Jump to content

Aprilia Sr 1

• This topic is locked This topic is locked
89 replies to this topic

#41 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 30 July 2011 - 12:01

imaš te pavese podešavajuće 17x12 koje su od 1,9 do 8,2g podešavajuće, ovako ne može, 15 je manje nego 17, i neće otvarati variomat kako valja, još će se u početnom stadijumu klimati jer skroz zatvoren variomat ne predviđa da su rolnice u njemu 15 nego 17 u prečniku...

#42 Muhi

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 264 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimPiaggio Zip SP

Posted 30 July 2011 - 12:07

tako sam i mislio.
a imam samo te jedne 17x12 i te ce vrv biti preteske,nzm na replicu ce ici izmedju 3g-4g rolnice kontam ali opet treba ubosti a ja nemam te rolnice tu ce biti malo problema ali valjda cu se nekako snaci sa rolnicama. :) :D

#43 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 30 July 2011 - 12:27

vidi sa zoksijem, možda on ima te paveze u 17 varijanti

#44 Muhi

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 264 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimPiaggio Zip SP

Posted 30 July 2011 - 17:44

danas da odem od druga gorana i odjednom aprilia upali ali se odma ugasi i tako par puta i sve teze kurbla se pokrece skinemom mi deklu itd kada ono propisao semering na radilici,samo da nije radilica zalepila.a tama sam kupio nov remen naraku.i montirao ga i ide super sr i eto sta se desilo. :) mozda vec sutra otvaranje blokova,idu c4 skf lezajevi unutra samo da jke radilica ok.

#45 Muhi

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 264 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimPiaggio Zip SP

Posted 24 August 2011 - 15:47

evo slike cilindra i hebo variatora sa hebo ventilvarom,i dekla koje je malo izbusena radi boljeg hladjenja prenosa.
Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

a evo i slika dok su se menjali lezajevi radilice.ubaceni su c4 skf.
Posted Image

2 umetnicke,nabavio sam i prednji blatobran koji treba da se farba mnogo lepse izgleda sa prednjim blatobranom.
Posted Image

Posted Image

i nove rucke koje sam kupio u mb na snizenju.
Posted Image

i ubacio sam platnicu fabricku izmedju ventilvara i blocne variatora,jer kada sam kupio skuter nije bila ali sam je nekako nabavio. :)

#46 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 24 August 2011 - 22:06

evo muhi će na trke dobro je, još nei spuh da nabaciš, mada za 100m nema potrebe

#47 Muhi

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 264 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimPiaggio Zip SP

Posted 24 August 2011 - 23:25

ma jedino ako ima i klasa 50cc. :)

#48 Muhi

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 264 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimPiaggio Zip SP

Posted 06 September 2011 - 13:34

evo juce mi je stigao karb 17.5mm dellorto motoforce.juce sam ga odmah i montirao samo je zaboravio dizne da mi poslje pa im sutra stizu.nadam se da ce karb raditi kako treba.
e sada da vas pitam da li ima nekog uopste primetnog efekta kada na standardu skinem onu lulicu sa airbox-a?znam da ide veca dizna vise snage ali oce li se osetiti razlika u snazi?osim sto ce nesto malo potrosnja da se poveca oce i biti razlike u snazi?

#49 .::SALLE::.

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 274 posts
  • MestoKraljevo
  • VozimCBR 600RR

Posted 06 September 2011 - 15:36

kako moze da bude dellorto motoforce , ili jedno ili drugo :D

#50 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 06 September 2011 - 16:04

msm da je motoforce radio kopiju dellorto carba:)

#51 Muhi

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 264 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimPiaggio Zip SP

Posted 06 September 2011 - 16:09

View PostAlexandar ':D', on 06 September 2011 - 16:04, said:

msm da je motoforce radio kopiju dellorto carba:)
tako je.moze li mi neko odg za ovu lulicu na airbox-u?

#52 ZlajoX

Grunf u najavi

• Members
  • PipPipPip
  • 376 posts
  • MestoSremska Mitrovica
  • VozimSuzuki DR600 DJEBEL

Posted 06 September 2011 - 16:25

Ajde da ti ja odgovorim posto vec nije niko a imam iskustvo oko toga. Ako si primetio na drugom forumu da sam na mog kineza stavio masinu od aeroxa tj. blokove org. minareli i na njih stavio cilindar klip i glavu od aprilie ac fi 40mm. U karbu mi je bila dizna 50 i airbox sa lulicom i nisam bio nesto zadovoljan kako to sve ide te sam ubacio diznu65 i motor je trokirao a cim sam iscupao lulicu motor je oziveo. Jos je bilo malo vazduha pa sam na kutiji iznutra[ na prljavoj strani] izbusio dve rupe sa burgijom 8mm. To je bilo konacno stelovanje i motor radi kako treba samo malo onako muce zbog velike kolicine usisanog vazduha,ali je prijatan zvuk. Sa tim setapom i auspuhom kao tvojim sam izmerio po gps-u 89 kmh.To ti je moje iskustvo oko toga.
I naravno potrosnja se povecala,nzm koliko nisam merio ali je primetno veca.

