Jump to content

Keeway matrix tuning

• This topic is locked This topic is locked
635 replies to this topic

#21 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 28 December 2011 - 14:57

Sta se desava sa iglicom ? Tacnije ako je stelujuca na kom je zarezu ? Reci nam od dole ka gore tacnije koliko je pomerena na gore odnosno koliko dozvoljava da gorivo ulazi u karb.

#22 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 28 December 2011 - 16:02

Dizna 70 ti je prevelika za lulicu.. Napravi lulicu precnika 20mm pa probaj da nastelujes..

#23 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac
  • VozimKeeway matrix,Gilera DNA

Posted 28 December 2011 - 21:54

Iglicu nisam dirao,niti sam je ikad video,a drug mi je rekoa da je 100% na sredini

#24 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 28 December 2011 - 22:28

O M G ! . . . . Ajde molim te proveri iglicu na karburatoru.To je tipa 10min posla i vidi ako ima zareze na kom je zarezu i onda nemoj da je vracas nego sve ostavi tako i dodji na forum i napisi na kom je zarezu pa cemo onda videti sta i kako.

#25 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac

Posted 28 December 2011 - 23:37

Sutra popodne javljam!

#26 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 29 December 2011 - 20:09

Karb se ne steluje iglom vec odgovarajucom diznom na full gasu...kad nju pogodis -sve ostalo su fina stelovanja....I mogo bi da napises sta tacno SAD imas na skutu od tuning delova...

#27 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac

Posted 29 December 2011 - 20:40

Skola se zavrsila pa sam kao medeved prespavao celo popodne,nisam niss stigao da radim,samo znm da sam izgubio fabricku lulicu za airbox,a od delova:stage 6 sport pro,tecnigas trek koji je jako bucan.malossi kais malo duzi od fabrickog koji je 788,malossi zutu centralnu 35%,polini zute oprugice kvacila,rolnice malossi 4,5g i kn filter na mikuni 16 karbu

#28 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 29 December 2011 - 21:31

Svaki parametar povlaci onaj drugi.Fino stelovanje je extra vazduh i ler gas po zelji.Igla moze da odredjuje od 1 do 2 broja u smislu ne broj dizne nego recimo imas diznu 4 i sledeca je 7 primera radi.Igla za stepen vise otvorena dopusta broj od recimo 5 ili 6 samim tim se bolje usteluje krajnja dizna i pola gasa.

Ali ok slazem se sa tobom,svejedno ne bih zanemario tek tako iglu....

#29 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac

Posted 02 January 2012 - 16:54

Dizna 86,ta mi je najmanja koju imam i lulica 21mm,sad je dosta tisi,vise se ne dere , kad mu dam pun gas,skala zabode u dno table ali mu treba oko 600m da razvije punu brzinumozda malo vise, boja sveice i dalje nije dobra,vazduh je na 1 celom krugu i pola od pola kruga tj 1k i jedna cetvrtina

#30 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 02 January 2012 - 23:06

Treba ti veca dizna i verovatno malo vise podignuta igla.I pitao sam te gore na kom stupnju ti je igla nisi mi odgovorio.A igla igra bitnu ulogu na pola gasa i konacnom stelovanju dizne.Dakle izmedju dve dizne moze da postoji medju broj koji se podesi sa iglom,a taj broj moze odredjivati najbolji odziv gasa i postelovanosti karba.

#31 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac

Posted 03 January 2012 - 18:03

Pa nisam ti odgovorio zato sto nisam skidao,sry :joks: a kad mu stavim diznu 90 nece motor da ide,trokira i brzo se zamasti svecica,i tezim ka manjoj potrosnji,sad trosi oko 9l na 100kmh

#32 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 03 January 2012 - 19:11

Taj karb nikako nije postelovan.Meni moj set up sa prelivanjem na igli na starom karbu je trosio do 7 litara max.A pritom je meni jaci MID RACE set up.Sad sa novim karbom i sa boljom ustelovanoscu i sa bocom za podpritisak ocekujem oko 6/6.5litara gradske voznje.Dakle tvoj mora da trosi samo ispod ove moje potrosnje.

Jos jednom ti kazem pogledaj koliko ti stupnjeva ima igla i da li uopste ima i na kom je stupnju.

#33 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac

Posted 03 January 2012 - 20:07

igla je na sredini, ima 5 zareza ona je na trecem kad se gleda i odozdo i odozgo,podigao sam onaj metalni kruzic za jedan zarez gore,sutra cu da vozim pa cu videti rezultate

#34 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac

Posted 04 January 2012 - 12:32

rezultati: swecica je malo bolje boje,ali nije jos uwek dobra,presao sam 33km i potrosio je tacno 3l i malo sam ga gurao do kuce,kad mu dam gas kaoo da ima neku blokadu do 15kmh ness prducka i odjednom probije i lepo me povuce a najvecu snagu ima od 60-90 po satu i na punom gasu tj oko 110kmh po satu (sto naravno nije tacno) radi kao ves masina: wu wu wu wu wu wu wu a tek sto je bucann,auuu to da ne pricammm

#35 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 04 January 2012 - 14:12

Heh nije to blokada nego ti daje vise goriva na igli pa ti malo prelije u leru,pa dok to izbaci napolje,e tek onda povuce.Dakle hajmo sad ispocetka on sad tu definitivno preliva. Kakva je sad svecica na punom gasu ? Kazes da je bolja,ali da jos uvek nije dobra ? Da li bi mogao da je slikas posle jedno 200 metara na punom gasu ?

I samo mi reci sad na kojoj je dizni motor ? I jos jedna stvar da li sad vozis na airboxu ili na pechurki tj sportskom filteru (pretpostavljam da je na sportskom filteru ako je tako buchan,zato sto tu rezonira karburator) ?

#36 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac

Posted 04 January 2012 - 15:18

boja svecic je izmedju idealne i lose,ja nemam gde da ga vozim pun gas zato sto mu treba oko 800m da razvije punu brzinu,i ako pri toj brzini budem naglo kocio skucace me neko od pozadi,voze kao manijaci :D na motoru je dizna 86 i airbox 21mm lulica

#37 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 04 January 2012 - 16:35

Stavi lakse rolnice. I probaj prvo jos da spustis iglu, ako nastavi da trokira na maloj brzini, poigraj se sa srafom, ako ni to ne popravi trokiranje stavi 2 broja manju diznu.

#38 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 04 January 2012 - 16:43

Problem je sto ja msm da on nema manju diznu.A fora je sto mu je igla sad za jedan stepen otvorenija.Zato mu i pusta vise goriva na igli i dobija to pocetno trokiranje.Ako spusti iglu za jedan stepen tj na drugu od gore izgubice trokiranje ali ce mu trebati veca dizna i moguce da ce imati losiju svecicu na pola gasa.Ali opet trebalo bi sve opcije probati.

#39 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac

Posted 04 January 2012 - 16:52

Zvao sam danas motobox i trazio sam diznu 75 i rolnice od 3,5g i jos mi nisu javili da li imaju na stanju,ako imaju sutra ce da mi posalju pa prekosutra nowo stelovanje ako nemaju moracu da nabavim negde manju diznu,trosi kao tenk http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/sFun_banghead2.gif

#40 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 04 January 2012 - 17:54

probaj sa iglom sad ici na stepen nize tj da je zatvoris na vise od pola i stavi vecu diznu tj ostavi ovu za pocetak pa vidi sta ces dobiti.Prvo isprobaj sve kombinacije pa onda narucuj dizne.

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users