Jump to content

Peugeot Jetforce C-tech Tuned

• This topic is locked This topic is locked
138 replies to this topic

#81 Megasp

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 247 posts

Posted 18 April 2011 - 09:21

zox ma ne moras 100 km,skupo onda stelovanje pa opet 100.Predji 5 km,pa pomnozi sa 20 ili predjes 10 km pa mnozi sa 10.I sa 100 kad meris u cugu nece svaki put biti isto moras vise puta i zavisi od voznje pa izvuces neki prosek.

#82 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 18 April 2011 - 09:49

hehhe kojih 100km-a sa jednim rezervoarom...ako bi prešao 50-60 km-a u vrh kape...al dobro to je pun gas sa grčom u zglobu! :)

U pravu je Milper, ja kad god stavim svoju lepšu polovinu na skuter uvek padaju kritike, zašto se tako dere? šta to smrdi? nemoj tako da zaležeš pašćemo.. pazi kako voziš itd itd... A kad sam sam udri po gasu!!! http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/sad.png
zato je dobro imati A i B varijantu za filter, pa biraš kad i šta ti odgovara!

Ej Mario karike su falile za tu famoznu 100tku..moram snimiti da ne bude da to niko nije video... :)

#83 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 18 April 2011 - 10:03

ako već nije...

#84 Weseli-90

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 470 posts

Posted 18 April 2011 - 10:13

Evo pita ja ti prvi ne verujem, ocu snimak! http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/smile.png

#85 Rade

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 454 posts
  • MestoApatin

Posted 18 April 2011 - 11:38

Svaka cast! :)
Mozda je i CNC Ventilvar malo poboljsao izlaznost remena pa samim tim doneo jos malo vecu krajnju...

Za buku i devojke vas razumem, osetim to na svojoj kozi u svakoj voznji http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/sad.png

#86 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 14 June 2011 - 23:46

Danas imao peh...

Vozao se po gradu čitav dan i na kružnom toku odjednom propade gas i nema snage tj ne prima gas...Reko nije valjda da je zalepio, jer štelovao sam karb pre par dana i mislim se ubo sam ga momački nemoguće da lepi?!?! dogegam se nekako pokraj puta....na kurblu ima kompresije, pali na prvu loptu itd...šta je majku mu...kad malo po gasu čangrlja nešto iz prenosa...Došlepam motor kući, skidam kvačilo i imam šta da vidim...slike sve govore:

Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image

ostavio je tragove i po nepomičnoj remenici ali nije ništa strašno!

Posted Image Posted Image

verovatno je zamor materijala u pitanju i Torqu je vreme presudilo...na satu imam 16.500 km-a...jednostavno se polomio...A šteta, ovaj serijski je dobar sa Linearnim kanalima!!! :D

Ako ima neko neki da proda javljajte... http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/smile.png

#87 Rade

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 454 posts
  • MestoApatin

Posted 15 June 2011 - 04:14

Vidjao sam na Moto-berzi komplet polutke sa kvacilom za 30-ak evra. http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/thumbup.gif
Prelistaj malo kad uhvatis vremena..

#88 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 19 July 2011 - 16:53

Ajde malko da osvežim temu mada se nije ništa posebno radilo...

U međuvremenu sam zavario Torq i radi za sada...samo čekam kad će me negde ostaviti u gradu... :D

Inače, na početku sezone sam stavio Malossi kevlar i pre neki dan skidam deklo prenosa kad ono kaiš načet s jedne strane??? Mislim da je to zbog moje brlje oko varenja Torqa pa kad upadne kaiš skroz u zadnje polutke trči preko vara pa se verovatno tu iskrzao i načeo...Sva sreća pa sam video na vreme i zamenigo ga...

Posted Image Posted Image Posted Image

Rešio sam i da zamenim vunu u prigušivaču RS-a tako da je sad skut malo tiši...

Inače skuter radi kao švajcarac, ja sam prezadovoljan trenutno...
Setup je ovaj:

Malossi Sport 70, Tecnigas RS, Dellorto 19mm, Motoforce racing airbox, Stage6 kvačilo R/T, Stage zvono R/T, Stage Bando kaiš, Stage6 ventilvar, Malossi Multivar, Rolnice 4,5gr, Paljenje podešeno na 17-18 stepeni, Prirubnica home made pod 40c, Prerađen serijski usis...

Trenutna potrošnja 5,1 lit uz stalno ganjanje i vožnje dvoje na motoru!!!

