Jump to content

ALIEN (Motomania )

• This topic is locked This topic is locked
1347 replies to this topic

#1301 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 31 March 2019 - 08:08

View PostALIEN SM, on 26 February 2019 - 13:37, said:

Da , sve je radilo i sad sve radi , jedino što ne radi štop svetlo , kvar je u grlu , zahteva skidanje oba bubrega da bi se došlo do zadnje lampe i popravilo ...moraću i to ...

View PostMario, on 26 February 2019 - 15:14, said:

Ja mislim, da ti štop svetlo ne radi jer su se pokvarili prekidači u ručicama, te da ti zbog toga ne radi ni taster za anlaser, jer je uslov za paljenje i jedan od tih kontaktnih prekidača...

View Postgoggyso, on 03 March 2019 - 01:06, said:

Prespoji Mišo jedan prekidač kočnice pa probaj startovanje na dugme. Drugo, ima li tvoja makina fabrički ćopavu sa prekidačem?

Ovde smo ti ja i ostali ljudi govorili da ti alanser ne vrti jer ti nisu dobri STOP prekidači (inače ima da se kupe za 50 din, u tri kvaliteta)..

>>> dao sam sebi za pravo da prebacim ove postove iz one pitanja i odgovori teme u tvoju temu, jer si tamo ti rešio problem sa alanserom, na svoj majstorski način...

PROBLEM JE SLEDEĆI

ti si zaboravio da se skuter pali tako što mora da se stisne jedna kočnica iistovremeno alansuje, shvatio sam to iz tvojih postova, tako da naš apel na kontrolu stop prekidača nije urodio plodom jer ti ustvari nemaš pojma da je prekidač neophodan za alanser...

e sad kada si i ti ustanovio da su prekidači loši, sada se to sve zaboravlja, kao da mi ne postojimo u ovoj priči, i kao da ništa nismo rekli...

pa eto samo da te podsetim, isto si tako tvrdoglav bio i kada si morini remenicu podešavao, takoreći lakše ti je .. nego objasniti...

ti jesi sada ovo popravio, ali si ustvari oskrnavio fabričku instalaciju, mogao si samo stop prekidače izmenjati i radilo bi ti i svetlo i alanser, za razliku što ti zenica oka kurbla...

#1302 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 31 March 2019 - 11:32

Jeste u pravu si , sad se setio da si mi pre nekog vremena sugerisao da to proverim , ali sam mislio da je baš nemoguće da su oba crkla ...nisam znao da postoje kao rezervni deo , mada sam siguran da bi teško našao ovde kod mene ,,,a , sad , šta je tu je ...bitno da sam rešio ...palio je on i pre na alnaser , mada trebalo bi da je uslovljen mikroprekidačom kočnice , to je sigurnosni element da ne bi krenuo sam od sebe ...ali da napomenem da kad sam pre neku godinu kupio onaj analogni sat do 120 km/ h , to je od četvorotaktnog Matriksa , ništa živo nije odgovaralo , pre svega klembert , bilo je muški na muški , pa sam prvo to morao prilagođavati , a onda bilo je žica viška i ne sećam se šta sve još ne ...jedan od najzajebanijih poslova koje sam radio i čudi me da sam uopšte sve i odradio kako treba , bilo je tu i dosta sreće ...al, uradio sam ...bilo kako bilo , sve sad radi , finalna montaža je u toku , to će danas biti sve završeno , sutra regovanje ...

Samo se ne sećam šta sam radio sa Morini , koliko znam išla je bez problema , takoreći broj na broj , samo sam malo brusnuo dekl prenosa i to je sve...kaiš i dalje lepo stoji , visoko sa onim Dayco 808...

A, dobro , ako nisam dobar , :sexe19jx1: , zaslužio sam ...a i navikao sam , niko više i ne pita - samo .. :sexe19jx1:

#1303 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 31 March 2019 - 18:24

Ne slušaš kad ti vičemo, mator si ko biblija :)

#1304 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 01 April 2019 - 09:21

Gori si od moje žene ...

