Jump to content

Keeway Speed 125

• This topic is locked This topic is locked
42 replies to this topic

#21 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 01 November 2011 - 15:11

Koja je ovo uzivancija,kad sam ga kupio bio je na rezervi(to je oko 1.5l),presao sam oko 70km i jos nijendom nisam sipao gorivo :D ovo cudo ko da ide na vazduh :D Inace jos nije nestalo,ali pretpostavljam da je tu negde,pa ne smem nigde da polazim...danas cu da vidim da ga napunim i miran sam do kraja sledece sezone :D

#22 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 01 November 2011 - 17:17

Ako se budes vozio lagano ocekuj potrosnju od oko 2.5l :D
I nauci da radis sa poliesterom da ne krpis vise plastike limom i nitnama.

Za guvernal kontaktiraj mass, oni su sada glavni za keeway koliko znam, mada su malo kilavi sa delovima.

#23 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 01 November 2011 - 17:54

Pa otprilike znam sa poliesterom,ali je po meni ovo mnogo jace,poliester je kruta veza,i nikad ne moze da uhvati kao nitna i lim :D ovo nema sanse da ikad vise pusti,verujem da bi pri nekom udarcu pre puklo na nekom drugom mestu nego ovde :D

#24 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade
  • VozimKymco People S50 2T, Peugeot Elyseo 2T 70cc. Malaguti Madison S250

Posted 01 November 2011 - 22:26

a kur*imo se po drugim forumima, ako, i treba Posted Image
MASS više ne drži delove za Keeway, sad je Milenium motors, sa Novog Beograda, zastupnik i ovlašćeni servis za Kiwi

#25 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 01 November 2011 - 22:51

View PostBlack Adder, on 01 November 2011 - 22:26, said:

a kur*imo se po drugim forumima, ako, i treba Posted Image
MASS više ne drži delove za Keeway, sad je Milenium motors, sa Novog Beograda, zastupnik i ovlašćeni servis za Kiwi
hahaha i ja sam video danas... :D

#26 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 02 November 2011 - 13:06

View PostBoza, on 01 November 2011 - 22:51, said:

hahaha i ja sam video danas... :D

xaxaxaxa,ma tamo sam se uclanio samo zbog one teme,ima mnogo vise keewejca nego ovde,mada cu za nesto oko mehanike pre ovde da dobijem odgovor nego tamo(tamo su svi sipaj i vozi :) )

EDIT:eto,npr za Milenium motors tamo niko ne zna,nego kazu da vise nema delova za njega jer je mass prestao da uvozi,a black u sve upucen :) nadam se da Milenium motors nece nikad da mi zatreba :)

#27 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 02 November 2011 - 13:12

View Postperlx*, on 01 November 2011 - 17:17, said:

Ako se budes vozio lagano ocekuj potrosnju od oko 2.5l :D
I nauci da radis sa poliesterom da ne krpis vise plastike limom i nitnama.

Za guvernal kontaktiraj mass, oni su sada glavni za keeway koliko znam, mada su malo kilavi sa delovima.

2.5l je kad ga teras sve punim gasom,kad se ulagani oko 2l je,znam da je neko sa BJB na otvorenom spustio cak na 1.9l :)

A o kakvoj guvernali pricas?Meni je guvernala ok,bar je do sad bila(jeste da je varena,ali zavarena sa CO2,napunjeno materijalom i ono sto treba da bude suplje,tako da nema sanse da mrdne vise,samo jos da se obrusi i prefarba)...

#28 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade

Posted 02 November 2011 - 13:25

Samo polako Miso, treba skupljati znanje i iskustva na svakom mestu. Tvoja reputacija na "onom" forumu je i nasa reputacija, jer smatram da smo nasim savetima i druzenjem doprineli tvom rezultau. Samo napred!

#29 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 13 November 2011 - 14:29

Ala puca kivi,ima cak i vatre http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/rolleyes.gif znam da nije dobro za ventile,al jbg,merak nema cenu :sexe19jx1:

Inace uzivo je mnogo jace,jace nego petarda,al na snimku se jedva cuje da pukne,nzm zasto...

