Jump to content

-Sprint Exactly-

• This topic is locked This topic is locked
495 replies to this topic

#41 Sloba15

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 421 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Exactly

Posted 13 January 2012 - 01:17

ima jos do kraja nekih 5 cm nece vise koliko god da stisnem...pa kad budem sklopio i provoao se malo pregledacu sta ce se desavati :welcome1:

#42 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 13 January 2012 - 09:39

biće to dobro onda...

#43 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 13 January 2012 - 11:29

inače na tvrdoću možeš da utičeš viskozitetom ulja koje sipaš, u izboru je 5w, 10w, 15w i 20w, čak može i da se kombinuje u nekoj srazmeri koja tebi najviše odgovara

#44 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 13 January 2012 - 12:10

Lepo montiran hladnjak :welcome1:
Obrati samo paznju da napravis prostora iza njega da moze da se oslobodi toplote.

#45 Sloba15

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 421 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Exactly

Posted 13 January 2012 - 15:37

Videcu kako bude radilo,ako bude udaralo onda cu uraditi to sa vilama,al nadam se da necu morati...Ima iza hladnjaka prostora ali sad jos razmisljam da izbusim plastiku onu crnu kod nogu tj ispred nogu...:D

#46 Sloba15

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 421 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Exactly

Posted 17 January 2012 - 18:11

Danas sam nesto razmisljao o vecem karburatoru...24mm npr...nzm dali da uzmem TM 24 ili PWK 24 koja je razlika dali je ima u snazi i koji bi mi vi preporucili od ta dva? hvala unapred :D

#47 Dragan NS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 609 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimCPI Oliver city

Posted 17 January 2012 - 18:41

Pa ako ces uzeti Sport pro ovaj arreche ti je vise nego dovoljan, a vrv bi mogao bi da napaja i midrace. Ali ako ces pravi midrace setup onda - 24-vorka, ali onda bi trebalo razmisljati i nekom jacem auspuhu tipa C16 :D

#48 Sloba15

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 421 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Exactly

Posted 17 January 2012 - 18:59

c16 je iste jacine kao i pro..ne? jako jako mala razlika u perfomansama a u ceni dosta veca...znam da bi trebao i auspuh onda i uzeo bi i auspuh jaci...nego jedni mi kazu da je bolji TM drugi PWK...:D

#49 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 17 January 2012 - 20:03

Yasuni C16 je malo višlji rezonancom, a dosta širi powerband-om, tako da nije to baš ista katergorija, C16 vredi pare koje traže za njega.. sad govorim o racing izvedbi za ovaj noviji C16.07 ne mogu da komentarišem... to je neki kompromis da obilazi centralni stender grana

što se karburatora tiče imaš TM i u stage6 verziji, to je jeftinija izvedba, kopija Mikuni-ja ali dosta lepo radi.. kod tih karburatora je kompletna dužina mala, i zbog klipića koji nije kruglog oblika a i položaj dizni i kanala je sveden na minimum dužine, što doprinosi boljoj iskorišćenosti na višljim obrtajima, ...

PWK je Keihin, i tu imaš odličnih izvedbi, a i različitih pakovanja, tipa Stage6 itd... Moje mišljenje je da ne moraš prelaziti 21mm na Sport Pro cilindru..

#50 Dragan NS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 609 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimCPI Oliver city

Posted 17 January 2012 - 20:30

Eto, Mario je bio brzi... :D Ja sam hteo da ti napisem da msm da je Pro u rangu izmedju Y-R i Y-c16. Kvalitet i performanse Y imaju i svoju cenu. Btw voleo bih da mogu da probam Pro na mom setup-u.

#51 Sloba15

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 421 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Exactly

Posted 17 January 2012 - 22:54

taj stage sam i mislio da uzmem...pa nzm sad razmisljam cak i o Racingu MK2....i da uzmem jaci auspuh i tako dalje...

pa mogu ti dati pro da probas :) nije problem :D

#52 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 18 January 2012 - 00:31

Stage6 pro auspuh vrlo dobro radi posao tu do 10.500-11.000 rpm u zavisnosti od ostalih komponenti..
Pošto sam ga imao na jetu isprva sam bio razočaran njegovim uskim powerbandom i često mi je ispadao iz rezonance pri promenama uslova ili čak pri malim promenama setupa...Situacija se u mnogome popravila kad sam paljenje doterao na pravi ugao i tad sam se mogao pohvaliti širokim powerbandom koji je Stage6 pro pružao!!

E sad c16 poznajem iz Marijevih iskustava koje ti je on već preneo..Uglavnom moje mišljenje što se tiče kompletnog setupa:

- ako će cilindar biti Stage6 Sport pro mk2, auspuh Stage6 pro će dobro raditi posao kao i 21mm karb
- ako će cilindar biti Stage6 racing mk2, zašto uzimati c16 kad taj cilindar zaslužuje bar yasuni c.20 ili R1200 i naravno 24mm karb, moj izbor PWK 24 zbog powerjet dizne,flat klipića itd..

