Jump to content

Tomos electronic 90

• This topic is locked This topic is locked
504 replies to this topic

#21 ZlajoX

Grunf u najavi

• Members
  • PipPipPip
  • 376 posts
  • MestoSremska Mitrovica
  • VozimSuzuki DR600 DJEBEL

Posted 09 February 2011 - 21:15

Hvala Mario na lepim recima, ovaj moj klinac te bas nesto zgotivio od kako smo kupili motor pre 2 godine on prati tvoj lik i delo, ali ste nam u zadnje vreme nesto pomrsili racune. Naime nestali ste bez traga i ti i Blackie, pa smo ga vitlali preko MSN-a (Blackia) i ubacili se ponovo u masinu. Sto se tice uclanjena na forum razmislicu, cuti se sa Blackiem, jer ne bih zeleo da ispadne nesto negativno po pitanju dva profila. Molim te obrati paznju na kvacilo na E90, od apenaca i T15 su kvacila potpuno istih dimenzija i odgovaraju an E90, samo je razlika u broju onih opruga (sad ne znam koliko koji ima, davno je bilo), inace on kavacilo od T15 za 50km odere kao krmaca masan dzak. Pozdrav od mene. A od kupovine E90 i vozanja nema nista, otisla kicma u bananu.

#22 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade
  • VozimKymco People S50 2T, Peugeot Elyseo 2T 70cc. Malaguti Madison S250

Posted 09 February 2011 - 22:02

Ej Tata, pa nismo mi na kraj srca, s druge strane ima članova koji imaju više računara po kući a dele istu IP adresu, šta ćemo onda. Samo se ti reguj, da znamo s kime pričamo, svako iskustvo je dobrodošlo a pogotovo od proverenog majstora zanata kao što si ti (izvini za ti, ja sa malo stariji http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/1oda.gif)

#23 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 10 February 2011 - 13:34

podržavam jedna registracija mnogo nedoumica rešava i otvara nove puteve prijatelja....

za kičmu mi je sve jasno jer sam se i ja preforsirao, i lečio više puta, tu treba biti oprezan...

ok.. javljam kad krenem da radim e-90, za sada moram sklopiti apriliju pa redom...

#24 SciFratello

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 139 posts
  • MestoBeograd
  • VozimCPI Hussar, CPI SM 50

Posted 24 February 2011 - 12:54

Mario, vidi šta nađoh na moto berzi

http://www.moto-berz...s-Elektronik-90

#25 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 24 February 2011 - 12:58

da samo ako nije nov sa 800km i 20 godina u sebi... cena sitnica...

#26 SciFratello

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 139 posts
  • MestoBeograd
  • VozimCPI Hussar, CPI SM 50

Posted 24 February 2011 - 18:46

Pretpostavljam da ga je deda, daleke osamdeset i neke kupio za pecanje... pa otiš'o bogu na istinu pre nego što je uspeo da ga razradi... pa ga baba sve ove godine čuvala u garaži i sad kad se i ona preselila u večna lovišta, naslednici ne znaju šta bi sa tim, pa ko vele... cena sitnica http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/vutra.gif
Bilo kako bilo, učinilo mi se interesantnim.

OFF: Nerviraju me fotke na moto berzi, toliko su male da se ništa na njima ne može videti)

Inače, vozah u mladosti jednog automatika, komšijinog Pony Expressa, a imao sam jedno kratko vreme i Jawu Babetu. Elektronac je ostao nedosanjani san, jedina sprava koja je u to vreme bila relativno dostupna, a ličila na 'prave' motore. Drugi tomosi i ostali pomenuti, nekako nisu ličili na 'prave' mašine, nisu bili TO.

#27 noxy

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 132 posts

Posted 24 February 2011 - 20:52

malo mi cudan ovaj elektronik...nisam primetio da su imali rezervoar u hrom varijanti a ram crven...nesto mi tu smrdi

#28 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 24 February 2011 - 22:49

ja sam ga isto zbog toga kupio jer mi je u to vreme bio nedostižan, debela je to lova bila, ja sam jedva nakopao od sve rodbine za APN-ac.. a ko je imao elektronca taj je bio faca...

elem poslali smo Vlada i ja cilindre i Prag na nikasiliranje sa sve novim klipovima tipa A... očekujemo za nekih 2-3 nedelje da se vrate.. e onda počinje veselje..

#29 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 25 February 2011 - 18:39

Neeeeeeeeee, kad vidim ovo razbolim se. pa, koji su to ludaci? Kakva je to cena? KOlekcionarska??? Sta raditi sa njim? U vitrinu i naplacivati Euro pogled?
Kako je pre 25-30 godina bio nedostizan E-90, tako je mozda i sad, cak i taj od 300 E na kojem ima sta da se radi. Jedino da prodam zenu i decu??? Ne bi bilo skupo??? Zainteresovani ponude na PM... http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/sign0188.gif

#30 Dragan NS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 609 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimCPI Oliver city

Posted 25 February 2011 - 19:01

View PostMario, on 24 February 2011 - 22:49, said:

ja sam ga isto zbog toga kupio jer mi je u to vreme bio nedostižan, debela je to lova bila, ja sam jedva nakopao od sve rodbine za APN-ac.. a ko je imao elektronca taj je bio faca...

elem poslali smo Vlada i ja cilindre i Prag na nikasiliranje sa sve novim klipovima tipa A... očekujemo za nekih 2-3 nedelje da se vrate.. e onda počinje veselje..

