Jump to content

Tomos electronic 90

504 replies to this topic

#301 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 05 February 2015 - 10:43

dobro ne znam koje obruče pakujete, ja sam sebi za APN-a kupio u mtbk nove za 800 din komad.. sad ne znam ko proizvodi i koliko su tvrdi jer nemam iskustva.. poslikaću ti žig ako ti to nešto znači 18x1.40 ... dva komada nešto preko 1600 din... na to sam mislio

#302 Petko131

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 383 posts
  • MestoНови Сад
  • VozimTomos D6, Tomos a55

Posted 05 February 2015 - 11:10

View PostMario, on 05 February 2015 - 10:43, said:

dobro ne znam koje obruče pakujete, ja sam sebi za APN-a kupio u mtbk nove za 800 din komad.. sad ne znam ko proizvodi i koliko su tvrdi jer nemam iskustva.. poslikaću ti žig ako ti to nešto znači 18x1.40 ... dva komada nešto preko 1600 din... na to sam mislio

Знам знам, те из мотобајка имам и ја :) :) :)
Али, није то посао, мислим да сам једини који на Д6 има тако нешто:)
Ти ливени точкови су екстра ствар, само ако су у добром стању.
Ја бих ишао на ватијанту: Мали Brembo + гусани диск, обичне азбестне плочице, мада, та комбинација и није баш погодна за мотор који ће стајати или ће се слабо возити, јер гус рђа, површински, и све то изгледа неуредно итд.. :)

#303 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 05 February 2015 - 19:28

View PostPetko131, on 05 February 2015 - 02:12, said:

Хеехехехе ако 100€ по једном алу обручу није скупо шта онда јесте:D :D :) немој да те изглед превари, такве "ситнице" нису нимало јефтине

Све остало што си рекао важи, и слажем се у потпуности! :)
Petko ja sam sad u rebusu, sta kosta 100e i ko vozi te sitnice koje su paprene? Mario je nabavio livene, ti kazes da vozis jedini na zbicama u klasi a kostaju te obruci 800 din u mtbk-u, odakle sad cifra 100e i za sta?

#304 Petko131

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 383 posts
  • MestoНови Сад

Posted 06 February 2015 - 01:59

View PostAcaPostar, on 05 February 2015 - 19:28, said:

Petko ja sam sad u rebusu, sta kosta 100e i ko vozi te sitnice koje su paprene? Mario je nabavio livene, ti kazes da vozis jedini na zbicama u klasi a kostaju te obruci 800 din u mtbk-u, odakle sad cifra 100e i za sta?

Да будем што јаснији, у кратким тезама ћу писати :)

1 алуминијумски обруч од 18" ширине 1.4 кошта 100€ комад ! Говорим обруч, не точак, дакле, тај обруч је за жбице и добош!

У нашем првенству, у мојој класи, СВИ имају такве алу обруче од 100€ комад, па се ја зезам на свој рачун како једино ја имам те кинеске из мотобајка који коштају 800дин комад.

Нигде нисам спомињао да једино ја имам жбице, већ сам рекао да једино ја имам те обруче из мотобајка, то је све..

ГП мотор од 50ццм, са 20ак коњских снага кошта око 15-20.000€, тако да се не чудите тим ватрено скупим ситницама, јер је то права сића спрам вредности мотора :P

Него, да не отежемо овде узалуд причу, о нечему што није везано за ову тему! Извини Марио, али сам морао да одговорим :)

#305 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 06 February 2015 - 02:08

no pro..tu smo da raspravimo..koji su to obruči od 100e i gde se kupuju

#306 Petko131

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 383 posts
  • MestoНови Сад

Posted 06 February 2015 - 03:00

View PostMario, on 06 February 2015 - 02:08, said:

no pro..tu smo da raspravimo..koji su to obruči od 100e i gde se kupuju
Неки шпански, не знам напамет, није неко звучно име. Сад сам гледао на eBay.de има за 80€ ком (+ поштарина...) , што је прилично повољно, досад ниједном нисам видео испод 100-110 а иду и до 150 они који су елоксирани.
Има и на разним страницама, до недавно је било и на Емот страници, нисам гледао то скоро, јер ме и не занима толико. Али, то је тарифа :)
Уштеда на обртној маси је као када скинеш 5 пута више тежине са"статичног" дела мотоцикла, и то сматрам једном од бољих инвестиција :P

#307 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 06 February 2015 - 13:16

ok.. onda je sve jasno, naplaćuje se aluminijumski obruč koji radi posao..

izmerio sam prednju sa sve diskom i težina joj je 3,8Kg
Posted Image

zaboravio sam da dodam da sam nabavio i prigušivač za tu junior repliku, pa da se ne dernja već me komšije mrze itd... dve pregrade su u ptianju dakle ima malu komoru u sredini, i na svakoj su po dve cevčice na prvoj stoje vertikalno na drugoj horizontalno... debljina je 7mm, dužinu predpostavljam oko 40mm svaka