#30 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade

Posted 13 November 2011 - 16:37

Mišo. ovo što puca je posledica viška goriva u vreloj izduvnoj cevi te dolazi do detonacije i paljenja.

Jesi li šta radio na auspuhu ili je ovo krenulo samo od sebe?

Može da bude i posledica ne zatvaranja izduvnog ventila kad propušta gorivo u auspuh ili karburator šalje u višku gorivo pa ne sagori sve u cilindru

#31 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 13 November 2011 - 17:00

Ma nisam nista radio,ovako ne puca,samo kad ja hocu,i to je valjda kod svakog 4T motora,zaturiram ga malo,iskljucim prekidac,malo dam gas dok je iskljucen,i kad prebacim na "on" on pukne...to je valjda normalno,ovo nisam postavio kao problem,nego cisto onako :sexe19jx1:

#32 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade

Posted 13 November 2011 - 18:26

Normalno za tebe :sexe19jx1:, za mene nije. U stvari tačno se dešava ono što sam ti rekao, nesagorelo gorivo se detonira u vrućem izduvu, neka, igraj se :D

#33 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 16 July 2012 - 02:01

E ljudi ja kupio jos jednog speeda za delove,isto crn,samo 150cc.
Placen je 200e,ovako je u dobrom stanju,ali mu je masina skroz rasturena,u servisu trazili valjda 350e da se to sredi,i posot se to ne isplati prodat je ovako rasklopljen.Navodno je zakucavala kurbla(raspao se iglicasti lezaj na onoj osovini zupcanika),on dao drugu automehanicaru,a on nije znao da ga popravi,pa ga onda on odneo kod nekog decka koji je radio u keeway servisu i on je rekao da je radilica iskrivljena,da je polomljen neki zupcanik,da fale neki delovi i jos neke sitnice i da se to ne isplati.
Posto je radilica ubacena sa jedne strane u blok(i sa druge strane je prikaceno valjda kvacilo ili sta vec,znaci nije skroz skinuta radilica),ja je okrecem ovako i ne vidim da mrda,vrti se pravo,probao sam i zicu da zakacim i stavim onako blizu nje,i kad rotiram ne vidim da uopste mrda,a posto je strugar kod freeja proverio radilicu tako sto je ubacio u strug,ukljucio ga i gledao od oka dal mrda pretpostavljam da bi i ovde nesto preimetio.
Onda rekao je da je polomljen neki zub na nekom zupcaniku.Meni oci ispadose od gledanja u one zupcanike,i ni jedan nije ni okrznut,a kamoli polomljen.

Ali nebitno,uglavnom iskoristio sam dosta delova od njega da sredim mog speeda(komplet prednje viljuske sa sve blatobranom prebacio kod mene,rucice kvacila i kocnice su bile polomljene,prednja kocnica kod mene nije radila,zadnja guma je kod mene pocepana,to cu sutra da promenim,i ima jos nekih sitnica koje mi trebaju),dobio sam i kofer uz njega,ako ne proradi ostatak ide u delove,a ako se slucajno desi da proradi(male su sanse,valjda bi neko od ta dva majstora znao da ga sklopi da moze,al ajd,sto da ne probam,bar cu da naucim i to da slazem)onda ove delove sa mog prebacujem na njega tako da bude u voznom stanju(polomljena vila,ali moze da se vozi,polomljene rucice ali fungcija i dalje ok itd).

Inace,ovo je za skuter SVEMIRSKI BROD.Kad sam prvi put video to je bilo...ma ne znam ni ja :D ono spansko selo,sad je vec malo jasnije,ali sam ga studirao nekoliko sati i usao otprilike u stos.

Evo i malo slika:
Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

#34 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 21 July 2012 - 02:34

Upalio danas,otkad je kupljen ja znaci od jutra do mraka visim u supi,i najzad sam sredio masinu(3 puta je komplet rasturana dok nisam sve sredio,jbg,na greskama se najbolje uci).
Evo kako radi sad(malo je bucniji jer nije monitran airbox,ali cuje se da lepo radi):

Ja sam srecniji nego da sam kupio novog speeda,ovo mi je prva 4T 125cc masina,i uspelo mi je :rolleyes:

Pa sta kazete,ala prede ko mace :)
Inace sve radi osim kurble,nju sam morao da izbacim iz fungcije,ali je sad po meni i bolji nego nov,jer kurbla kod mnogih pravi probleme,zbog nje je ovaj i bio rasturen,majstori ili nisu znali,ili nisu hteli da se bakcu sa tim pa su rekli da je kriva radilica,polomljeni zupcanici i sta vec...

