Jump to content

Keeway matrix tuning

• This topic is locked This topic is locked
635 replies to this topic

#601 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 18 December 2012 - 17:33

Taj C16 racing je bio kod mene i vrti se do 11 500 rpm gde mu vec tu opada snaga.Dakle preko 11500rpm ne treba ici. Ova e-verzija mislim da ne ide preko 10500rpm.

C16 radi od 8000 rpm do maximalnih 11500rpm.Mada se uglavnom posteluje da mu medjuubrzanje bude na nekih 10500rpm i onda polako da nabija do nekih 11300rpm kako je kod mene na Kymco bilo.

#602 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac
  • VozimKeeway matrix,Gilera DNA

Posted 18 December 2012 - 17:50

Yasuni c16 sity mislim da je preskup za mene,jipak ciljam na s6 pro ali se secam da je pita negde pisao da ima izuzetno uzak power band i to mi se nikako ne svidja
Sad razmisljam o yasuni r ili nekom polovnom c16,ali mi je vrlo bitno da ima sirok power band
Matrixa nisam prodao,u martu mi je punolestvo,tako da ocekujem da cu sve ukupno imati oko 1146e,pa se razmisljam (dubokoumno) da li da uzmem roxa ili DNA,oba su mi prelepa ali dna nekako je neobicna i barem meni upadljiva,tako da je cela zima za razmisljanje predamnom :icon_scratch:

Edited by Petko, 18 December 2012 - 17:51.

#603 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 18 December 2012 - 18:03

meni je lepsa aprilija i ona starija od aeroxa, a takodje je i dosta jeftinija (mislim da se moze naci od 500e, pita je kupio valjda za 600e) a ostatak para u tuning/stajling :icon_scratch:
Evo par slika aprilija na kojima je radjen stajling
http://s1.trosjed.ne...26e_0_XkMqP.jpg
http://www.twostroke.../kenny3_600.jpg

i slika fabrickog aeroxa i aprilije, meni je cak aprilije mozda i lepsa
http://3.bp.blogspot...x-maxbiaggi.jpg
http://pictures.tops...et-5_600x0w.jpg

#604 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 18 December 2012 - 18:59

ukusi su različiti, meni je Srka lepša od Roxa, mada ključna stvar u svemu je koji ti motor više leži...treba probati i jedan i drugi pa videti...inače su oba minareli agregati, vodeno hlađeni sa 2 diska na oba točka...Nema puno razlike...Ja sam probao Roxa i odmah sam znao da ga ne želim, suviše malo mesta čak i za vozača...

Od auspuha ne znam šta da ti preporučim kad ti ne znaš koji ćeš cilindar staviti...Ako će to biti S6 racing onda ni jedan od ovih nabrojanih jer su to sve slabi auspusi za taj cilindar! Inače imao sam S6 pro auspuh i mogu reći da dobro radi, powerband je dovoljno širok (8.800-11.000rpm) kad se cilindar,paljenje i karburator dobro podese...kvalitet je 0! (čitaj nula)
Yasuni-a nisam imao ali po iskustvima drugih vredi tih novaca, a ako mene pitaš uvek bi pre uzeo čistokrvni c16 nego taj city sa nekom tamo surlom od grane...

#605 Dragan NS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 609 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimCPI Oliver city

Posted 18 December 2012 - 21:26

View PostPetko, on 18 December 2012 - 17:50, said:

Yasuni c16 sity mislim da je preskup za mene,jipak ciljam na s6 pro ali se secam da je pita negde pisao da ima izuzetno uzak power band i to mi se nikako ne svidja
Sad razmisljam o yasuni r ili nekom polovnom c16,ali mi je vrlo bitno da ima sirok power band
Matrixa nisam prodao,u martu mi je punolestvo,tako da ocekujem da cu sve ukupno imati oko 1146e,pa se razmisljam (dubokoumno) da li da uzmem roxa ili DNA,oba su mi prelepa ali dna nekako je neobicna i barem meni upadljiva,tako da je cela zima za razmisljanje predamnom :icon_scratch:
Za Pro gresis - ima sirok powerband (pogledaj u onim grafikonima, mada to sve treba uslovno uzeti), a evo i Pita ti je rekao "iz prve ruke". I bije ga glas da nije kvalitetno odradjen, da pucaju varovi, inace bih ga ja odavno uzeo pre Replice jer sam se sa njom bas nazezao oko stelovanja (ali sada je ok). I cena mu je ok... Ima tu jos nesto: kod ovih "race" auspuha sto im grana ide gotovo ravno ispod bloka racunaj da moras skidati nogare pa ti ostaje samo bocna nogara. Meni to npr. nikako ne odgovara jer mi skuter stoji napolju i cesto se klinci penju po njemu, pa bi nekom pao i izlomio se. Jbg, kanda smo svi pomalo subjektivni i navijamo za ono sto nam se svidja a, sto kaze Pita, ni ne znamo koji kit planiras a to je usko povezano sa (najboljim) izborom auspuha.