#1305 Depe

Find Sexy Womans from your town for night

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,239 posts
  • MestoNew York
  • VozimAprilia sr 50 2006.

Posted 01 April 2019 - 12:02

Mišo napravio si šou po instalaciji samo zbog kvara prekidača na kočnici.
Nisu te žice u instalaciji toliko tanke da mogu same da se prekinu, retko kad je kvar u prekidu žice unutar instalacije već kvar bude u na spojevima (džekovima) i na prekidačima.
Ako je prekid žice u instalaciji to se mora videti jer je to već moralo biti veće mehaničko oštećenje.

#1306 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 02 April 2019 - 17:09

Pa, nije samo mikroprekidač ...nije radila ni zadnja pozicija , a ona nema veze sa tim ...uglavnom , šta je da je , sve je sanirano i sve radi ...

#1307 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 02 April 2019 - 20:51

View PostALIEN SM, on 02 April 2019 - 17:09, said:

Pa, nije samo mikroprekidač ...nije radila ni zadnja pozicija , a ona nema veze sa tim ...uglavnom , šta je da je , sve je sanirano i sve radi ...
Znaci sad ga palis na onaj taster ispod sica?

Sent from my SM-J610FN using Tapatalk

#1308 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 03 April 2019 - 17:18

Ma neeee, Vlajko , pali na dugme , sad je sve ok , taj taster sam skinuo , a što je najvažnije skinuo sam ženu sa vrata ...danas doneo stiker zalepio joj na guzicu , upalila na dugme i odjezdila u nepoznatom pravcu ...a, dal će se vratiti . to ćemo da vidimo, hehehe...ja joj više ne trebam ! :D

#1309 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 09 April 2019 - 17:04

Nisam slikao na završenoj finalnoj montaži ...kao da ništa nema , providnost stoprocentna ...uradio za nikakve pare ...

Posted Image

Posted Image

#1310 Pupo

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 244 posts
  • MestoZg
  • VozimArea51

Posted 12 April 2019 - 07:33

Odlicno je ispalo.

#1311 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 12 April 2019 - 08:49

Majstor si, znamo te odavno.. Nego daj pokaži taj materijal u izvornom obliku, za čega i od čega je

#1312 Djomla

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 495 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimFocus i Bandit

Posted 12 April 2019 - 12:54

Moze li slika Cdi-ja koji koristis?

#1313 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 13 April 2019 - 17:26

Posted Image
To su ovi plavi ...ima ih za sve modele sa pet i sa šest žica , varijabilni je ...kod mene je radio dve - tri godine , nabo sasm ga od prve , onda je počeo otežano da pali i ispucava i prevezao na serijski koji stoji pored njega i simptomi su prestali , radi dobro i sa se4rijskim koji je nelimitiran , jedino što nije varijabilni ...ali u najskorije vreme ću poručiti novi , cena je krajnje morska , oko 6- 7 dolara , shiping free...može li biti jeftinije ?

Idi na Ali , pa vidi koji ti odgovara ...donese ti poštar na noge za 700 din ...

Da ne idem kod Kineza da slikam , ista je ba mom kuhinjskom stolu ...radi se o silikonskoj mušemi - foliji debljine 2 mm ima je u četiri visine na trubi , 60,80 100, i 120 cm ...cena od 350 do 70 dužni metar ...nešto mi pade na pamet , može se iskoristiti ko ima sličan problem kao što sam ja imao , kad npr. ima razbijen bočni prozor , pa čak bi mogla da zameni i zadnju šoferšajbnu , umesto onih kojejakvih najlona što lepe u takvim slučajevima , ako se uradi kako treba , nema šanse ni da policija provali , osim ako se baš jako zagledaju ...

