Jump to content

Keeway Focus - Lauda tuned

1306 replies to this topic

#961 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 23 December 2015 - 23:43

Kako samo kresne na dugme, kao mina! :)
Nek si ga isterao i treba malo da odradi....lepo radi stvarno

#962 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,753 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 24 December 2015 - 00:01

@dajteh
Imao je i bolji zvuk kada sam tek stavio Treka, sada je vec glasniji i nekako reskaviji zvuk. Po mojoj procjeni vec krajem sledece sezone trebam planirati zamjenu vune.

@Pita
A mora da pali kao mina, nema druge. :)
Sa starim karbom sam navikao da kurblam do upale misica da bih ga pokrenuo nakon duzeg mirovanja. Ler je mozda malo nizi pa radi na oko 1600 obrtaja, korigovacu ga na 1800 kad krene sezona.

#963 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 24 December 2015 - 09:46

A, sto nisi jednostavno kupio sa E bay-a onaj k`o sto sam ja kupio od Matriksa bazdaren do 120 km/h ? Nije neka razlika u ceni , ja mislim da je bio negde oko 23 dolara , pa sve sa postarinom te ne izadje oko 2500,00 ...Meni je bila malo zajebancija da ga povezem zato sto nista zivo nije odgovaralo , ali sam uspeo da sve radi , a kod tebe bi trebalo da stima ...Kiwi na Kiwi ...

#964 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 24 December 2015 - 11:36

Lep osecaj kada posle duzeg vremena zareži makina :)
Sve vise mi se svidja taj multimetar, najpotrebnije informacije za najmanje para.

Moramo te gume obnoviti, em slabiji kvalitet em matore..

Edit: sto se tice kocioniog cilindra, moras nabaviti ovakav poklopac :)

Posted Image

#965 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,753 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 24 December 2015 - 17:13

@ALIEN SM
Nije to problem, nasao sam i u NS nov kmh sat za 2000 din. Ako vec mogu popraviti zasto da trosim pare, jer je kvar banalne prirode...upali neki opiljci i sada zapinje mehanizam. Ako ne uspije popravka svakako cu kupiti novi.

@AcaPostar
Ovaj S6 Multimetar je odlicna igracka, moram priznati. Nije da je bas najjeftinija jer kosta nekih 80-85 eura ali vrijedi. Jedino kao manu ima autonomiju CR2032 baterija koje traju pola sezone. Vidi se i na snimku da sam ubacio novu kada sam palio, pa sam je opet izvadio na kraju i vraticu je sa pocetkom sezone. Ako te nesto posebno interesuje za ovaj multimetar slobodno pitaj, rado cu pomoci.
Gume cu obavezno kupiti ove sezone, nema smisla vise voziti se na plastici.
Koji poklopac, nema ga na slici? :D

#966 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,753 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 29 December 2015 - 02:32

Vec par dana lupam glavu koji bi bio najjednostavni i najbezbolniji nacin da imam DC napon na osvjetljenju. Sta mislite da nakacim jos jedan regler na postojeci regler koji stabilizuje AC za svjetla i da prepravljam izlaz 15VAC u 15 VDC i onda pomocu step konvertera snizim na 12V i tako dovedem stabilnih 12V na osvjetljenje? Da li bi to bio napor za drugi regler? Komplet osvjetljenje bi trebalo vuci oko 2-3 ampera.
Ili da uradim kao sto je dajteh pricao pa sa drugog reglera na akumulator, pa onda sa akumulatora novi vod za osvjetljenje?

#967 Anabellas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 533 posts
  • MestoZagreb
  • VozimDerbi Rambla 300i

Posted 29 December 2015 - 09:18

Koji je razlog da zelis DC na osvjetljenju?

#968 qrp

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 171 posts
  • MestoZA
  • VozimFavorit Spider

Posted 29 December 2015 - 12:10

Zato sto led ne trpi variranje napona i ac voltazu pa brzo crkavaju.

#969 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 29 December 2015 - 13:07

Moze tako Lauda. To sam ti i predlozio. Posto imas samo jedan Ac izvor a na regleru, ukoliko uzmes ovakav kao na pj trofazni. Dovedes taj ac izvor na jedan ili dva ulaza reglera pa se time rasterecuje jedno strujno kolo i imas pouzdan regler kom nece biti problem da to iznese. Samo na izlaz reglera na + i - dodas elektrolit od bar 2200uF 50v da ti filtrira taj ispravljeni napon kako bi ledovke imale optimalno dc napajanje. Ali i tako dobijen napon smanjis na konstantnih 12v pa ce ledovke raditi korektno i dugo.

#970 Anabellas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 533 posts
  • MestoZagreb
  • VozimDerbi Rambla 300i

Posted 29 December 2015 - 14:32

mislite da kapacitivni filter sa diodom i kondenzatorom nebi bio dovoljan?

prije osvjetljenja ga se stavi i jednu poluperiodu ledicu napajaju namotaji a drugu poluperiodu ju napaja kondenzator, znaci dobiven DC napon

#971 Anabellas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 533 posts
  • MestoZagreb
  • VozimDerbi Rambla 300i

Posted 29 December 2015 - 14:50

i jos bi se valjalo poizgrat zener diodom da se taj napon stabilizira oko 12V, ima dosta igrarije u svakom slucaju :D

ili najlakse rjesenje osvjetljenje spojit na akumulator zasebno da se pali kad se doda kontakt (tako je meni na symu tvornicki bilo slozeno)

Edited by Anabellas, 29 December 2015 - 15:03.