#53 Muhi

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 264 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimPiaggio Zip SP

Posted 06 September 2011 - 16:36

ok ostavicu skinutu lulicu,lepse mi se ovako cuje a ja msm da potrosnja nebi trebala da mi skoci preko 0.5l. :D

#54 ZlajoX

Grunf u najavi

• Members
  • PipPipPip
  • 376 posts
  • MestoSremska Mitrovica
  • VozimSuzuki DR600 DJEBEL

Posted 06 September 2011 - 16:42

Kontam da ne bi,pre sa 50 diznom potrosnja je bila izmesju 3 i 3,5 a sad mislim da nije veca od 4 il malo vise onako u grubo mozda kad se przi i 4,5 ali to je plafon. Slobodno to uradi neces se pokajati jer je motor brzi od svakog kineza sa kitom koji trosi 5 do 6 litara. Ovo pricam o sabi jer sam vozio i tu kombinaciju.Samo dobro odredi kolicinu vazduha u odnosu na diznu da bi se obezbedio od oho lepka i pun gas.

#55 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade
  • VozimKymco People S50 2T, Peugeot Elyseo 2T 70cc. Malaguti Madison S250

Posted 06 September 2011 - 17:10

Ajmo malo i ovako, lulica se skida da bi obezbedila bolju protočnost vazduha. Samo skidanjem lulice ne dobija se nista ako ostale komponente nisu podešene (glavna dizna). Postavlja se pitanje stvarne potrebe za skidanjem lulice, ukoliko je u primeru ugradnja karburatora sa većim difuzorom od standardnog, onda se nameće kao potreba , ili se pak pribegava tzv. doradi ili bušenju dodatnih rupa na airbox-u kako bi se obezbedila potrebna protočnost.
Znači, samo skidanje lulice ti neće dati dodatnu snagu, osim ako nije potreba, a ako je već ugradjen veći karburator, onda nije samo potreba već i uslov za dobro podešavanje agregata.
Subjektivni osećaj je nebitan, gledaj svećicu!

#56 Muhi

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 264 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimPiaggio Zip SP

Posted 06 September 2011 - 17:43

ok ok.naravno uz to sve ide i veca dizna stavio sam 17.5mm kao sto pise gore u mom postu.ali na cistoj seriali nisam nista dirao oko toga sada mislim da bih trebao da skinem tu lulicu i da ustelujem i da ce to biti to. :D

#57 Rade

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 454 posts
  • MestoApatin

Posted 06 September 2011 - 17:48

Osetice se razlika.
Samo se nadam da neces imati problema sa tim motoforce karburatorom. Meni je Viva pucala stalno i kasnije smo utvrdili da je nizak nivo goriva u loncetu pravio problem, odnosno da plovak preradno zatvara.

#58 Muhi

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 264 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimPiaggio Zip SP

Posted 06 September 2011 - 18:53

kako to mislis rade?objasni?ima li tu leka ako to mi se pojavi?
evo sada sam stavio diznu 95 skinuta lulica i aprilia se preporodila.ono je haos kakva je razlika.bas sam srecan. :D
samo mislim da mi je to malo velika dizna ici ce tu 85-90 tako nesto kada sam duze vreme drzao pun gas odjednom je puklo nesto iz spuha i par sekundi kasnije nije htela da primi gas.ali onda je sve ok bilo.moguce je da je do te velike dizne sta mislite?

#59 Muhi

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 264 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimPiaggio Zip SP

Posted 07 September 2011 - 11:58

sa diznama 95,90,85 svecica uvek iste boje (dobre) a uvek kada ga razvucem na krajnjoj npr po satu 90 i tu ide jos 10sec i samo pocne da mi se gasi i da usporava i nece par sekundi da prima gas i tek kada uspori opet primi gas?ovako mu fali tek tek u srednjem rezimu malo goriva nece nekada da povuce lepo izmedju 30-40 to je iglica.ali sta sa ovim na krajnjoj?sraf za smesu odvrnut 2 krug stavio sam ga bio i na 1 krug isto se desava.dodacu mu na iglici malo goriva ali to msm da na zalost nece uticati na to da ce prestati da na krajnjoj tako baguje. :D
karb inace ok radi samo sto me to zeza na krajnjoj. :) pomagajte!

#60 Rade

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 454 posts
  • MestoApatin

Posted 07 September 2011 - 12:05

View PostMuhi, on 06 September 2011 - 18:53, said:

kako to mislis rade?objasni?ima li tu leka ako to mi se pojavi?
evo sada sam stavio diznu 95 skinuta lulica i aprilia se preporodila.ono je haos kakva je razlika.bas sam srecan. :D
samo mislim da mi je to malo velika dizna ici ce tu 85-90 tako nesto kada sam duze vreme drzao pun gas odjednom je puklo nesto iz spuha i par sekundi kasnije nije htela da primi gas.ali onda je sve ok bilo.moguce je da je do te velike dizne sta mislite?
O tome ti pricam :)
Ili da iskrivis malo jezicak na plovku sto zatvara ventila, da kasnije zatvori, ili da stavis komplet plovak sa ventilom od Della 12mm, kazu da sa njim dobro radi.

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users