#53 stefan-94

Mlađi član

• Start Members
  • PipPip
  • 4 posts

Posted 18 January 2012 - 03:22

svaka cast Slobo jako lepo odradjeno .

#54 Sloba15

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 421 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Exactly

Posted 18 January 2012 - 07:07

Pa da Pro je ok ako budem uzeo sport pro mk2....e tako sam cekao da mi neko napise :D uzeo bi racing vrlo rado ali to nije za svaki dan...20 konja nije malo...a ako bi uzeo racing moram barem fabricku struju uzeti od aeroxa jer je meni sada fabricka sprint-ova....a za sport pro bi mozda mogao da samo pomerim ugao paljenja...nije uopste lako,a ni jeftino stavljati drugu masinu i prebacivati sa AC na LC nisam mislio da je bas tako :) hvala stefane! bice jos bolje nadam se :)

#55 Ron0n

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 77 posts
  • MestoMacedonia
  • VozimBaotian BT49 tuned by Ron0n

Posted 18 January 2012 - 17:35

ubavo si go smestil hladnjakot. ako prefrlam od AC na LC, bi trebalo i jas da go mestam mojot tamu. kazi mi samo, imase li golemi problemi dodeka da gi namestis lezacite (dali ima mnogu prepravki ili samo gi pravis lezacite, malku rabota okolu plastikite i hladnjakot raboti :D )?

#56 Sloba15

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 421 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Exactly

Posted 18 January 2012 - 19:32

Sad ja tu ne razumem bas sve...ali odgovoricu na ovo sto razumem :) pa nisam imao problema sa plastikama nisam ni jednu plastku prepravljao,zato sam i stavio hladnjak dole iza tocka da ne bi morao da prepravljam plastike,napravio sam nosac pricvrstio ga za motor i onda hladnjak stavio pricvrstio ga za nosac :D to je to za sada...videcemo kakvih ce posle problema biti,nadam se da nece biti velikih ali videcemo...

#57 Sloba15

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 421 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Exactly

Posted 21 January 2012 - 16:30

Eo danas se malo radilo :D
Posted Image

Radilicu sam ubacio u zamrzivac na par sati,a lezajeve zagrejao u ulju...

Posted Image

Radilica zamrznuta :D

Posted Image

Lezajevi su odma naisli na radilicu...drugar koji mi je pomagao se izbecio kad je video kako je lako naislo...on mislio da cemo morati udarati tri dana hehe :D jako dobra fora za stavljanje lezajeva...jedino me sad zanima sledeci put kad se budu skidali dali ce ostati u bloku ili na radilici :)

Posted Image

Posted Image

stavio sam sad opet u zamrzivac neka stoji celu noc...pa ujutru imam jos da zavrsim blokove i onda da ih grejem i stavljam radilicu unutra :) nastavak sutra...

#58 Rade

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 454 posts
  • MestoApatin

Posted 21 January 2012 - 17:01

Nema pravila.. Sve zavisi od tolerancije doseda lezajeva u blokovima i doseda na radilici.

#59 Sloba15

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 421 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Exactly

Posted 21 January 2012 - 18:30

Pa to sam i ja mislio da zavisi od toga :D lakse mnogo kada ostanu u blokovima

#60 Sloba15

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 421 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Exactly

Posted 22 January 2012 - 18:48

Danas ja nastavio sa radovima...radilica je celu noc bila u zamrzivacu i uzeo sam blokove u rernu ubacio prvo mali...i radilica odma naisla i posle stavim ja veliki blok u rernu i mali blok i radilicu u zamrzivac i kad se to ugrejalo i ohladilo pokusam da stavim nema sanse...kao da ni nisam grejao i hladio...i mucio sam se tu dobrih sat vremena sve pokusavao i na kraju popizdim i izvadim radilicu iz malog bloka...stavim u zamrzivac i ubacim veliki blok u rernu opet...i pokusam tako...i uspem da je ubacim u veliki blok i onda uz dosta cekicanja sto bi rekli nabijem i mali blok i sada ja udarim sa obe strane pogledam zazor isti...i pokusam da okrenem ono jedva ide...(pre toga sam zavrnuo srafove) i nece reko ajde malo da okrecem krenuce lakse...nema sanse ne ide...i tu sam vec bio popizdeo dovoljno :) odvrnem blokove jedan od drugog kad ono okrece se sve super i ostavim to tako...nisam imao vise zivaca.....sta mislite gde sam pogresio? nisam probao opet da zavrnem pa da vidim kako ce biti mozda je samo do toga bilo nzm...mozda da probam jos da stegnem mozda ne legne radilcica dobro...nzm...imate nekih ideja???

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users