Posted Imagenearest gas station that sells diesel

#1314 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 13 April 2019 - 21:47

A kako si pričvrstio, na šta si je ulepio ?

#1315 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 15 April 2019 - 11:15

Na maski sa unutrašnje strane je kaseta sa svetlosnom grupom sa dva fara i uloškom za sijalicu ...na ulošku je ulepljen pleksi sa onom crnom groznom masom koja se teško skida ...to je skinuto onda kad je krpljen pleksi pre dve godine i kad sam ga okrpio ulepio sam ga sa akrilom ...e , sada kad sam radio sa ovom folijom rešio sam drugačije ...umesto da je ulepim u kanal uloška fara , ulepio sam je direktno u otvor na maski , poturim pleksi kroz otvor na maski da bi dobio zakrivljenje sfere , flomasterom opcrtao dimenziju folije , izvadio , makazama odsečem višak , s tim da sam ostavio od flomastera malo, santimetar - dva viška ...na maski sa unutrašnje strane namažem kontaktnim lepilom , isto tako na foliji dokle sam opcrtao , kad se par minuta prosušilo preko starog pleksija po otisku postavim sa unutrašnje strane i - gotovo ...višak lepila operem uljanim razređivačem i sve čisto bez tragova lepila i flomastera ...posle montirao kasetu sa svetlosnom grupom i masku ...prednost ovakvog rešenja je da kad je ovako postavljeno kad pada kiša ne zavlači se između maske i svetlosne grupe , mada ne smeta ni onako , ali ovo je bolje ...vidljivost stoprocentna , može se samo na dodir provaliti o čemu se radi ...ko ima sličan problem može se ovako rešiti za nikakve pare ...npr . viđao sam da pleksi od km sata ukoliko je konstantno gađan uv zracima postane zamućen do nečitljivosti , pa je neupotrebljiv , parče ovakve folije ga vraća u život ...ima još sto ideja gde bi se moglo upotrebiti ...

#1316 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 20 April 2019 - 18:20

Posle višemesečnog manevrisanja kroz grad , danas sam imao prvu dužu vožnjicu od oko šezdesetak km ...jednom dobrom prijatelju umrla baba . sahrana i sve po redu u selu Divoš na oko dvadesetak km od Mitrovice na obroncima Fruške i još prešao malo tamo ...

Ruta je od mog servisa do crkve u Divošu , pa na groblje , to kako običaji nalažu , pa u lokalni fudbalski klub koji ima salu koja se izdaje u ovom slučaju za DAĆU ...
Noć pre toga kad sam bio da izjavim saučešće , iako je obezbeđen prevoz , mnogi će i kolima , ja kažem da ću skuterom ...ovi me napali , jesam normalan , znaju i u kakvom sam (zdravstvenom ) stanju , pa kao ima mesta i u kolima ...ma, jok , nije uopšte to u pitanju , ja oću , pa oću skutom ...stižem tamo u crkvu u pola jedan kad je zakazano opelo ...

Spremio sam se da krenem u moto - fazonu sam , one moje motorističke pantalone na tregere , majca od Lav piva , crna moto jakna ...kaciga NZI ....

Alien je spreman , pun benzina , da upalim i krenem ...??? E, JBG !!! PREKO NOĆI OSTAO MI KONTAKT , ACCU PRAZAN NA SMRT !!! Ne znam kako mi se to desilo ...šta sad ? Pa, ništa , tu je Yugo , otvorim haubu , pa na kablove ...upalio odmah ...izguram na ćupriju , stavim kacigu i gas...valjda će se napuniti u toku vožnje za dvadesetak km ...kad se krenulo na groblje kako je to običaj na selu ide povorka , ja odlučujem da im dam fore da odu , a ja pošto je predaleko da idem peške dođem skutom ...kad sam posle dvadesetak minuta hteo da krenem , kontakt - kako je zavrteo , odmah je počeo da pada ...ništa od paljenja na alnaser, a da kurblam ne mogu zbog kičme ...moram propustiti odlazak na groblje ...sedam na klupu , nece se niko vratiti najmanje sat vremena ...puštam muziku na telefonu ...dolazi Miloš čija je baba umrla , ja kažem šta je , ajde zakurblaj ...posle dva - tri kurblanja upalio je...eto nije toliko do njega , do mene je , ko mi kriv što ne mogu da kurblam , ali i do akumulatora je ...ovo je kao prvi koji je ušao u drugu sezonu , ali već s proleća se dešavalo da brzo padne posle par startovanja , pa ako ne upali odmah...

