Jump to content

ALIEN (Motomania )

1347 replies to this topic

#41 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade
  • VozimKymco People S50 2T, Peugeot Elyseo 2T 70cc. Malaguti Madison S250

Posted 07 October 2012 - 10:24

Šta se buniš ko' grk u apsu. vidiš da živiš umetnički život. malo, malo pa ti neko umetne :)

#42 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 07 October 2012 - 11:22

Stalno... meni ga ni ne vade...da sam bio juce na PARADI bio bi glavni...

#43 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 07 October 2012 - 13:00

haahhaah samo jbu a?
mogu oni kolko oće ali ne i dokle oće...Katanac u bravu pa nek vide.. :)

#44 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 07 October 2012 - 13:19

Pa. ja bolje da otvorim PSIHIJATRIJSKU kliniku kad vec moram da i h slusam , neka to bude bar za pare ...svi samo jbu , i usi zavrcu , ajd` sto jbu , al bar da usi ne zavrcu ( boli ) ...

Ma , jedva cekam da se sledece nedelje , ako BOG da vidimo na SPENSU i da reknemo koju pametnu , kad vec ceo zivot slusam tudje gluposti...AJDE NOVOSADJANI ORGANIZUJTE !

#45 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 27 October 2012 - 19:56

Squter je upalio sa novom termogrupom! Radi kao sat! Poradio sam skoro sve sto sam planirao , nisam uradio samo jednu stavku, a to je zamena karba... Trebao je da sedne TNT, ali , ko kaze da GREMLINI NE POSTOJE? Postoje , jos kako , a narocito kod mene u garazi ! Sve sam spremio , ocistio imao doktorske uslove za rad, ali gremlini mi nisu dali da zamenim karb! Prilikom vadjenja igle da spustim onaj mali osigurac za jedan zub dole ispao mi je netragom negde tu oko posude za ulje i posle polusatnog trazenja nisam ga uspeo naci! Gremlini su ga sakrili ! Krajnja solucija je bila da ga probam isterati kompresorom , ali ni to nije pomoglo , nigde nije ispao, tako da je TNT do daljnjeg neupotrebljiv...naci cu ja to negde, ali ne mogu sad ...Dakle , ostaje TK 16 mm, nanjemu je sad podignuta igla ( pazljivije ) za jedan zub , smesa je na srednjem spektru masnija, dizna je zamenjena za vecu, oko 0.9 , ler je nastelovan na normalan do malo jaci... u rezervoar je sipana mesavina 2 % + toliko sto dozira pumpa ...Rolnice su otezane na 5 gr ( najbolje radi sa 4.5 ) , da ne prevrtava dok se ne razradi ...kvacilo je popusteno da se ne dere previse na startu...

Na paljenju se odazvao odmah, kao da nista nije radjeno , na prvi zub...zvuk lep, cist , glasniji nego sa serijalom , sto je i normalno...Odradio je oko 20 minuta na leru , gde sam posle desetak minuta nastelovao smesu i prvi odziv na gas je dobar...Posle dvadesetak minuta je ugasen da se ohladi , za to vreme je skinut dekl prenosa , odradjene rolnice i kvacilo , natenane , bez zurbe, taman se ohladio ...sad je na drugom grejanju vec oko petnaest minuta i odoh u probnu voznju, nista me ne moze spreciti, cak ni slaba kisica koja pocinje, da isteram bar desetak km... Odoh... :kurbla:

#46 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 27 October 2012 - 21:06

I,kakvi su utisci?

#47 Lenko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 783 posts

Posted 27 October 2012 - 21:15

Još nema utisaka, čovek je i dalje u "probnoj" vožnji...od 19 sati, a sad je 20:26, "proba" je proba... :kurbla:

#48 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 27 October 2012 - 21:18

:kurbla: :ninjar: :biker_scooter: :biker_scooter: :biker_scooter: :biker_scooter:

#49 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 27 October 2012 - 21:21

ne sme ga stiskati sad to je problem... :kurbla: 200-300km-a valja utući na po gasa pa nadalje..
Samo nek je uspešno prošao dan u montiranju, i da je upalio bez oklevanja...super!

#50 ZlajoX

Grunf u najavi

• Members
  • PipPipPip
  • 376 posts
  • MestoSremska Mitrovica
  • VozimSuzuki DR600 DJEBEL

Posted 27 October 2012 - 21:29

Nema ga jos.... moram ici da ga potrazim, a da nije mozda negde u steti pa razradjuje samo klip. :kurbla:

#51 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 27 October 2012 - 21:39

Vratio se iz probne voznje...Presao sam 40 km po gradu , nesto vise od sat vremena, dupe mi otpade , nisam mogao vise , dosadilo mi ...
Prvi utisci su da je sve u redu sto se tice montaze , teze rolnice se osecaju , ubrzanje je ispod rezonance sto i treba za sada , kvacilo je premekano , morace malo da se pritegne , ali sasvim je voziv po gradu ...sa umeksanim kvacilom se moze sasvim lepo ustedeti i na gorivu, nema preteranog dranja na semaforu, naravno to je na ustrb dobrog starta... karb je dobro setovan, samo treba jaci ler gas , ali to kad se pritegne kvacilo...stiskao sam ga od jedne trecine do oko jedne polovine gasa , to je oko 60-70 po lazljivom satu, uz neprestana ubrzanja i usporenja posle tri - cetiri sekunde...temperatura je oko 12-13 stepeni , moglo bi biti i hladnije , nije lose ni ovako ...

Za sutra obecavaju lose vreme , kisu , pitanje je hocu li nesto moci uraditi ...

