Evo i mene , ne moze to tako brzo, kod mene nista nije tako jednostavno...dosao jutros na posao , a vec me cekali pred vratima...svi oni imaju samo jedan problem u zivotu , a ja sve njihove...
Ko sto rekose , najpre su stigli oni koji `najblize` zive , prvo Milos , pa ja ( Pazova i Mitrovica ) , nedugo zatim dodjose Pita i Dragan ...Lepo se ispozdravljali, popili po kaficu, dan ko izmisljen za ovako nesto , steta sto jos poneko nije dosao , jer , ovo je verovatno zadnji vikend koji nam je Bog podario za druzenje...ja i tako nisam imao sta pametno raditi , al` uvek mi nadju posla, a kako squt pre ovoga nisam vozio desetak dana, bila je prilika ida vidim kako se ponasa...
Velika nepoznanica mi je bila kako cu se popeti uz Frusku na 50 ccm, jer mi je u neprijatnoj uspomeni ostalo penjanje od pre tri godine kad sam se na totalnoj serijali jedva popeo- na velikom usponu utrnuo i jedva , jedva nekako ... ...sadasnja razlika je jedino otvoren cilindar na izduvu + rezona Bullet...medjutim , sada problema nije bilo - brzina skoro da nije padala na usponu ispod 60 , sto je sasvim OK...
popismo po kaficu i ajd` malo da proteramo makine ...napravismo krugic oko NS-a , jedno 15-20 km, vreme izmisljeno za voznju...drugi vozaci su bili tolerantni prema nama , malo smo vozili i slalom izmedju njih, ali sve korekno ...Dragan probao Pitinu krstaricu...mogu da zamislim , nemas problema sa nedostatkom snage , ubrzanjem u bilo kom trenutku...a, i Pita je napravio sa njim lepu kilometrazu ove godine ...( to nek` se on pohvali gde je sve bio i kako ga je krstarica posluzila ) ...
Posle smo se zadrzali jos oko sat vremena kod Merkatora i lepo se ispricali i islikali...naravno dogovor je pao za sledece prolece ...
Ali , kako nista ne moze da prodje bez nekog zajeba, ( bar kod mene ), prvo sam bio srecan sto klip nije odbacio prozore, al` nesto drugo me sacekalo na krivini...Taman da se razidjemo , sedam na squt , a zadnja guma prazna na smrt...jos kaze Milos da je video kad je vozio za mnom da je praznija , ali sve nije bio siguran...E, DIVOTE... nedelja popodne usred grada sa praznom gumom...zajeb na kvadrat...sve bi to bilo tako da nije bilo Pite i njegove krstarice u kojoj ima mnogo toga...krivca za busnu gumu smo nasli - spen ko od heftalice , koji je izvadjen, a Pita je iz krstarice izvadio pribor za krpljenje guma i noznu pumpu ( sta sve nema u Apriliji , nista ga ne moze iznenaditi - ne bi me cudilo i da ima u priboru za prvu pomoc operacioni sto , rezervna srca i bubrege , ako kome na putu ustreba)...Tu nam je i demonstrirao kako se to radi , ja znam za taj pribor za cepovanje tubeles guma , ali nikad nisam imao prilike da vidim kako se to radi ...Piti svaka cast na demonstraciji ! Pravi drug na drumu...

dobar majstor uvek ima dobru publiku...
Guma je naduvana noznom pumpom i obecava...mislio sam da se vratim kuci pored Dunava , pa do Banostra i na Lezimir preko Fruske , ali sam se ipak odlucio da idem sa Milosem , na Iriski venac i Rumu za ne daj Boze ako bude problema sa gumom...usput smo stajali na nekoliko pumpi ,ne bi li naduvao gumu do propisanog pritiska , jer ipak je bila mekana pa je motor tezak i lenj na gasu ...na pumpama uglavnom NEMAJU , ILI SU U KVARU KOMPRESORI , fuck Srbiju ! U Rumi smo se Milos i ja rastali , on levo za Pazovu , ja desno za Mitrovicu...njegova Aprilija jako lepo ide iako je na serijali samo sa Trekom , uz Frusku ide ko zec...tek na izlazu iz Rume na pumpi ima kompresor koji radi - u gumi je bilo svega 0,8 bara , tek da se moglo voziti, a kad sam naduvao na 2,5 bara motor se preporodio, sto je i normalno...
Eto , tako je proslo druzenje , meni je licno prijalo , vidimo se na prolece , ako ne pre...
Edited by ALIEN SM, 22 October 2012 - 10:40.