Jump to content

Keeway Focus - Lauda tuned

1306 replies to this topic

#801 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 07 July 2015 - 12:07

Pa nije nov, izaslo je jos pre par godina..

Radi se o tome da je zadnja guma od 2 vrste materijala, po sredini tvrdja da bi duze trajala a po ivicama je neka jako mekana guma koja drzi u krivinama kao lepak..

Prednja guma nzm dal je isto od 2 vrste materijala ili je obicna jer to nije pogonski tocak pa se svakako ne trosi kao zadnja..

U svakom slucaju guma spada u klasu hyper race i sa njom mozes opusteno po krivinama, razlika u odnosu na kinesku nebo i zemlja. :)

#802 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,753 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 07 July 2015 - 12:11

@goggyso
Sada je jasno. To cu da uradim ako ne budem imao drugog izbora. Hvala na upustvima!

@bojan681
Drzacu se ja ipak City Grip modela. Za njega barem znam da ne mogu promasiti, a te mozda budu sledece koje dodju na red. :)

#803 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 07 July 2015 - 12:14

Pa za tvoj setap ce i city grip raditi super posao.. :)

#804 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 07 July 2015 - 12:24

Pirotska fabrika pneumatika "Tigar" je vec 15 godina pod Michelinom. Proizvodi sve vrste pneumatika, pa tako i moto program. Kvalitet je na Eu nivou i gume idu za izvoz. Znaci nema nedoumica oko kontrole kvaliteta :)

#805 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,753 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 07 July 2015 - 12:44

Odlicno! Nisam napravio gresku sa izborom, a iskreno svakako bih ih uzeo i da ih niste nahvalili toliko. Nista, ama bas nista, ne moze biti gore od one kineske plastike...Slaninom da ih namazem imale bi veci grip.

#806 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 07 July 2015 - 23:40

Imam iskustva sa Michelin Pure Power proizvedene u Srbiji, preporuka. Isto tako i Dunlop Scootsmart, sve su to gume nove generacije. Ali dosao je red da ubodem gumu koju hvale ludjaci, Bridgestone Molas. A da radim malo kilometara godisnje, definitivno bi ubo BT30 od Bridgestonea, najjaca guma nema joj ravne.

Vjerujem da ces biti zadovoljan sa city gripom, samo bi trebao provjeriti taj indeks nosivosti za zadnju gumu posto ja trenutno imam pojacanu gumu pozadi i trazi previse da se zagrije, jer se na laganoj pedesetici skoro i ne moze ugrijati, pa klize svako malo. Tako da nebi to vise radio.

#807 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor
  • VozimPiaggio NRG Power DT

Posted 08 July 2015 - 00:13

Ma ne mozes pogrijesiti sa Michelinom, nebi oni dopustili da prodaju svasta...

A bolje gume za skuter od Batlaxx BT30 nisam nikad vidio, imao sam na Matrixu, i drzi kao ni jedna koju sam vozio.. Ali ne znam da li se proizvode jos pod tim imenom..

#808 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,753 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 08 July 2015 - 00:53

@dajteh
Zadnja Michelin ima oznaku 62P. 62 => Index nosivosti = 265kg. P = 150 km/h
Sto se tice prednje sad sam vidio da ima drugaciji index brzine S (180 km/h), pa cu vjerovatno uzeti sa P indexom da budu iste, a index nosivosti je 51 => 195kg.

Nasao sam i Bridgestone BT30 ali ima samo prednja na stanju i dosta su skuplje od Michelin. Ipak cu ostati na City Grip izboru.

#809 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 08 July 2015 - 01:00

Ajde bas ne zanima iskustvo sa City Grip jer vidim da su skoro iste cijene kao Pure Power, a sta je onda razlicito treba saznati. Iako se mora uzeti u obzir da ista guma na razlicitoj colazi ne mora znaciti da ce biti jednako dobra.