#606 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac

Posted 19 December 2012 - 03:40

O lepoti nema rasprave,i mozda jednom napisem zasto sam tako zapeo za roxa :) odgovara mi njegova velicina i polozaj nogu ,nekako je udobniji od matrixa,lepsi polozaj sedenj itd... :acigar: a sto se cilindra tice,imam jos 2 meseca da odlucim,ako uzmem race,tu ce trebati mnogo vise rada,truda i novaca ali i mnogo vise uzivanja :2cirka1:
Kako bi na s6 sport pro 70cc lc legao
s6 pro? ili na vec pomenuti c16?
Ma centralna mi je najmanji problem,na matrixu sam odavno skinuo,nije mi potrebnaa :chase:

#607 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 19 December 2012 - 08:53

ja bi uzeo mf racing LC, malo skuplji od sport proa a spada u midrace klasu i sa njim mozes da kombinujes c16, c20...

#608 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 19 December 2012 - 12:26

gle sad kad nabaciš mašinu, i dobro uturpijaš cilindar, ima da budeš glavna faca u gradu, al nemoj da kukaš koliko troši, te pare bi svakako bacio na kojekakva čašćavanja devojaka, ovako bar znaš gde su pare, em ne ostavljaju, nego još dovode nove potencijalne... itd..

MF racing je odličan cilindar, samo nije baš za 12k obrtaja,, po meni je u kategoriji sport pro-a, sad malo više ide ka obrtajima zbog tih aux izduvnih kanala, ali po isporuci snage nije jači...

#609 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 19 December 2012 - 13:47

Petko, sa ''Race'' ili ti S6 Racing cilindrom ćeš da budeš pravi racer :2cirka1: Samo da te upozorim, to je već ozbiljan cilindar i vožnja postaje vrlo oštra, o potrošnji da ne govorim, delove sa kojima trebaš da ispratiš taj cilindar da ne spominjem, izbor auspuha u tom slučaju je najmanja briga... :acigar:

#610 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 19 December 2012 - 15:21

mario preporucio sam mu mf racing bas zbog tog aux izduva, moze se dosta vise turpijati neg moj sport pro kome je izduv vec 60 i nesto posto otvoren. :2cirka1:

#611 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 19 December 2012 - 15:55

da da sve je jasno, samo za turpijanje tih aux-a treba dobro iskalkulisati površine jer za čas posla ode u nedogled i nema više natrag

#612 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac

Posted 19 December 2012 - 18:42

Sad sam vrlo zeljan tuninga,i odmah bi uzeo race cilindar,ali se plasima da se ne pokajem,jer kad vidim sta je sve Sloba radio priznajem da se plasim,jer mogu da zapocnem pa odustanem zbog finansijske situacije jer stalna primanja nemaam :2cirka1:

U motobox-u imaju s6 sport pro mk II 70cc lc 23k din,po meni je ok,jos kad bi mogao da se naturpijaa :)
A c16 kosta vise nego skut od mog druga,skoro 300 evradi :chase:

Meni ce skut sluziti da svaki dan idem u skolu i jednom nedeljno prelazim 70km u jednom pravcu,ali 80% je gradska voznja,tako da mi je potrosnja vrlo bitna,kao i propratni delovi :acigar:

