Jump to content

Keeway Focus - Lauda tuned

1306 replies to this topic

#521 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 30 January 2015 - 15:25

Pa 101 Octane i Motoforce kostaju po 14 eura, nije neka razlika u odnosu na Athenu...Bitan je samo kvalitet zavrsne obrade.
Kako god kupicu neku da radi posao :D

#522 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 30 January 2015 - 23:43

Ma nije tu zavrsna obrada problem nego los materijal tj neki vid reciklirane gume koja postaje brzo porozna i popuca. Meni fabricka jos traje a nekima kojima sam montirao rms menjao sam je posle dve sezone ponovo.

#523 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 31 January 2015 - 14:42

More uzmi kinesku za 3-4e pa ako teba menjaj svake sezone...Vidi kod Sprinta,Motomanije,Skymotors....
http://www.skymotors...d=30&Itemid=101

#524 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 07 February 2015 - 22:22

View Postcvele, on 31 January 2015 - 14:42, said:

More uzmi kinesku za 3-4e pa ako teba menjaj svake sezone...Vidi kod Sprinta,Motomanije,Skymotors....
http://www.skymotors...d=30&Itemid=101
Problem je sto su i te kineske mozda ogranicene pa imaju manji precnik od 19mm...

#525 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 07 February 2015 - 22:24

View PostLauda, on 07 February 2015 - 22:22, said:

Problem je sto su i te kineske mozda ogranicene pa imaju manji precnik od 19mm...
Iste su ko za mina blok i posto prihvataju sve dell karbove od 12-21mm tu nema restrikcije...

#526 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 07 February 2015 - 22:25

Da li je neko mozda imao problem sa zadnjom dobos kocnicom u smislu da se sajla zateze i koci prilikom prelaska rupa / ivicnjaka??
Davno nekada kada sam vozio skuter na redovni servis (dok je bio pod garancijom) majstor je bacio onaj komad lima koji sluzi kao drzac sajle kocnice, sto buce pricvrscen za airbox...pa mene sada interesuje da li nedostatak toga moze da bude uzrok? Samo da napomene da sajla uopste nije nategnuta previse...

#527 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 07 February 2015 - 22:28

Nije problem u tom nosacu sajle...nije mi jasno kako se to sama sajla zateze...pa opruga je drzi na mestu...

#528 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 07 February 2015 - 22:36

Nemam pojma ali to se desava prilikom prelaska preko rupa i neravnina...posebno je izrazeno kod silazenja sa ivicnjaka kada zadnji tocak sleti pa me cimne fino.
Sve sam mislio da je do toga komada lima pa da sajla mozda propada izmedju blokova i zateze se.

#529 zaxxx

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 301 posts
  • MestoBeograd
  • VozimAprilia SR3

Posted 07 February 2015 - 23:17

Pa da nije do opruge?

#530 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 08 February 2015 - 00:46

Pa opruga valjda samo sluzi da vrati sajlu, tj. rucicu kocnice?
Zaista sam zadovoljan silom kocenja ali me ovaj sitan problem nervira i kvari uzitak voznje...Pokusacu nekako i da nabavim / napravim taj komad lima pa da probam ako nista drugo.

#531 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 08 February 2015 - 01:48

Mozda ti je opruga oslabila, probaj naci neku malo duzu ili jacu, ali i dalje mi nije jasno kako se zateze sajla kod hoda tocka na gore. Mozda bi bilo najlakse otkaciti amortizer da mozes lako podizati tocak pa rukom okreces tocak i pomeris ga gore da vidis kad pocinje kociti i sta se desava sa sajlom i polugom.

#532 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 08 February 2015 - 01:59

sobzirom da sila koja deluje na polugu doboš kočnice ima isti smer kao i skuter, u vožnji nije moguće da bilo koji spoljni faktor utiče na kočenje. Jedino gde treba tražiti problem može da bude rascvetala sajla u samom bužiru, jer je bužir fiksiran pa prilikom hoda točka gore dole, sajla ostane zaglavljena u bužiru koji joj neda da se pomeri i samim tim povlači polugu doboša prema napred i aktivira kočnicu..

#533 Johnny

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 327 posts
  • MestoLazarevac
  • VozimAprilia SR50r

Posted 08 February 2015 - 02:44

Isprati bulzir sajle,mozda negde zapinje tj. previse je napregnut. Jer kada silazis sa ivicnjaka masina se pomera na gore i veca je udaljenost od rucice pa sam koci.

#534 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 08 February 2015 - 02:48

Pa jedino to...izgleda da cu morati ispratiti sve detaljno.
Ja sam ipak mislio da onaj komadic lima koji drzi burzir fiksiran kod airboxa sluzi bas za tu svrhu - da drzi sajlu prilikom pomjeranja masine gore - dole

#535 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 08 February 2015 - 03:06

Taj limić, kao provodnik, sam ja kod mene skinuo kad sam prepravio pravac sajle i nikad problema. To nije sigurno.

#536 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 08 February 2015 - 03:14

Ok, onda se ne moram muciti i praviti lim...nego poslusati Acu Johnny-a pa ispitati kretanje sajle kroz burzir :)

#537 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 08 February 2015 - 10:31

najverovatnije ti je pukla jedna oprugica koja drži pakne spojene unutar doboša...

ovo u principu ne bi smelo da se dešava, jer je bužir dovoljno dugačak, međutim, ukoliko je prekratak može da se desi da se kod uvijanja mašina dešava to natezanje, obzirom da se kod tebe baš dobro uvija mašina zbog težine...

proveri te dve stvari.. sajle mora biti slobodne iz podnice... ne sme biti jako nategnuta.. ako je to ok,... onda skidaj točak da proveriš male oprugice pakni

#538 Yooalexandar

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,393 posts
  • MestoZemun
  • VozimVespa Et4

Posted 08 February 2015 - 12:31

meni je isto blokirao, ali zato sto nisam stavio limic na donjem delu dekle sto ga drzi sraf od dekle, ako odem na zadnji i spustim ga ponekad se desi da zablokira,bukvalno sajla je labava tu bila i nije imalo sta je drzi i onda predje skoro preko donjeg dela i tu blokira,rukom vratim i sve okej,vratio limic i nemam vise tih problema...

#539 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 08 February 2015 - 21:04

Hvala svima na odgovorima, ispitacu detaljno onda kretanje sajle i naci taj nocas burzira pa probati i sa njim.

#540 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,756 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus

Posted 03 March 2015 - 20:02

Iskoristio sam ovaj suncan dan da istjeram skuter iz garaze nakon 4 - 5 mjeseci...Ono sto sam primjetio odmah jeste da mi je ubudjalo sjedise. Bice ribanja pred sezonu, full pranje.

Evo i 2 snimka

Sastavio je na 20. kurblu :D

Ovo je nakon nekih 15-ak min rada na leru

Moram napomenuti da je zvuk na snimku ocajan. Nije do skutera, do telefona je...losa sistemska zakrpa je prouzrokovala ovaj problem na telefonu

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users