Jump to content

Keeway matrix tuning

• This topic is locked This topic is locked
635 replies to this topic

#121 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 16 January 2012 - 09:41

suština racing zvona je poboljšano hlađenje...A naravno i bolji materijali od čega su napravljena kako bi se pakne kvačila što bolje zalepila za njega!!!
Znamo da kad se pakne tj kočione površine ugreju slabije koče tj imaju grip u našem slučaju, pa tako racing zvona obezbeđuju bolje hlađenje da bi se izbeglo proklizavanje pri startu...
Zvona se kreću od 15-50eur

#122 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 16 January 2012 - 10:17

obrati pažnju kinesko je širine 112mm a uglavnom se prodaju minarelli tip od 107mm za takvo zvono ti treba i 107mm kvačilo

#123 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac
  • VozimKeeway matrix,Gilera DNA

Posted 16 January 2012 - 11:39

Pita da li znaci da i za 15e moze da se kupi i racing zvono ili je 15e serijsko
I interesuje me koji racing varijator koristi rolnice 15x12 i kakwe su mu performanse

#124 Dragan NS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 609 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimCPI Oliver city

Posted 16 January 2012 - 15:11

View PostPetko, on 16 January 2012 - 11:39, said:

Pita da li znaci da i za 15e moze da se kupi i racing zvono ili je 15e serijsko
I interesuje me koji racing varijator koristi rolnice 15x12 i kakwe su mu performanse

Ajde, Petko, ne preteruj -15e racing zvono! :D Ne mozes ni serijsko za te pare kupiti (barem ja ne znam), a kamoli racing. Prava racing zvona su preko 80 e ali to ti ne treba. Imas ova zvona za oko 40-tak evrica: http://en.scooter-at...dex2.php?lang=e i to bi ti bilo sasvim ok.

#125 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 16 January 2012 - 16:32

evo test variomata... naraku racing 15x12 moj glas

http://svet-skutera....est-varijatora/

#126 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac

Posted 18 January 2012 - 10:50

Dragane pa nznm kako se krecu cene,zato i pitam!
Mario moj drug je stavio ovaj naraku na focusa i kaze da mu se povecala potrosnja,u svakom slucaju msm da cu ga uzetiii

#127 Dragan NS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 609 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimCPI Oliver city

Posted 18 January 2012 - 11:09

View PostPetko, on 18 January 2012 - 10:50, said:

Dragane pa nznm kako se krecu cene,zato i pitam!
Mario moj drug je stavio ovaj naraku na focusa i kaze da mu se povecala potrosnja,u svakom slucaju msm da cu ga uzetiii
Pitaj, Petko, slobodno - nista ja tebi ne kazem zlonamerno... Vidis da i ja jos nisam investirao u zvono. Kada se navuces do kraja stalno ces visiti ns ScooterAttack-u i ScooterCentru i sl. i pratiti cene. To su ti ujedno i neki od najpopularnijih E-shopova za tjuning i stajling delove pa mozes nesto i naruciti preko 4ruma. Meni su ovih dana stigle neke stvarcice ali cu to predstaviti u mojoj temi.

#128 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac

Posted 19 January 2012 - 00:48

Pa ja sam do sada swe porucivaoo iz motoboxa,ne znam koliko je to dobro :D http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/icon_rr.gif i jedno pitanje ovde da ne bi otvarao drugu temu,koje je ulje najbolje za stage6 sport pro,nisam dobio nikakwo upustvo uz cilindar tako da nznm,do sada sam koristio neko Š klase full sintetic,i posle 200km ima crnih naslaga na celu klipa,da li moze motul 2t expert,sa tim uljem motor je presao 16000 i ni tackice na serijskom cilindru?

#129 Dragan NS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 609 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimCPI Oliver city

Posted 19 January 2012 - 11:11

Ja sam vecinu delova do sada porucio preko MB koristeci zimsku "akciju", a u poslednje vreme narucujem preko ovog 4ruma sto ne znaci da sutra necu opet nesto poruciti na nekoj trecoj adresi ako se pojavi povoljna prilika. Barem na ovom forumu ti to niko nece zameriti (sto je i normalno, jel da).
Sto se ulja tice, ja sam koristio jedno vreme Motul Scooter Power sint. ulje ali sam prosle sezone malo "smanjio dozivljaj" i presao na polu-sint Scooter Expert 2t. Kazu i da je Ipone City 2 (polu-sint) dobar a nije skup. Ima tih tema po forumu...

#130 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 19 January 2012 - 11:23

Ipone ulja su meni u zadnje vreme sasvim OK... od kako je cena prihvatiljiva (motobike je dobio ugovor i postao uvoznik) polusintetika Scoot City se plaća plafon 600,00 din a puna sintetika Scoot RUN2 oko 900,00 din.. Ja sam recimo testirao i one trkačke izvedbe tipa Samurai i za te pare oko 1300,00 je vrhunsko, vrtio sam ga i na 13000 bez problema....

za sport pro možeš slobodno kupiti Scoot City...

evo i info za naraku racing variomat za kineza

NK900.79 --cca 4800,00 din Varijator CPI.Keeway 50cc 2T fi 16 sa rolnicama Racing Naraku
NK900.25 --cca 4300,00 din Varijator CPI.Keeway 50cc 2T fi 16 sa rolnicama Sport Naraku