#613 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 19 December 2012 - 22:09

pa ja ti kazem uzmi mf race lc, kosta oko 145e(cak je jeftiniji od mkII) a lepo ces se voziti, snaga mu je priblizna kao sport pro mkII a ako ti treba vise snage odneses kod nekog proverenog na turpijanje i onda moze biti cak u rangu sa s6 racingom. uzmi c16, c20 mozda cak i roost ko pitin ako naleti za 150e polovan posto su polovni c 16 i c20 takodje oko 100-150e

https://www.scooter-...acing-70cc.html
https://www.scooter-...-MkII-70cc.html

Mozes uzeti preko onih cilindar.rs narucujes bilo sta preko SA a mislim da te ni jedan od ta dva kita nece kostati vise od 200e da stigne do tebe(taj mf posto tamo kosta 145 dovde ne bi trebao da je vise od 180e a vidis da on spada u midrace za razliku od mkII koji je 70cc sport).

EDIT!!: Petko neces verovati, rekli mi sad iz cilindar.rs da stigne do tebe mf racing 150e LC a Sport PRO MKII 170E takodje lc i oba su za aeroxa(minareli sa 10mm bolcnom), ja bi uzeo taj mf racing to je super zena za midrace jos LC.

Edited by bojan681, 19 December 2012 - 22:23.

#614 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 19 December 2012 - 22:44

MHR Replica 12mm bolcna, pun pogodak za roxa :2cirka1:

#615 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 19 December 2012 - 23:01

mhr replica je preskupa, mislim da kosta oko 250-300 a uz to ce mu previse trositi za svakodnevnu voznju.

#616 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 19 December 2012 - 23:31

To iz iskustva ?
Dobro ustelovana trosi 5-6l po BG, a manja je sansa da ce mu zakovati nego alu kit.
Ako ima nekoga ko ce mu sastaviti masinu onda mu je sve jedno.

#617 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 19 December 2012 - 23:59

Nece mu ni MF race trositi manje od 5l.

#618 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac

Posted 20 December 2012 - 00:54

View Postbojan681, on 19 December 2012 - 22:09, said:

pa ja ti kazem uzmi mf race lc, kosta oko 145e(cak je jeftiniji od mkII) a lepo ces se voziti, snaga mu je priblizna kao sport pro mkII a ako ti treba vise snage odneses kod nekog proverenog na turpijanje i onda moze biti cak u rangu sa s6 racingom. uzmi c16, c20 mozda cak i roost ko pitin ako naleti za 150e polovan posto su polovni c 16 i c20 takodje oko 100-150e

https://www.scooter-...acing-70cc.html
https://www.scooter-...-MkII-70cc.html

Mozes uzeti preko onih cilindar.rs narucujes bilo sta preko SA a mislim da te ni jedan od ta dva kita nece kostati vise od 200e da stigne do tebe(taj mf posto tamo kosta 145 dovde ne bi trebao da je vise od 180e a vidis da on spada u midrace za razliku od mkII koji je 70cc sport).

EDIT!!: Petko neces verovati, rekli mi sad iz cilindar.rs da stigne do tebe mf racing 150e LC a Sport PRO MKII 170E takodje lc i oba su za aeroxa(minareli sa 10mm bolcnom), ja bi uzeo taj mf racing to je super zena za midrace jos LC.

Razmislicu o ovome,mnogo je povoljnije nego u mtbx-u,a spuh jedino neki polovan da jurim

View Postperlx*, on 19 December 2012 - 23:31, said:

To iz iskustva ?
Dobro ustelovana trosi 5-6l po BG, a manja je sansa da ce mu zakovati nego alu kit.
Ako ima nekoga ko ce mu sastaviti masinu onda mu je sve jedno.

Zar mislis da nisam sposoban za tako ness? Spakovao sam ja puno alu kiteva kod drugova i jos sam na matrixu imao alu,tako da mi je to najmanji problem!

#619 Petko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 886 posts
  • MestoObrenovac

Posted 20 December 2012 - 01:04

Vise me brine potrosnja,jer ja sa motora ne silazim,matrixa sam preko leta uspeo da ustelujem da trosi oko 4-4,5l ali sa 16-kom karbom,dok na pomenute kitove niss manje od 19mm

#620 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 20 December 2012 - 01:17

ako juriš malu potrošnju onda zaboravi na S6 racing i njemu slične cilindre, čak će i S6 sport pro ili MF Racing trebati napojiti za svakodnevnu vožnju..

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users