Jump to content

Gilera Runner 180 2T

61 replies to this topic

#41 Milos180

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 27 posts

Posted 07 February 2012 - 23:29

Kao sto sam rekao , kad ja dobijem pare lepo i kad krene mozganje i sta cu tacno da uradim onda cu se posavetovati sa nekim ko je strucniji od mene :D Do tad samo mogu o izgledu da razmisljam jer se u tuning razumem ali ne toliko da bih mogao sve sam da uradim :) Poz

Runner 180 owners are the Ferrari drivers of the scooter world. To sa vikipedije o Runner-u 180 :D

Posted Image

Ovo je najlepsi Runner 180 koji sam ja video u zivotu a video sam ih dosta :D Doduse jeste 4T ali pored ovakve lepote to je zaista nebitno :) Sta vi mislite ? :)

#42 Sloba15

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 421 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Exactly

Posted 08 February 2012 - 03:30

Previse je jednostavan ja ne volim takve stvari :D nemoj pisati za svaku sitnicu novi komentar,vec si dobio opomenu da ovo nije chat....imas edit tu dole medju opcijama i spoji to sve zajedno a ne da pises za svaku sitnicu novi komentar :D

#43 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 08 February 2012 - 14:18

U čemu je problem sa tim blokovima? Za sta mu treba taj suport arm?

#44 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 08 February 2012 - 15:05

Blokovima, ne bokovima.
Fabricki su projektovani knap za tezinu i snagu fabrickih delova. Kad stavis drugaciji auspuh, povecas malo snagu, dolazi do pucanja bloka u tacki gde je najslabiji, sve zavisi od liva.
Nekad puknu nosaci spuha, nekad pukne na sredini od stresa, sve zavisi.
Support arm sluzi da pomogne preraspodeli sile.

#45 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 08 February 2012 - 15:45

Ma blokove sam i mislio, nego sam kucao sa fona, a ukljucen mi je prediktivni unos, pa me "ispravlja"..

A je*o ih ko ih napravi.. Aeroxa nabudzis na 30 ks, pa blokovi drze ko od celika.. Pa cak i na kinezima nema tih problema..

#46 Milos180

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 27 posts

Posted 08 February 2012 - 16:06

Pa dobro Bozo aerox ima 4 ks fabricki...180-ka je ozbiljan motor od 20ks i to kad se budzi ne budzi se 3 konja nego 10 :D Cudno bi bilo da to moze da izdrzi :D

#47 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 08 February 2012 - 16:20

Boza je hteo da kaze da fabricki bilo koji motor (skoro) od 50ccm moze da ide u dobar mid race/high end i da nema ojacanja na motoru.A ima samo 5ks kad se qpi
Pa je logicno da je i runner napravljen da moze da drzi vise,a on je napravljen da jedva drzi svoj set up :D

#48 Milos180

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 27 posts

Posted 08 February 2012 - 16:22

Pa da je bas tako dobro runner napravljen ne bi mu trebalo ojacanje ...manju vucu ima manji skuter manja kubikaza manje je zahtevan a logicno naravno sto je veca snaga treba i motor da bude jace.Sama gilerina karoserija je jaka ko beton e sad to sto ona ne moze da izdrzi par ks vise je samo dokad da je taj motor unutra previse jak za tu karoseriju :D

#49 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 08 February 2012 - 16:26

Da li znas da moj motor ima 16ks'a i da nema ojacanje ?
A da Marijeva SRka ima preko 20ks'a i isto nema ojacanje ?

Dakle poenta je price da je runner napravljen da drzi trenutan set up i da svaka konjaza preko trenutnog set up'a je prejaka za njegov blok motora.

#50 Milos180

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 27 posts

Posted 08 February 2012 - 16:28

Pa upravo to sam i rekao :D Runner je tako i podesen kakav izadje iz fabrike da takav i ostane e sad ako ce se naci filozofi koji ce ga budziti nek gospoda poput mene i jacaju motor :D

#51 Speedy24

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 26 posts

Posted 08 February 2012 - 17:47

View PostBoza, on 08 February 2012 - 15:45, said:

Ma blokove sam i mislio, nego sam kucao sa fona, a ukljucen mi je prediktivni unos, pa me "ispravlja"..