#131 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac

Posted 19 January 2012 - 11:28

Ja sam hteo da pitam da li za moj cilindar bolje sinteticko ili polusinteticko,posto cu uskoro uzeti racing varioo pa mozda zbog vecih obrtaja,nznm nznm,ispravite me ako gresim! http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/checkMarkSmall.gif
Mario ja sam sad zvao motobox i cene su sledece:naraku sport je 4000din,naraku racing je 5500din,motoforce 4800din,stage 6 7200din i malossi multivar je 8000din,pozz http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/1zdravo.gif

#132 Dragan NS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 609 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimCPI Oliver city

Posted 19 January 2012 - 11:57

Nisam ti ja bas neki expert za tuning, ja to onako malo "solim" sa strane :D Citajuci po forumu tudja iskustva, zakljucio sam da je za sport klasu sasvim dovoljan kvalitet dobrog polusintetickog ulja jer dobro sagoreva na obrtajima na kojima se sport vrti. Sinteticka ulja traze visoke obrtaje da bi dobro sagorevalo. Varijator nema veze sa uljem jer se on ne podmazuje, ako sam dobro razumeo sta pitas.
PS: ovo je povoljna cena za racing variomat u Motobike-u!

#133 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 19 January 2012 - 11:59

Ovo ti je iz moto-bike-a i ovde na forumu imas popust.. :D
Scoot RUN II je dobro, ali je za malo vislje obrtaje.. Ne znam koliko ti se vrti taj sport-pro, meni se street race nije vrteo preko 9000 pa je bilo malo naslaga na klipu.. Ako se vrti preko 10000 onda mozes slobodno to ulje..
Ako ne onda scoot city, ali ima dva slicna takva, jedno je 40 jdeno je 50% sintetike.. Treba ti to od 50%..

#134 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac

Posted 19 January 2012 - 23:38

A kako da znam do koliko mi se vrti,ja nemam to na motoruuu,i kad bi stavioo sportski varioo jel bi se obrtaji povecalii?

#135 Ron0n

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 77 posts
  • MestoMacedonia
  • VozimBaotian BT49 tuned by Ron0n

Posted 20 January 2012 - 23:59

nema nacina osven da namestis RPM counter. za vario, sve to zavisi od setup i ronice. u svaki slucaj, dobijes povisoka krajna brzina

#136 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 21 January 2012 - 12:39

View PostPetko, on 19 January 2012 - 23:38, said:

A kako da znam do koliko mi se vrti,ja nemam to na motoruuu,i kad bi stavioo sportski varioo jel bi se obrtaji povecalii?

treba ti obrtomer tj merač broja obrtaja motora! Neki skuteri imaju to kao standardno pored kilometar sata a može se i kupiti kao externi uređaj koji prikačiš negde na volanu...Ima raznih od digitalnih preko analognih itd...

Stavljanjem sportskog variomata obrtaji se ne bi povećali...povećanje obrtaja je uslovljeno težinom rolnica koje se nalaze u variomatu..Što su lakše rolnice motor se lakše razvrtava i postiže veće obrtaje u radu...Naravno nije cilj imati što veće obrtaje, nemoj da te to sad zbuni...

#137 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac

Posted 22 January 2012 - 01:54

View PostDragan NS, on 19 January 2012 - 11:57, said:

Nisam ti ja bas neki expert za tuning, ja to onako malo "solim" sa strane :) Citajuci po forumu tudja iskustva, zakljucio sam da je za sport klasu sasvim dovoljan kvalitet dobrog polusintetickog ulja jer dobro sagoreva na obrtajima na kojima se sport vrti. Sinteticka ulja traze visoke obrtaje da bi dobro sagorevalo. Varijator nema veze sa uljem jer se on ne podmazuje, ako sam dobro razumeo sta pitas.
PS: ovo je povoljna cena za racing variomat u Motobike-u!

Dragane pogresno si me razumeoo,nisam ja rekao da varijator ima veze sa uljem,nego sam mislio da ako stavim racing vario da cu imati vece obrtaje a ako je ulje lose slabije podmazivanje

#138 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac

Posted 22 January 2012 - 01:58

Pita da li ima na forumu ness vise o meracu broja obrtaja?
Moje misljenje ,kada stavim racing vario,on ima duze kanale za rolnice i samim tim vise izgurava ili podize kais i imam vecu krajnju,a za vecu krajnju su potrebni veci obrtaji zar nee?

#139 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 22 January 2012 - 02:01

da,ali ne gledas tako.Vario ti izbaci vise kajs gore samim tim vise legne u zadnje polutke.A kada se to desi onda obrtaji porastu koliko su porasli i sa starim variomatom.Samo sto ovaj put tih par milimetara znaci i po par kilometara.

#140 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac

Posted 22 January 2012 - 19:29

Da,da sad mi je jasno,dns sam malo stelovao prenos,tj.isprobavao sam koje mi sajbnice najbolje spustaju kais na bolcnu,postigao sam neke rezultate,kais je vrloooo malo odaljen od bolcne,u zadnjim polutkama je ravan sa ivicom polutke,stavio sam rolnice od 4,5g a bile su 4g i sa njjima je vrteo u prazno, start je dobar ali izgubio sam dosta sa krajnjom,jedno 10kmh,a na tocak nece pa necee

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users