#35 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 21 July 2012 - 11:01

Svaka čast, tako se i najbolje nauči, alat i ruke i kojekakvi manuali i radi... :rolleyes:

#36 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 21 July 2012 - 11:43

Bravo maestro :rolleyes: Radi makina ko sat...

#37 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade

Posted 22 July 2012 - 10:27

Bravo majstorčino!

#38 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 23 July 2012 - 00:15

Hvala na lepim recima,znaci mi mnogo :)

Nego treba mi jedan semering kod magneta,nisam ga uopste dobio uz motor(vec je tu jedan veliki,pa zupcanika upada u taj veliki,a onda u zupcanik ide jedan mali),i tu pusta po malo ulje,to sam tek juce provalio,spoljni precnik treba da bude 26mm,unutrasnji precnik(precnik radilice)je 22m,pretpostavljam da semering mora da bude malo manji,da lepo dihtuje,a sirina kanala je 12mm,ali mislim da moze i malo manji,malo veci,nebitno...
Ja ne mogu nigde da nadjem,ne znam gde se uopste prodaju ti semerinzi,u Smederevu bar nema takvih prodavnica,e sad ne znam da ne odgovara slucajno od nekog skutera,kosacice,tomosa,nebitno,samo da budu bar slicne dimenzije(jedino spoljni precnik mora da bude tacan).

#39 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 23 July 2012 - 23:52

ja hteo da napišem da su to fore, kriva radilica i polomljeni zupčanici... a vidim da si ti na kraju skontao.,..

pa svaka čast.. eto prostudirao si i to, imaš sada znanja, pa možeš da servisiraš posle ovih što pričaju priče...

#40 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 25 July 2012 - 02:17

Danas prvi put provozan speed(semering sredjen,malo sam prepravio od skutera,i sve je suvo ko barut),problem je sto na visim obrtajima pocne da stuca po malo,i zbog toga ide cak i malo gore nego moja 125ica...
El ima neko ideju sta moze da bude,i nekad se iz cista mira ugasi u leru,znaci radi najnormalnije i samo cap i ugasi se,i onda malo gasa,verglanje 3-4sec i upali i opet radi ko da nista nije bilo...
A da,i kad se lepo zagreje po malo se cuje neko sitno lupkanje u masini kad mu odjednom nabodem gas,to je 99% menjac,moguce da bas nisam stavio svaku sajbnu bas na svoje mesto,pa kad se zagreje i rasiri mozda malo ocesa...
Pa me interesuje el moguce da je ovo stucanje zato sto nije razradjen(msm jeste razradjen,ali posot je otvaran karike nikad ne mogu da se postave kako su bile,tj ja i ne znam kako su bile jer ga ja nisma otvarao,pa sam ih stavio po 120*,ali sigurno nije kao fabricki,pa dok se ponovo potrose po cilindru...),znaci znacilo bi mi da se javi neko ko je kupio novog speeda i da mi kaze dal je u visim obrtajima stucao,i el ide mnogo bolje posle razrade.

Uglavnom posto ja jos nemam ni A1(a njega ne mogu ni sa A1 da vozim)on mi nista ne znaci,vec imam jednog speeda,planirano je da ide u delove,ali posto je ispalo ovako najverovatnije ide na prodaju,mislim da vredi bar 300e i ispod toga ne verujem da ce da ode.

Evo malo slika(prljav je mnogo,ali se vidi kako je ispao,znaci ona polomljena cizma sa mog speeda je sad prebacena na njega,i ona varena rucica je prebrusena,zasticena i ofarbana,generalno je motor,moze se reci ofucan,ali u voznom stanju).
Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

I jedan snimak:

Uglavnom ja sam zadovoljan,mnoooooogo sam naucio,i da mogu da vratim vreme u nazad opet bi isto postupio,samo sto bi ga sad verovatno sklopio za max 2 dana.

Pa sta kazete?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users