#89 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 20 July 2011 - 08:33

moraš nam odati tajnu kako sa električnim aparatom i elektrodama može torque da se zavari da bude u balansu i da još uvek drži.. :D

#90 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 20 July 2011 - 18:34

View PostMario, on 20 July 2011 - 08:33, said:

moraš nam odati tajnu kako sa električnim aparatom i elektrodama može torque da se zavari da bude u balansu i da još uvek drži.. :)

ako budeš sreće kao ja da ti pukne torq šalji ga kod mene na varenje pa ćeš videti... :) hehe

Ovih dana planiram podešavanje skuta sa stage6 pro auspuhom, PWK 21mm karbom i Stage6 double layer filterom... :)

#91 Rade

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 454 posts
  • MestoApatin

Posted 20 July 2011 - 21:00

View PostPita, on 20 July 2011 - 18:34, said:

ako budeš sreće kao ja da ti pukne torq šalji ga kod mene na varenje pa ćeš videti... :) hehe

Ovih dana planiram podešavanje skuta sa stage6 pro auspuhom, PWK 21mm karbom i Stage6 double layer filterom... :)
Videcemo koliko ce te i to drzati :)
City setup rules :)

#92 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 30 July 2011 - 20:17

igrarija je počela... :)

Danas sam krenuo od stage6 double layer filtera...Nisam imao nešto previše ni živaca a ni vremena za štelovanje tako da je bukvalno samo smontiran na novu prirubnicu i ubodena onako odokativno 105 dizna i w16 igla...Probao jedan mali krug i nije to to...nastavak sledi sa doštelavanjem, montiranjem pwk 21mm karbom i Stage6 pro auspuhom... http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/1lol.gif

evo malo slikica da vidite kako čuči...

#93 Rade

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 454 posts
  • MestoApatin

Posted 30 July 2011 - 20:25

Vidi se da nisi mnogo vozio kad je filter tako cist.
Sto nije to to? Jel da da je malo bezveze zvuk i da kao prdi kad ga vozis na 9500 obrtaja.
Inace cini mi se da je ugao dosta velik.. tu je vec negde na granici prelevanja.

#94 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 30 July 2011 - 20:34

ma nisam ga provozao ni 500m... :)

mislim da mu je puno goriva, ne trokira ali nema tu explozivnost...Videćemo šta kažu manje dizne ali ću prvo početi sa većim diznama da vidim gde mu je granica trokiranja...Inače, ne znam koji su znaci prelevanja Rade?

Što se tiče zvuka, ja sam se iznenadio da je tiši od onog drugog Stage6 filtera što imam, onaj short type..Mislio sam da će ovaj da se dere u pm ali nije tako...

#95 Rade

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 454 posts
  • MestoApatin

Posted 31 July 2011 - 16:18

Verovatno nema explozivnost jer mu je malo velika dizna. Isti slucaj je bio i kod mene - dizna 105 u martu kad sam slozio LC setup, sad skoro kad sam stavio 105 sa e5 filterom trokira ne moze da se vozi.
Sad preko leta racunaj na nekih 4-5 brojeva manju diznu.
Isti slucaj mi je i na airboxu - razlika 4 broja u periodu zima-leto.

#96 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 31 July 2011 - 19:38

danas sam probao i sa 110 diznom, ide bez trokiranja..?? Kolika će mu trebati u pm, imam još 115 u setu pa ćemo videti...Inače skontao sam da moram skratiti home made prirubnicu jer je duža oko 4-5 mm od druge home made sa kojom se bolje ponaša...videćemo...

koji su znaci prelevanja Rade?

#97 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 31 July 2011 - 23:15

i meni se čini da je malo veliki ugao...

.. recimo da plovak ne zatvara dovoljno, i nivo na igli postaje preveliki čak i do te granice da se na atomizeru pojavljuje gorivo bez potrebe vakuma, jedino mi nije jasno kako to da traži veću diznu, moguće da je ovaj filter toliko otvoreniji ?

#98 Rade

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 454 posts
  • MestoApatin

Posted 02 August 2011 - 11:04

View PostPita, on 31 July 2011 - 19:38, said:

koji su znaci prelevanja Rade?
upravo to sto je Mario rekao.. plovan bude pod velikim uglom i ne moze da zatvori ventil unutra. http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/smile.png

#99 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 06 August 2011 - 11:29

pošto panduri zezaju za tablicu ispod dupeta rešio sam da napravim držač tablice ali diskretni...Vozio sam jedno vreme sa zadnjim blatobranom i ja to jednostavno ne mogu....Svaki put kad pogledam taj debeli blatobran smuči mi se... http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/wink.png

Evo kako sam to izveo...

Posted Image Posted Image

Ja zadovoljan kako je ispalo! ;)

#100 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 08 August 2011 - 09:25

dobro je ispalo ;)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users