Ali dobro , u vožnji nije bilo nikakvih problema Crni ide ko sam Đavo , u vožnji sam ga držao na između7500 i 8000 rpm , to je neki da kažem ekonomičan režim vožnje , vožnja vrhom gasa , na igli , za njega pravo mučenje , Airsal ne trpi mali gas , moli me da ga cepam ...ali nema ništa od toga , ja sam taj koji plaća benzin , ima da bude kako ja kažem ...ti obrtaji odgovaraju brzini od oko 60 km/ h , nešto benina se može i uštedeti , neću da spalim sve što sam sipao ...

Pošto duže vreme nisam imao ovoliku vožnjicu , šta da kažem ? Prosto , navikao sam se na onih 250 W struje , a kad sam seo na ovog ubicu ...11 HP uspevao sam da ga povremeno zavrtim i do 12 000 , brinu nisam ni gledao ...gledao sam samo da negde ne izletim ...nikad nije ovako dobro išao ...bio sam srećan kad sam stigao , jbeš ti ovo , idem ja na mog Strujnoga , nije ovo više za mene , hehehe :D ...ženi , pa ako se vrati - vrati se ...

#1317 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 21 April 2019 - 08:26

Šta ti je navika...strujni preuzeo primat i gotovo...Šta bi sad rekao da sedneš na high end ko onomad :) ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

#1318 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 21 April 2019 - 18:21

Aaaaaa, to ne više ...onomad sam se sasrao , pa ,rekao sam vam da niste normalni ...pukla guma na gaćama ....

To juče kad sam bio na toj sahrani babin unuk Mita , 15 -16 godina , samo je obigravao oko skutera , ali nisam smeo da mu dam , pogotovu bez znanja njegovog oca , a baš i nisam rad da ga dajem , ovako je sigurnije ...ne rizikujem ništa ...šta da dečko rokne ?

#1319 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 21 April 2019 - 19:22

Posted Imagewhere to find e85

Posted Imageclosest natwest bank

Šarka između kadice i sedišta ...otpala , držalo dva - tri meseca , nešto kao zatopio lemilom , ali tako ne može ...moram nešto drugačije smisliti ...

Daj da vidim šta imam ...iza garaže u đubretu koje imam , nađem parče gvozdenog lima ...očistim ga brusilicom da mogu raditi ...
Posted Image

Od njega iskrojim brusilicom ogodan oblik

Posted Image

i učvrstim sa nekoliko šarafa za zdravo ...

Posted Image

prethodno sa donje strane zavarim ona dva šarafa na kojima se zavrne šarka

Posted Image

zavrnem šedište za kadicu ...original , završeno ...

Posted Image

zadnji deo kadice , ono gde se zaključava sedište ...kako ću ovu razvalinu ?

Pa, ovako ...podbacim parče plastike od nekog poklopca , pošarafam , a ono što je prošlo u kadicu posečem brusilicom ...bolje je nego što je bilo ...sve je opet operativno ...
Posted Image

E, da vidim hoće li sad pući ?

#1320 vlayco

Stari član

• Moderators
  • 2,650 posts

Posted 21 April 2019 - 20:33

Prebacio sam ti ovaj topic u temu,ipak je sediste njegovo,a i ti si majstor za DIY.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users