#810 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,753 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 08 July 2015 - 01:04

Evo i ovo neka stoji ovde...

Posted Image

Ne znam sada na koliko bar-a se pumpa ojacana guma? Do sada sam pumpao 1.8bar prednja i 2.0bar zadnja.

#811 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 08 July 2015 - 01:13

Dobro je sto se tice indexa nosivosti i ne treba ti jaca od 50 do 53 (pozadi) a sto se tice indexa brzine, sto je manji to su gume mekse, veci index=veca brzina= tvrdja mesavina silike. Ako ima K ili L to bi bilo idealno. Sto se tice pritisaka u gumama, postuj preporuku proizvodjaca skutera za odredjenu dimenziju gume, ako je ojacana to nista ne menja.

#812 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,753 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 08 July 2015 - 01:19

View PostAcaPostar, on 08 July 2015 - 01:13, said:

Dobro je sto se tice indexa nosivosti i ne treba ti jaca od 50 do 53 (pozadi) a sto se tice indexa brzine, sto je manji to su gume mekse, veci index=veca brzina= tvrdja mesavina silike. Ako ima K ili L to bi bilo idealno. Sto se tice pritisaka u gumama, postuj preporuku proizvodjaca skutera za odredjenu dimenziju gume, ako je ojacana to nista ne menja.
Jesi bas mislio 50 - 53 za index nosivosti na zadnjoj? Da nije malo 200kg nosivnosti za zadnju gumu ako se uracuna tezina skutera, vozaca, pa i potencijalnog suvozaca?
Ja sam se prvo pogubio sa tim indeksima kada sam trazio gume, pa sam uzeo najvece jer sam racunao "od viska glava ne boli". Sad vidim da ima zadnja i sa 56 indexom nosivosti, sto mu dodje oko 224kg.

Trebam ove sitnice dobro poruciti prije nego sto zvanicno porucim model koji mi treba :)

#813 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 08 July 2015 - 07:32

Ne, nisam apsolutno siguran, to je moja pretpostavka. Znam da su na free-u 80/80-14 sa indexom nosivosti 43 a na zipu na primer pozadi 120/70-10 sa nosivosti 49. Zaboravio sam da je fokus i veci i da moze da prevozi 2 clana posade :)

Koja je fabricki odredjena nosivost (gume koje si do sad vozio)?

#814 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 08 July 2015 - 09:01

Raspored ukupne tezine je u slucaju jednog vozaca 60-40% u smeru vise na zadnjoj, ako se vozite dvojica ili ako si malo tezi onda racunaj malo vise...

Mozes naterati na vagu za merenje telesne tezine... samo iznivelisi visinu i prednjice

#815 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,753 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 08 July 2015 - 11:32

@AcaPostar
Nemam pojma koji je index nosivosti na serijskim Kenda gumama...Pretpostavljam oko 200kg, jer je toliko pisalo u specifikaciji za nosivost skutera generalno.

Nista, ipak ostaje onaj index nosivosti 62 i to ce biti taman za sve eksploatacije masine.

#816 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 08 July 2015 - 23:48

Provjerio sam prednju gumu na Runneru 2003, prva ugradnja, fenomenalno drzi dan danas.
Posted Image

#817 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,753 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 08 July 2015 - 23:50

Jel to City Grip? Gdje nadje sa L indexom brzine :blink:

#818 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 09 July 2015 - 00:14

Nije ovo je pirelli sl36. Ja cu sebi uzimati obavezno sa sto nizim, bas me zanima.

#819 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,753 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 09 July 2015 - 00:22

Sad je jasno...Znam da sa sinoc izguglao sve moguce i City Grip guma nema ispod P indexa brzine.

#820 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 09 July 2015 - 00:52

Sta se opterecujete sa tim indexima, kupi brate gumu i teraj...bitno da nije stari dot

24 user(s) are reading this topic

0 members, 24 guests, 0 anonymous users