U pravu si, Elektronik je bio opsesija svih klinaca koji su ganjali apeence u to vreme. Secam se da sam dugo bario matorce da odrese kesu, ujak mi namestao da radim subotom na porti u DDOR-u, rodjendani, upinjao se za petice u skoli... Kada sam ga kupio bio sam nacisto odlepio od srece http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/sign0188.gif

#31 Cvija

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 129 posts

Posted 25 February 2011 - 20:04

View PostSciFratello, on 24 February 2011 - 12:54, said:

Mario, vidi šta nađoh na moto berzi

http://www.moto-berz...s-Elektronik-90
Ma ovo je težak pakeraj.

#32 ZlajoX

Grunf u najavi

• Members
  • PipPipPip
  • 376 posts
  • MestoSremska Mitrovica
  • VozimSuzuki DR600 DJEBEL

Posted 25 February 2011 - 21:16

I ja mislim, ima rezervoar od T15.

#33 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 03 May 2011 - 11:17

Neki dan je i meni pristigao cilindar sa nikasiliranja iz Praga, zahvaljujući Vladi75 koji je pronašao čoveka u NS-u i kompletnu vezu da se cilindri pošalju na takvu vrstu obrade odlučio sam da i svoj cilindar uradim kao i on svoj... Poslali smo cilindre sredinom drugog meseca i evo sada smo ih dobili,... nije da nismo bili malo nervozni jer se u ponudi spominjalo vreme od mesec dana a u našem slučaju je ispalo malo više..

Cilindri izgledaju odlično, linije honovanja se dobro naziru, predpostavljao sam da se cilindar koji je nikasiliran tako dovodi na potrebnu meru, međutim kod fabričkih cilindara je to honovanje mnogo slabije, verovatno jer je tamo sloj nanosa već preciznije urađen pa nije bilo potrebno toliko honovati...

Evo kako izgleda moj cilindar, napomenuću da su i Vladin i moj cilindar identično urađeni prema Meteor-u 48 tip A koji smo slali, i da je kod mene bilo malo pitanje onih kratera, ali kao što se na slikama vidi od njih nema ni traga ni glasa, jedino se prepoznaje na prelivnim gde sam ranije poravnao, tragove lomljenja karike...

Posted ImagePosted Image
Posted ImagePosted Image

Nekoliko puta sam kalibrisao komparater i situacija je identična kod oba cilindra.. u predelu od kanala prema vrhu su 1 stotu u plusu... preko mere 48

Posted ImagePosted Image

u dnu su oba cilindra 2 stote u plusu.. preko mere 48

Posted ImagePosted Image

oko sredine u predelu izduvnog i prelivnih kanala je mera nešto jača od 1 stote u plusu .. preko mere 48

Posted ImagePosted Image

proverio sam i dvokrakim mikrometrom, i grešim u merenjima možda pola stote...

Posted ImagePosted Image

Meteor 48 tip A je 5-6 stotih u minusu u meri gde je najširi.. od mere 48

Posted ImagePosted Image

i izmerio sam zazor na L kariki kada je poravnata u predelu 6-7mm od vrha cilindra i iznosi tačno 0,13mm špijun ovde tesno ulazi, 0,15 već ne može da se ubaci...

Posted ImagePosted ImagePosted Image

ivice kanala su oborene tako da korisnik ne mora osim dobrog ispiranja cilindra i pravilne montaže više ništa raditi... moje lično mišljenje je da sam zadovoljan, tim pre što imamo klip tipa A, i imamo i tip C koji je u prodaji kod nas jedno vreme.. .koliko će se to honovanje uglačati i koja će biti trajnost Nikasil košuljice to ćemo videti...

#34 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade

Posted 03 May 2011 - 21:31

E pa veselje onda moze da pocne ...
Molim bez zajebancije i friziranja, cista serijala ima najlepši zvuk :)

#35 Dizel Stimer

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 56 posts
  • MestoSr. Mitrovica
  • VozimNema

Posted 03 May 2011 - 22:16

I ja kazem isto, nista ne pipati ni budziti on je i ovako serijski pun snage.
I da ne pomislite da sam se negde izgubio,pratim vas sta radite.

#36 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 03 May 2011 - 22:23

dobro jer vi zaista mislite da sam ja slao cilindar na nikasiliranje da bih ga vozio serijskog ?

#37 Dizel Stimer

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 56 posts
  • MestoSr. Mitrovica
  • VozimNema

Posted 03 May 2011 - 23:22

Pa mislili smo da sve bude kako bog zapoveda i da traje 100godina, nemoj posle da bude mala dizna. http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/1jee1.gif

#38 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 03 May 2011 - 23:26

heheh vozićeš ga serijskog ali ne dugo...možda jedno 500 km-a i odeee pod biax... http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/1jee1.gif ma tako i treba...sve je ovo sport a ne vožnja do pijace i nazad...Nismo mi ovde zbog lepog vremena nego zbog 2T motora koji su stvoreni za budženje...e pa tako nek i bude!!!

#39 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 03 May 2011 - 23:46

ja zaista ne znam šta da vam kažem, moj jedini cilj je tuning motora http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/1jee1.gif

#40 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade

Posted 04 May 2011 - 00:39

Ajde, sta se primas, znamo mi da ce se tu turpijati i burgijati, samo Aprilija SR1 Pyrotherm team je daleko od toga da je e90 stigne http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/1jee1.gif

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users