Posted Image Posted Image Posted Image

Posted Image Posted Image

#308 Petko131

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 383 posts
  • MestoНови Сад

Posted 09 February 2015 - 03:08

Измерио сам данас предњи точак са Д6 :D
6.350 грама је тежак цео точак, са унутрашњом и спољашњом гумом, и добош платном.
Верујем да ће и твој ливени точач бити подједнако тежак када узмеш у обзир гуму ширине 2.25, мада, не мораш да користиш унутрашњу гуму, то је предност :D
У поређење ливеног точка са диском и жбицаног точка са добошом треба узети у обзир и кочионо црево заједно са уљем и уљном пумпом, односно потезницу са сајлом. Јесте да је та маса (око пумпе и црева) мање више "статична" за разлику од масе добош система која је већином динамична, али је маса маса :) :) :)

#309 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 09 February 2015 - 10:11

videćemo kad završim kako ispada.. u principu i kod tebe su pakne i doboš statični.. al ok..

što se tiče ovog projekta, vidim da i nema klasu tako da će biti caffe racer za razonodu, ok bitni su detalji ali nisu od presudnog značaja..

#310 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 20 February 2015 - 14:40

Još jedna prinova, jer sam zaista umislio da će ovde biti potrebno više napajanja je Dell VHST 24, interesantan primerak u Stage6 pakovanju, nema power diznu...

ovde je i njegov test, bio je kod mene ranijih godina
http://forum.pyrothe...llorto-vhst-24/

Posted Image

#311 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 20 February 2015 - 17:12

Ooo cestitam na prinovi. Iskreno, mislio sam da ces ici na neku 26-28cu, cisto zbog kubikaze..

#312 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 20 February 2015 - 17:32

ovaj VHST je već poseban i za 24mm mislim da je dosta dobar izbor.. , da sad ne započinjemo da "italijani prave najbolje karburatore na svetu", ja sam više za mikuni sa power-kom ali otom potom..

ima mnogo prečih stvari na ovoj mašini od tog ekstremiteta, i mislim da će ovaj jedno vreme da zadovolji potrebe, dobio sam ga po izuzetnoj ceni, iako nemam svu opremu za njega...

#313 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 20 February 2015 - 22:36

Ja sam vozio na devi Dell 19 PHB i bilo je sasvim zadovoljavajuce za stock cilindar, sta ce tek ovaj da radi..

#314 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 20 February 2015 - 23:27

Za ovu 24-orku morace turpija da padne i to ozbiljna.

#315 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 20 February 2015 - 23:42

ajde da vidimo kako će raditi, nismo imali na forumu taj VHST na nekom setupu pa da već imamo utiske...ja mislim da će biti prava mera za E90cc

#316 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 21 February 2015 - 13:55

@Neša.. pa zar još turpije... baci molim te pogled, ovaj nije baš naorijentisan u maksimalu, ali sam gledao da bude kulturan "road racer" ...

@Pita... kompromis je onaj koji će doneti dovoljno snage, brz odziv, kvalitetnu podesivost i umerenu potrošnju... inače ladno TMX 34

@Gogi... evo probao sam i PHBG 19 i 21 i rade solidno , mnogo mnogo bolje od Bing-a, mada možda nije merodavno jer je ovaj koji sam ja dobio bio neki potrošeni primerak

#317 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 01 February 2016 - 21:53

I posle pauze od godinu dana ponovo deva u garaži.. Skida se mašina i traži falš vazduh, metodom pumpice..

Posted Image

Mašina je na stolu, jer na ramu detaljnim pregledom nisam ustanovio gde pušta..

Posted Image

Eeee nek ide u q***.. kako moj drug Neša kaže ... vuče falš ulje

Ja nisam mislio da ovde treba da stavljam silikona, ali eto rezultat je sada ok..

Posted Image

Svakako rasklapam da otpustim ležajeve radilice jer se čuju, pa mi je sve jedno bilo kako će ovo da izgleda...

#318 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 01 February 2016 - 22:11

Ček kako tu pušta? Na semeringu pa duž osovine u kvačilo?

#319 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 01 February 2016 - 22:16

Semering je ok on naleže na korpu, međutim između osovine i korpe ima i ona kajla koja možda nije sjajna i eto potkrade se tu ispod zvezdaste platne a prođe kroz kanal pored kajle...

Korpa inače tesno nailazi na osovinu radilice i oslanja se o srce ležaja...

#320 marac031

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 118 posts
  • MestoOsijek
  • VozimRunner VX 125

Posted 02 February 2016 - 00:05

Ja sam ponukan iskustvom drugih također namazo korpu kvačila i oba semeringa(vanjski prsten) sa silikonom pri slaganju mašine, baš iz tog razloga da mi se ne potkrada falš zrak i za "nedaj Bože" situacije, iako to nekom možda baca na fuš ili neurednost zbog samog izgleda...

6 user(s) are reading this topic

0 members, 6 guests, 0 anonymous users