A je*o ih ko ih napravi.. Aeroxa nabudzis na 30 ks, pa blokovi drze ko od celika.. Pa cak i na kinezima nema tih problema..
Ma daj da vidim aeroxa sa 30ks :D

I ljudi vidim pisete svasta,ali ne uzimate sve cinjenice u ozbir!

Poenta je da na 10.000obrtaja na 180ccm su toliko jake vibracije da i one dovode do pucanja blokova
Fabricki auspuh je jako dobar ali nema rezonancu i ne izvlaci dosta snage u tome je poenta i automatski su manje vibracije..
Mislim da bi dosta vas shvatilo to kad bi probalo sp-a serijsko,pa sp-a sa mhr-om ili fabriziem 210.

#52 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 08 February 2012 - 18:20

koliko znam sa mojskuter hr foruma i koliko se sećam, bilo je puknutih blokova...E sad da li je to uradila sirova snaga iz cilindra vibracijama ili se divljalo sa tim skuterima to je pitanje..Nisam baš siguran da blok tek tako puca samo od vibracija..

#53 Milos180

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 27 posts

Posted 08 February 2012 - 19:07

Speedy je u pravu, 180 kad se da pun gas dosta vibracija se oseti i pod rukama i nogama a da ne pricam o vecim brzinama od 120kmh.E sad to moze biti mnogo stvari pocev od loseg puta losih guma i ima tu jos stvari ali cinjenica je da serijska 180-ka nema dovoljno jaku karoseriju za svoju snagu.I to je po meni jedna od mana kod 180-ke jer su vibracije strasno jake i treba biti dobar vozac da sa tim izadjes na kraj.

#54 Speedy24

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 26 posts

Posted 08 February 2012 - 20:51

View PostPita, on 08 February 2012 - 18:20, said:

koliko znam sa mojskuter hr foruma i koliko se sećam, bilo je puknutih blokova...E sad da li je to uradila sirova snaga iz cilindra vibracijama ili se divljalo sa tim skuterima to je pitanje..Nisam baš siguran da blok tek tako puca samo od vibracija..
Vjeruj mi,vibracije su normalna stvar i to sto se desavalo nije cudno..ne bih rekao da su bas svi divljali pa da su popucali.
Vibracije u kombinaciji sa snagom,jebena stvar

View PostMilos180, on 08 February 2012 - 19:07, said:

Speedy je u pravu, 180 kad se da pun gas dosta vibracija se oseti i pod rukama i nogama a da ne pricam o vecim brzinama od 120kmh.E sad to moze biti mnogo stvari pocev od loseg puta losih guma i ima tu jos stvari ali cinjenica je da serijska 180-ka nema dovoljno jaku karoseriju za svoju snagu.I to je po meni jedna od mana kod 180-ke jer su vibracije strasno jake i treba biti dobar vozac da sa tim izadjes na kraj.
180ka ima dosta dobru sasiju,o tome nema potrebe raspravljati,uglavnom piaggio-gilera grupacije imaju jake sasije..
Samo mi nije jasno zasto odma nije stavljen fabricki suport arm,kao kod leader,quassara,mastera itd.

Ponavljam,vibracije su normalne..isto kao kod recimo rs125,nov iz salona sam vozio i vibracije su smarale,jos gore je na 250 2t i 500 2t

#55 Milos180

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 27 posts

Posted 08 February 2012 - 23:08

Moze biti da je i to ali i ja lupam glavu sa tim pitanjem u vezi fabrickog ojacanja...:D

#56 Speedy24

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 26 posts

Posted 25 February 2012 - 05:40

Ovako to izgleda kad se na vrijeme primjeti uprkos ovom ojacanju
http://img339.images...p1040160yo5.jpg
http://img521.images...p1040164rn7.jpg

#57 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 25 February 2012 - 15:04

neverovatno ali istinito...

#58 Speedy24

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 26 posts

Posted 26 February 2012 - 10:14

Samo zamislite da se to dogodi na 140-150 :D
Zato prvo u ruke izradu support arm-a pa tek onda na razmisljanje koji spuh B)

#59 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 26 February 2012 - 10:47

neću ni da zamišljam...treba onda obavezno ojačati ram i ne igrati se sa tim stvarima!

#60 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 26 February 2012 - 11:16

meni pada na pamet da se to dešava usled nekih ujednačenih vibracija, najverovatnije ima tu i sile od motora, ali prosto neverovatno izgleda... najverovatnije je to situacija kod 4T motora samo.. nisam pametan..

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users