Evo par slicica ...
Posted Imagemesto rada - doktorski uslovi...
Posted Imageovo je stari oziljak , od ispadanja dela osiguraca , to sam preparirao i vozio tako i sa time otisao ivratio se do NS-a , a sada kad sam skinuo taj klip sa druge strane sam zatekao ovo...
Posted Imagekomadic osiguraca( koji je i dalje ostao u kanalu ), otpao , presao preko karika, upresovao se u gornjoj zoni klipa i tu ostao...
Posted Imageevo ga kako se smestio...
Posted Imagecilindar je nepopravljivo ostecen, morace specijala...
Posted Imageevo ga krivac za sve, losi osiguraci prave havarije...
Drugi put za kratko vreme je otpala kukica i eto sta je napravila...samo sad sa druge strane i ovaj put nije bilo srece kao prvi put ...ne znam kako je uopste jadan isao ? Nema veze , sta je- tu je , sad je nova termogrupa na delu , montirana je sa maksimalnom paznjom , pa cemo videti...

#52 Lenko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 783 posts

Posted 27 October 2012 - 22:30

View PostZlajoX, on 27 October 2012 - 21:29, said:

Nema ga jos.... moram ici da ga potrazim, a da nije mozda negde u steti pa razradjuje samo klip. :manijak:
Nemoj Zlajo, ko boga te molim...onda će "razrada klipa" trajati duže...

#53 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 27 October 2012 - 22:35

i to kako je išao u tu subotu na skupu, ja bih za tu 50icu rekao da je jedna od bržiš...a vid šta je na klipu..neverovatno!

#54 milosh_sp

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 139 posts
  • MestoStara Pazova
  • VozimAprilia Sportcity 50 2t

Posted 27 October 2012 - 22:42

Steta za ovu kisu, Alien ce tesko izdrzati da ne razradi novu tormogrupu, na kraju ce da se voza po garazi :manijak: A ovaj klip je cudo, sa viskom metala vozao do Ns-a i nazad i sto kaze Pita isao sasvim solidno. Dobro ne bas kao moj Sportcity :bicedobro:

#55 ZlajoX

Grunf u najavi

• Members
  • PipPipPip
  • 376 posts
  • MestoSremska Mitrovica
  • VozimSuzuki DR600 DJEBEL

Posted 27 October 2012 - 22:44

Jel vidis ti Lenko da je opet nestao sa GPS-a, ja i dalje mislim da je rec o duploj razradi.
A da nije esso majku mu... :manijak:

#56 Lenko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 783 posts

Posted 28 October 2012 - 00:33

Dobro, nećemo se više zezati sa starijim čoekom...i ovako više voli da šteluje karbove, nego... :manijak: ............ :bicedobro:

#57 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 28 October 2012 - 17:50

E, pa vas treba ZAKONOM ZABRANITI ...Lako je zezati :manijak: , ajd` vi mene naranite...

Vidis Miloshe, busna guma , slogiran klip, dobro sam ja uopste ziv i otisao i vratio se...e , sad je druga prica : 70 ccm, cep u gumi, malo rondaju lezajevi, al nista strasno...sad bi mogao i na kraj sveta...

Ovaj moj Zlajoiks opasan: evo, izazivam ga NA CRTU , isteracu iz supe onaj moj MIO STANDARD OSIJEK pa VS onog njegovog DEBELOG SUZUKIJA, pa da vidimo...Ima na startu sigurno da ga oderem , njegove gume nemaju krampone ko moje ( freze ) ...

Elem, dajte ljudi malo ozbiljnosti: danas sam presao nesto oko dvadesetak km, po gradu , sve je OK, upalio odmah, grejanje oko 5 min. na leru ...smrzao sam se ko guz***, danas nema vise od 5-6 stepeni , za razliku od jucerasnjih 12-15 u vecernjim satima...jbg. njemu je lepse , nema preterane toplote , al` nema ni meni, pa sam morao da svratim kuci po rukavice ...odneo djavo salu, zima mirise u vazduhu...

Morao sam da dodatno pritegnem kvacilo, jer je bilo preterano mekano , skoro da se tocak okretao na malo vecem ler gasu, a sad je dobro podeseno...karb je ponovo podesen za rad na leru i to je sad OK, teze rolnice ga drze kroz ubrzanje ispod rezonance , ali zbog relativno sirokog power- banda nije nikakav problem...rezim voznje je sa sto vise ubrzanja i usporenja , nekoliko sekundi gasa od 1/3 do 1/2 , pa popustanje...do sada sam presao oko 70 km...razrada tece po planu...sve je OK...

#58 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 28 October 2012 - 18:57

steglo bogami, mani se ti vožnje..nije ni za mlade kosti a kamoli za malo starije... :manijak: hehe
Sačekaj ti 10+ c pa onda razrađuj.
uglavnom, dobro je da radi bugarsko-kineski kit

#59 milosh_sp

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 139 posts
  • MestoStara Pazova
  • VozimAprilia Sportcity 50 2t

Posted 29 October 2012 - 00:43

Sad ja ne razumem koji bugarski kit, pa zar nije samo kineski, ja hocu kit da nabavim ali nisam znao da postoje bugarski. Koliko se secam plinska boca je Bugarska :manijak:

#60 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 29 October 2012 - 00:48

View Postmilosh_sp, on 29 October 2012 - 00:43, said:

Sad ja ne razumem koji bugarski kit, pa zar nije samo kineski, ja hocu kit da nabavim ali nisam znao da postoje bugarski. Koliko se secam plinska boca je Bugarska :manijak:

to se ja malo šalim..u pravu si!

5 user(s) are reading this topic

0 members, 5 guests, 0 anonymous users