Posted 21 December 2017 - 12:59
pao sam... slomio sam rame... 2017-ta me ne pusta... bice upisana crnim slovima u mom zivotu...
kako se desilo ... sv. Nikola - slavim ...sve gotovo spremno , poslali me rano ujutro po neke sitnice sa pijace...obavio brzo , sedam na e scoot , kaciga na glavu, rukavice i jedna mi ispadne...upravljac navijen na desno, sagnem se da dohvatim i levim ramenom slucajno na gas , dovoljno da malo krene napred ...nisam uspeo da se odrzim , padnem na rame i odmah sam cuo ono `krc`... bol ...on lezi na meni, jedva sam se iskobeljao, tesko je ustati sa tim bolom i osloncem na samo jednoj ruci , uspevam jedva ...seo sam na njega i sta sad ...desna ruka nemocno visi uz telo , ne prima komande , neopisivo boli u ramenu ...lakat, rucni zglob i saka rade ...samo rame ...levom rukom nabacim desnu saku na gas i jedva nekako malom brzinom pod velikim bolovima stignem do servisa ...
Ispricam babi sta se desilo, ajde baba sa mnom na hitnu ne mogu sam ni jaknu da skinem ...na prijemu komsija Zika, tehnicar, sta si radio, kazem ja, kaze doktor , ajde Zile daj mu diklofen i posle koji minut bilo mi malo lakse ...mada i dalje jako boli ...pa, rtg ramena , pa kod ortopeda... radni dan , guzva , ali odmah me prozvali , gleda doktor snimak sa cd-a ...da , prelom, na srecu nije se dislociralo, malo je nezgodno mesto gde se vezuju misici i tetive , idi u gipsaonu da se to imobilise na desetak dana , pa cemo videti...
U gipsaoni moj poznanik Mica, gipser majstor, skuteras, znamo se godinama ,pre neki dan pricao sa njim...Miso, pa sta je sad opet ? e, jbg Mico ne pitaj i ispricam sta je bilo... uza sve to sto me snaslo bilo je jos njih dvoje ,troje , oni me malterisu, a ja im pricam viceve ...oni padaju u nesvest ...pitace posle Micu koji ti je ovo ludak ....sta mogu, takav sam ...
Eto, imam `retku` srecu da sam na svega 300 metara od bolnice , a u zadnje vreme mi nesto bas treba , hehehe...sad sam upakovan ko vitez Koja, spavam u ljusci od jajeta ...da znate kako je tesko sve raditi jednom rukom ,pa jos levom ...ali moram izdrzati jos koji dan dok mi ne skinu ovaj oklop ...
Sv. Nikola , zastitnik brodara i moreplovaca, ali ne i skuterasa...