#972 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 29 December 2015 - 15:27

Pa i ovako bi se sve spojilo na akumulator prvo pa tek onda sa aku na ledovke.

#973 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,753 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 29 December 2015 - 19:46

View Postgoggyso, on 29 December 2015 - 13:07, said:

Moze tako Lauda. To sam ti i predlozio. Posto imas samo jedan Ac izvor a na regleru, ukoliko uzmes ovakav kao na pj trofazni. Dovedes taj ac izvor na jedan ili dva ulaza reglera pa se time rasterecuje jedno strujno kolo i imas pouzdan regler kom nece biti problem da to iznese. Samo na izlaz reglera na + i - dodas elektrolit od bar 2200uF 50v da ti filtrira taj ispravljeni napon kako bi ledovke imale optimalno dc napajanje. Ali i tako dobijen napon smanjis na konstantnih 12v pa ce ledovke raditi korektno i dugo.
Sad nesto razmisljam, kod mene na regler ide AC ulaz i dobija se DC izlaz (4 pina ukupno) pa mi sada nije jasno gdje se vrsi stabilizacija AC napona sa namotaja za osvjetljenje?
Kako sam naucio regler kod nas ima 2 komponente, jedna za konverziju AC u DC za punjenje akumulatora, a druga za stabilizaciju AC napona?
Gledao sam taj PJ trofazni regler i moram priznati da nije ni jeftin. Nasao sam "replacement oem" regler za minarelli za nekih 8 eura, sto je odlicna cijena za testiranje. Uglavnom ono sto sam mislio jeste da stabilizovani AC napon sa namotaja koji ide na osjetljenje preusmjerim na novi regler i da vucem sa tog novog reglera DC izlaz na svjetla. Na taj nacin bi mogao sacuvati funkcionalnosti svih prekidaca, nadam se.

@Anabellas
Trazim najjednostavniji moguci nacin za prepravku. Kada bih mogao da prepravim instalaciju samo na jednom mjestu (tacki) i pri tome sacuvam funkcionalnost svega ostalog, to je za mene dobitna kombinacija. Tako da za sad pokusavam izbjeci koliko god je moguce petljati i prepravljati instalaciju i ubacivati dioide, i sl.

#974 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 29 December 2015 - 22:57

U pravu si Lauda.

S tim da bih ja radije uzeo polovan Yamahin regler nego taj novi zamjenski.

#975 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,753 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 29 December 2015 - 23:08

@dajteh
Ma uzecu zamjenski da mogu testirati, pa i ako ga spalim nije neka steta. Kada napravim da sve radi i ubodem dobitnu kombinaciju, trazicu preko oglasa polovni.

Volio bih da mi neko pojasni (ako zna) gdje se vrsi stabilizacija AC napona kod kineza? Gledao sam el. semu i opet mi nije jasno...kako sam skontao sa namotaja ide direktno na prekidac? Sa ove seme mi ne djeluje da regler stabilizuje AC napon ili grijesim?
Ovo ispod je navodno el sema instalacije kod Keeway Focusa/Facta

Posted Image

#976 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,753 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 29 December 2015 - 23:37

Evo jos jednog dijagrama, hvala sinisa93

Posted Image

Ako primjetite regler:
- Gornji lijevi pin je DC izlaz koji ide na akumulator
- Donji lijevi pin je AC ulaz sa namotaja
- Donji desni je uzemljenje
- Gornji desni je taj koji me buni!

Zbog cega se spaja izlaz sa gornjeg desnog pina na vod koji ide direktno sa namotaja na prekidac za svjetla? Da li je to ta stabilizacija AC napona?

#977 Anabellas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 533 posts
  • MestoZagreb
  • VozimDerbi Rambla 300i

Posted 30 December 2015 - 00:06

Ta zica koja ide iz reglera je izlaz AC struje i spoji se na vod AC s namotaja i to sam nasao na forumu jednom da taj spoj zapravo cini regulator napona
a mislim da i sami akumulator ima ulogu stabilizacije napona

#978 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,753 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 30 December 2015 - 00:08

Ako je to tako, onda ce prepravka biti jako jednostavna. Samo nakacim regler na stabilizovani AC napon nakon tog spoja i prespojim ostatak instalacije na DC izlaz sa reglera.

#979 Anabellas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 533 posts
  • MestoZagreb
  • VozimDerbi Rambla 300i

Posted 30 December 2015 - 00:16

prosto ko pasulj :laugh:
trebalo bi radit

#980 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 30 December 2015 - 00:41

Evo Lauda kralju

Ovo uradi ako hoces pravi xenon i ako imas potrebu za mnogo struje, umjesto 10A osiguraca moze 15A za pravi xenon sa balastom.

A ovo ako hoces za stedljive ledovke

Edited by dajteh, 30 December 2015 - 00:49.

13 user(s) are reading this topic

0 members, 13 guests, 0 anonymous users