Nastavljam da prikupljam potrebne delove.. Nabasao sam na proizvodnju e-90 sedišta sasvim slučajno, i rešio da kupim jedno ovakvo aftermarket sediše, ako bilo šta i budem modifikovao, svakako polazim odavde..
sasvim solidan kvalitet, oblik autentičan, na natrpisu se može primetiti da su malo veća slova nego što je deva u originalu imala na ovim sedištima
i zahvaljujući prijateljima dolazim u posed i jednog ducati electrica paljenja kompletnog sa cdi-jem, deluje ok, treba da se prekontroliše i ispita, hvala Gogi-ju iz Sombora.. tvdrnje su da je 12V a koliko se sećam nekada je deva imala 6V, naravno dok ne budemo probali nećemo znati...
evo šta sam ja imao na njemu do sada, sa ovim paljenjem sam ga kupio 12V 80W, pojma nemam od kojeg motora je ovo, deluje relativno novo i platine nisu trošne, možda će poslužiti negde...
i u celoj sreći, i mojoj nesreći , rezervisao sam jednu novu aftermarket radilicu koju proizvode kod nas u srbiji, naravno sa klipnjačom sa čaurom, i dan dva pre toga naletih na jednu originalnu tomos kod drugara u ormaru, sa klipnjačom za igličasti ležaj.. malo oštećena kod štifta za magnet, i naravno malo se nazire, hod na donjem ležaju, vrlo malo, predpostavljam da ću je raspakovati, nisam još sasvim siguran...
evo ih obe
klipnjača ovoj aftermarket ne znam od kog motora je, ali mi definitivno deluje kao da je predviđena za 12mm bolcnu, pa je samo razbušena čaura za 14, slična situacija je i sa ovom koju sam kupio sa motorom, mada se ovde vidi da je drugi proizvođač klipnjače..
i tako, čim prođe ova ludnica u firmi oko praznika, bacam se dalje na posao..