Jump to content

Aprilia Sr 1

89 replies to this topic

#81 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 27 September 2011 - 15:47

Sredjivanje izduva je uvek dobrodoslo...ne preteruj vec izjednaci precnike rupa na izduvu i auspuhu tako da se ivice bar priblizno poklapaju...

#82 Muhi

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 264 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimPiaggio Zip SP

Posted 27 September 2011 - 15:55

oce se osetiti u voznji sa tim auspuhom?mislio sam i jos kobilice da naostrim...

#83 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 27 September 2011 - 16:03

View PostMuhi, on 27 September 2011 - 15:55, said:

oce se osetiti u voznji sa tim auspuhom?mislio sam i jos kobilice da naostrim...
Trebalo bi da se oseti ...dovoljno je samo izduv malo odraditi...

#84 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade
  • VozimKymco People S50 2T, Peugeot Elyseo 2T 70cc. Malaguti Madison S250

Posted 27 September 2011 - 16:31

View PostMuhi, on 27 September 2011 - 15:41, said:

to su mi vec nekako sve isfurane boje moracu smisliti nesto svoje... :P
uradjena speciala na 42mmm i klip naravno sam uzeo novi 42mm.ali propisala je vodena pumpa jos pre neki dan,menjam sto teba sutra ujutru.takodje sam i nedavno stavio mf kevlar remen,koji odlicno lezi i radi posao samo su mi sada tek tek nesto malo teze rolnice pa cu odmah staviti i hebo next generation variator sa hebo remenicom-ventilvarom.
e sada jedno pitanje samo za strucnjake.
da li kada bih odtvorio malo izduv na cilindru i naostrio prelive da li bi se osetila razlika na seriskom auspuhu tj sito plus?i sta vi mislite koliko treba da se prosiri kao ona blokada na izduvu?
a sto si radio specijalu?

#85 Muhi

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 264 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimPiaggio Zip SP

Posted 27 September 2011 - 16:53

jer je cilindar imao riseve,a i klip nije bio pri sebi.

#86 Muhi

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 264 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimPiaggio Zip SP

Posted 27 September 2011 - 16:54

View Postcvele, on 27 September 2011 - 16:03, said:

Trebalo bi da se oseti ...dovoljno je samo izduv malo odraditi...
da sirim izduv na dimenzije auspuha?ili da malo manji izduv na cilindru bude u odnosu na auspuh?

#87 zoksi

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 861 posts
  • MestoNis

Posted 27 September 2011 - 17:06

Izduv prema spuhu...samo nemoj ocekivati neko cudo od tog zahvata.

#88 Muhi

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 264 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimPiaggio Zip SP

Posted 27 September 2011 - 17:19

naravno. :P

#89 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 27 September 2011 - 17:46

Muhi to se zove optimizacija, svakako vredi imati izduv prečnika auspuha! Ne očekuj čudo ali to treba odraditi svakako...Od oštrenja prelivnih ja ne znam dal se neko usrećio..

#90 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 27 September 2011 - 20:40

.. oštre prelivne, to je zato da dobro seče smešu, pa je tu 0,00001% poboljšan time area... taj koji je izmislio to oštrenje je zajebao generacije sledbenika koji na žalost nisu u stanju to da provere i dokažu...

što se tiče izduva, uradi optimizaciju, ali ostavi malu stepenicu, neka ti izduv bude u prečniku 1-1,5mm manji od prečnika izduva grane.. time ćeš uraditi jedno stepenasto širenje koje na fabričkom auspuhu ne postoji do kraja prve grane, i ostvariti da imaš efekat difuzora..

da sad imaš neki redovan auspuh koji ima granu koja se ili stepenasto širi ili je već tako presovana da se u luku širi, rekao bih ti da izjednačiš prečnike..

što se ugla i površine izduvng kanala tiče, on je u odličnoj sprezi sa prelivnim, i ovako najbolje radi, ako nagaziš izduvni u cilindru, koji je primetićeš već malo kao zakošen prema gornjoj strani u vidu neke piramide, ode linearnost i elastičnost motora sa ovim prelivnima.. ali ćeš naravno dobiti više vršne snage... imam negde urađenu analizu mina cilindra pa ću postovati u odgovarajućoj temi kad stignem...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users