Jump to content

Peugeot Jetforce C-tech Tuned

138 replies to this topic

#121 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 24 August 2011 - 03:30

Da,sto je najgori trip za tu proveru treba imati rezervne namotaje,svecicu,bobinu i cdi :D,a to nije jeftino :D

#122 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 24 August 2011 - 20:31

Bio mi danas Popović sa svojim Jetom pa smo proveravali sve od reda...

otišlo paljenje...opet!!! :) :)

Nije mi jasno kako uspem da spržim paljenje za jednu sezonu...Ovo paljenje je 2. po redu koje sam kupio od Zoxa kad je moje crklo i evo i ovo ode...

#123 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 24 August 2011 - 20:37

El namotaji ili sta?Mada mi nije jasno kako uopste moze da upali ako crknu namotaji...oni valjda ili rade ili ne rade,a tvoj jos i normalno isao...

#124 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 24 August 2011 - 20:44

Iii jebote, pa sta ga jebe? Ne moze tek tako da crkne.. Sto ne odvezes kod elektricara da to prekontrolise??

#125 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 24 August 2011 - 22:01

probio visokonaponski namotaj pa je iumao varnicu ali slabašnu..

sine koristi svećice sa rezistorom

#126 Muhi

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 264 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimPiaggio Zip SP

Posted 24 August 2011 - 22:07

jel si ok pomero ti ugao paljenja?i da to sto mario kaze svecica sa rezistorom i kada se cini nepotrebna ja uvek je dobro furati rezistor! :)

#127 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 24 August 2011 - 23:58

View PostMuhi, on 24 August 2011 - 22:07, said:

jel si ok pomero ti ugao paljenja?i da to sto mario kaze svecica sa rezistorom i kada se cini nepotrebna ja uvek je dobro furati rezistor! :)

nikad nisam koristio svećicu bez rezistora, ali nikad!!! Otišli namotaji nekako, znači imao je varnicu ali jako slabu i ne može da upali...

#128 Muhi

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 264 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimPiaggio Zip SP

Posted 25 August 2011 - 00:20

a ugao paljenja?jesi i na onim prvim namotajima menja ugao paljenja?

#129 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 25 August 2011 - 08:41

View PostMuhi, on 25 August 2011 - 00:20, said:

a ugao paljenja?jesi i na onim prvim namotajima menja ugao paljenja?

ne, na prvim namotajima nije bio pomeren ugao paljenja...ali to nema veze muhi!!! Nešto su ovi fabrički namotaji lošijeg kvaliteta kanda... :)

#130 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 25 August 2011 - 11:17

ovaj namotaj što je probio ima zadatzak da puni kondenzator sa nekih 300v, ako je predpaljenje malo ranije onda smo samo okinuli punjenje nešto ranije, tako da nema neke logike da od predpaljenja rikne

#131 Muhi

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 264 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimPiaggio Zip SP

Posted 25 August 2011 - 11:21

ok ok,samo pitam... :) :)

#132 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 26 August 2011 - 19:57

u međuvremenu kupio novo paljenje u TNT pakovanju...Na izgled identično originalu!!!

Posted Image Posted Image

E sad ima i ali... :) Motor na nižim obrtajima puca,prekida ma ne radi nikako, znači tu do 6000-7000 rpm..Kad mu dam gasa probije i ide dobro ali neće preko 80 kmh jer tamo posle kao da ostaje bez varnice pa secka i ne ubrzava preko 10.000 rpm...
Danas ceo dan razbijam glavu šta može biti, probam ovo ono, konsultacija s Mariom itd itd...A vozam se ceo dan tako i nerviram u pm!!! jednostavno ne može da se vozi motor, ili pun gas ili prdi na sve strane...

Dođem na ideju s Mariom da je možda do pick upa, mada razmišljaš logično pa nov je majku mu kako da ne valja, ali đavo ne da mira i odlemim novi pick up sa novog paljenja i zalemim stari pick up sa crknutog paljenja i gle čuda!!! Motor radi savršeno... :) Ko je sad tu lud :) :P

#133 Rade

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 454 posts
  • MestoApatin

Posted 26 August 2011 - 20:25

Neki stavljalu blokiran CDI, neko blokira pick up :P

#134 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 26 August 2011 - 22:59

ne ne razlikuju se pickupi po tipu, postoje dve vrste oni koju hvataju pozitivne i oni koji hvataju negativne impulse, u prevodu poičetak ili kraj ispupočenja,. piti je crkao namotaj za punjenje kondenzatora odnosno samo delimično jer je probio, to je onaj veliki debeli sa izolacijom i tankom žicom, a na ovom novom tntu pick up verovatno nije isti tip..

#135 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 28 September 2011 - 23:22

ajd da updejtujem...Skuter vraćen u fabričko stanje, al fabričko kad kažem! Nijedan deo na njemu se više ne vodi kao tuning, osim malossi rolnica.. http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/smile.png

Mogu vam reći da mi je trebalo par dana da vratim sve kako je to fabrika zamislila jer su se neke stvari promenile tj ne radi identičan fabrički setup prenosa i karburatoringa pa je bilo malko štelovanja...Uglavnom prede, ne čuje se a sat puni do ugraviranih 80kmh i tu stoji, ni makac... http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/1lol.gif dosta je..

biće par slika...i onda uskoro u oglase, pa pa... :D

#136 Rade

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 454 posts
  • MestoApatin

Posted 29 September 2011 - 00:04

:D http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/icon_biggrin.gif
Idem se baciti u Dunav.

Pa sto sad to?
Skroz si se lepo i elasticno mogao voziti sa RS-om i 19mm karburatorom na airboxu? Niti se deralo, niti je puno trosilo (1L vise od serijale).
http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/bann.gif

Au i dalje ne mogu sebi doci.. Otvaram temu u nadi da ce pisati stavio sam novu radilicu ili veci karburator, a ono serijala mrtva. Pff
Ostaje lepo secanje na video gde je kazaljka zakucala u nulu :)

#137 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade
  • VozimKymco People S50 2T, Peugeot Elyseo 2T 70cc. Malaguti Madison S250

Posted 29 September 2011 - 00:43

@Rade Pug ide u oglase, Pita se sprema za duze ture sa sapu(a)tnik/com
i sami znamo da serijala najbolje prolazi u oglasima, a nemoj sad da se baciš u Dunav, sad je hladno, sačekaj leto, da se rashladiš http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/icon_biggrin.gif

#138 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 29 September 2011 - 08:48

..kad dođe vreme oglasa i svakakvih ponuda, ja se protestno nadam da će malo izmenjati mišljenje..

#139 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 26 February 2012 - 09:58

Evo i ovde da se zvanično oprostim od Pežoa...Prošlu subotu je otputovao za Čoku. Nadam se da će i novog vlasnika služiti isto tako dobro kao i mene... :D

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users