Jump to content

Keeway matrix tuning

• This topic is locked This topic is locked
635 replies to this topic

#81 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac
  • VozimKeeway matrix,Gilera DNA

Posted 12 January 2012 - 20:08

Kazi mi nesto sto ne znam :welcome1:,mozda zato sto su rolnice razlicite tezine mada i kad su svih 6 bile iste tezine isto je radio

#82 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 12 January 2012 - 20:13

i trokira na početku... :welcome1:

A van balansa je
- ležaj točka
- ležajevi u finalnom prenosu
- neki debalans zvona ili kvačila

#83 tuningfanatic

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 583 posts
  • MestoSenta/Novi Sad

Posted 12 January 2012 - 20:27

Ne mogu da verujem stvarno radi ko ves masina :welcome1:

#84 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 12 January 2012 - 22:50

za vibracije
pregledati da li je ventivar stegnut u centru, dakle kada se steže, remen treba natrag pustiti da upadne rukom, a nepred ga malo izbaciti, pregledati da li su 3 oprugice na kvačilu pravilno nameštene, pogledati da li centralna opruga stoji u centru

nemaš start, poslikaj nam kako stoji remen u zadnjim polutkama kada je motor ugašen, dakle taj početni stadijum

#85 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac

Posted 13 January 2012 - 00:51

Pita-lezaj tocka jel to u onom delu gde je primar i sekundar i gde je lezaj u finalnom prenosu
Mario-ventivar nije sigurno,zato sto sam ga namontirao dok kaisa nije bilo,oprugice su dobro legle,jednio sto sam ja olaksao kvacilo ali nisam imao cime da izmerim tezinu svake polutke tacno,mozda je i do toga mada i dok je bilo normalno kvacilo tj fabricko isto je ovako radio,sad cu da ubacim sliku

Posted Image

http://www.dodaj.rs/...f0y/sam2300.jpg
http://www.dodaj.rs/...1LV/sam2301.jpg

#86 Dragan NS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 609 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimCPI Oliver city

Posted 13 January 2012 - 12:47

Meni se cini da remen napred stoji prilicno visoko, sto bi moglo biti objasnjenje za probleme sa startom (pisao ti je vec Mario gore o kretanju "iz druge"). Ni pozadi ne stoji bas najbolje - upao je par mm. Sto se tice brujanja momci su ti ukazali na moguce uzroke pa kreni redom da ih iskljucujes. Dodao bih jos da proveris gumu da nije u debalansu zbog deformacije.

#87 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 13 January 2012 - 13:14

vibracije su definitivno jer nisu sve tri lamelice u kvačilo podjednako izbušene

#88 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac

Posted 13 January 2012 - 16:06

Jaoo samo neki problemi,stavio sam jos jednu platnu iza ventivara,kais je legao na bolcnu a viri malo iznad zadnjih polutki,kad radi na leru lupa ness strasno,kad krenem lupanje prestaje, e sad iz mesta kad krecem malo se prigusi do 10-15 i onda kad mu nabije obrtahe motor me ponese,prokliza zadnji tocak i tako do 40 e posle 40kmh obrtaji naglooo padnu i motor je mrtav do 70 sto mu je i max brzina i nema vise onog zvuka ves masine,a mario meni se taj zvuk pojavljivao i kad je motor bio serijala na 65kmh a kvacilo nije bilo razbuseno

#89 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 13 January 2012 - 18:51

onda vibrira centralna opruga ili samo zvono kvačila...

ovo što ti lupka na leru je krunica, sada je suviše izbačena pa se tek dodiruje u zvezdu kurble, to smo ti pisali na prošloj strani, može da se dodaje do te mere i ne više..

e sad ako ti je tek sad legao na bolcnu i malo viri iz polutki onda je u pitanju neki malo duži kaiš, ja predpostavljam 801 ali Cvele će ti to bolje objasniti, za njega je obavezno podmetanje deblje platne, blizu 2mm, da bi motor kretao kako treba, ali zato bolje izlazi i bolju prvu brzinu ima...

iz ovoga što si napisao ipak zaključujemo da su ti rolnice malo teške, moraćeš jo malo lakše da ubodeš ili da uradiš prosek 3+3 da budu malo lakše, a što se krunice tiče ili stavi za nijansu tanju platnu, onda će ti tek trebati lakše rolnice, ili malo postruži krunicu na nekom brusnom kamenu ili fleksom...

