nas je vjerovali ili ne azot...cisto da se zna, ovo je samo izolovan cist azot.
hehe,,,helijum jos niko nije punio, a bas i nema svrhe i da proba da puni...posto je on veoma osjetljiv na temepraturne razlike
Gde ima da se puni, i o kojoj cifri pričamo ?

#5 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade
  • VozimKymco People S50 2T, Peugeot Elyseo 2T 70cc. Malaguti Madison S250

Posted 30 April 2011 - 22:17

Vidi kod vulkanizera Danka na batajničkom putu, msm da je cifra oko 150din po točku (nisam siguran)

#6 boSSke

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 35 posts

Posted 01 May 2011 - 09:13

ma ima maltene an svakom koraku, kod plavog mosta sa strane konjarnika, autokomanda alu roki, banovo brdo gore u pozeskoj, novi beograd i zemun na mnogo mjesta. sad nabrajati je malo uzaludno, ali ima svuda nije to vise toliki bauk, i icjena ide od 50-150 dinara po gumi zavisno od velicine, vrste i sl, ali iskreno po meni je to bacanje para...pa kako god

#7 Lenko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 783 posts

Posted 01 May 2011 - 10:40

Bez obzira na cifru, čisto da mi savest bude mirna !

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users