imaš ovde te detalje, ovde je i krunica brušena i 801 je remen, i platna 2.1mm

http://svet-skutera....ix/page__st__20

#90 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac

Posted 13 January 2012 - 19:20

Zaboravio sam da kazem da mi je dizna 98 i airbox bez lulice i sundjera,jel moze da ima i prvu i drugu brzinu dobru,sta mi znaci da lepo krene kad nmg da preticem kola,trenutno su mi rolnice 4,5g serijala sa serijskim kaisem 788 je isla 68 a kad sam mu stavio ovaj malossi moguce da je 801 isla je 80kmh po satu,a sad kad ima kit i spuh ide 70,nema logike

#91 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 13 January 2012 - 20:21

Mnogo imas X-ova pa si se pogubio u jednacini stelovanja...nece i prenos i karb u isto vreme..u stvari oce al treba tu dosta iskustva da bi sve ispalo ko sto treba...
Ne znam sta da ti savetujem...zuta centralna bi trebala da bude odlicna uz ser. variomat i uopste ser. prenos..Mario ti rece oko sajbni-smanji malo ako krunica drlja...jbg mora da se isproba sa vise tezina rolnica,nije logicno da imas samo 70km/h ...ako si preterao sa debljinom sajbne i remen ti garant ne izlazi ni blizu vrha variomata...aj nek te ne mrzi pa napravi opet snimak kako ti prenos radi al po danu-nek bude i na nogarama al bez dekla...da vidimo kako remen radi...

#92 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac

Posted 13 January 2012 - 23:29

U pola 9 mi je drug doneo original airbox,skinuo sam lulicu i precnik je 26mm,stavio sam diznu 90,na punom gasu je suva ali crne boje,a na prenosu:ostavio sam fabricku platnu i dodao jednu tanju,vrlo malo fali da kais legne na bolcnu,a pozadi je ravnomeran sa polutkama,do 20kmh se vuce i posle nabije obrtaje i kako ubrzava tako se i obrtaji povecavaju ali vrti u prazno,rolnice su 3,5g

#93 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 13 January 2012 - 23:47

vidi da probaš sa 4g, i sa 88 diznom , nemoj bez filter sunđera da voziš

#94 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac

Posted 13 January 2012 - 23:55

Nemam od 4 g ali cu da iskombinujem od 3,5 i 4,5g,diznu 88 nemam,imam 86 a sundjer iz ovog novog filtera nisam vadio,unutra je neki crveni

#95 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 14 January 2012 - 00:03

ok izmešaj 3+3 rolnice, svaku prvu od jedne i svaku drugu od druge težine, i vidi kako se ponaša sa 86, ali oprezno, posle 300m punog gasa proveri boju svećice

#96 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac

Posted 14 January 2012 - 00:14

Ja za svaki slucaj prvo proverim na pola gasa,ako je mnogo bela ne idem na pun gas nego smanjijem otvor na airboxu

#97 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 14 January 2012 - 00:31

boju svećice na pola gasa možeš podešavati sa iglom, a može da se desi da na pola gasa ne radi kako valja a da na punom ide dobro, u svakom slučaju kada je smeša siromašna, može da se oseti da je motor onako lenj i da mu zvuk ide prema nekom praznom mukanju, dok kada je prebogata onda onako debelo krkće i preliva, čak se i u rezonanci može načuti koja je boja zvuka, najbolje podešen je kada je zvuk oštar i prodoran...

u svakom slučaju boja svećice je relevantna, samo i njoj treba neko vreme da poprimi novu boju, minimalno je oko 300-500m..

u kojoj ti poziciji sada stoji igla ?

#98 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac

Posted 14 January 2012 - 01:27

Sada mi je igla tacno na sredini,kad dam gas iz mesta lepo krene i nema prelivanja ide lepo bez ikakwih rupa u ubrzanju i slicno,sem sto ima previse obrtaja

#99 Dragan NS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 609 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimCPI Oliver city

Posted 14 January 2012 - 12:24

View PostPetko, on 14 January 2012 - 01:27, said:

Sada mi je igla tacno na sredini,kad dam gas iz mesta lepo krene i nema prelivanja ide lepo bez ikakwih rupa u ubrzanju i slicno,sem sto ima previse obrtaja
Onda iskombinuj rolice da bude 4 gr pa probaj. A lupanje jel prestalo? Ako nije probaj kad je ugrejan skuter da skines krunicu pa upalis na anlaser da vidis da li jos lupa.

#100 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac

Posted 14 January 2012 - 14:59

Danas je praznik,nmg nista da radim,samo cu malo da se provozam,ako bas budem morao promenicu rolnice a krunica vise ne lupa

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users