Jump to content

Derbi Gp1 Racing

197 replies to this topic

#1 Stex3105

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 577 posts
  • MestoMladenovac
  • VozimDerbi Gp1 racing

Posted 14 May 2012 - 00:43

Evo da predstavim moju masinu radi se o derbiju gp1 racing model sa lancem radjen je u Spaniji a na njemu je piaggio masina...Imam ga otprilike 3 godine i u potpunosti sam zadovoljan sa njim...Trenutno sam ga rasklopio da bi malo osvezio masinu da je pripremim za leto...Do sad nisam mu nista posebno radio osim nekih sitnica...Sam sam mu radio auspuh i sto se tice tunninga nista ostalo nisam dirao...
Evo nekih slicica za pocetak....

Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image

#2 Stex3105

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 577 posts
  • MestoMladenovac
  • VozimDerbi Gp1 racing

Posted 14 May 2012 - 00:54

A evo u kakvom je stanju trenutno skinuo sam cilindar da proverim kakve su karike i prvo sto sam zapazio je to da je ispao termostat i verovatno nije dostizao radnu temperaturu sto ne znam koliko mu je skodilo....Karike sam merio i gornja ima zazor 0.40 a donja 0.35 pa sta mislite da li da ih menjam kad sam vec sve to rasklopio...cilindar je u super stanju jos je vide tragovi od honovanja....

Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image

#3 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 14 May 2012 - 08:50

ja bih promenio karike, sad kada je već rasklopljen, to bar nije neki trošak, a sa druge strane, ona kojoj je zazor 0,45 je već malo igranka ubaciti je na isto mesto, jer štift na klipu više ne vodi na tačno mesto pošto je malo istrošena, a znaš da se karike ne troše idealno kružno, pa ako se ubaci malo pomereno neće biti idealno zaptivanje, i kada se ponovo utroši, za kratko vreme ima da poraste zazor na 0,8...

cilindar i klip su odlični...

#4 Dragan NS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 609 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimCPI Oliver city

Posted 14 May 2012 - 13:04

Najlepsi, najsprotskiji, naj, naj... skuter :superiska: Ali, ja ne bih izdrzao da ga makar malo ne "zapaprichim", bez obzira na sve argumente...

#5 Stex3105

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 577 posts
  • MestoMladenovac
  • VozimDerbi Gp1 racing

Posted 14 May 2012 - 14:20

Hvala hvala :superiska:
A gde nabaviti karike za njega? Zvao sam dosta njih i nigde nemaju karike za njega jer kazu da su na njemu neke konusne karike....

#6 Stex3105

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 577 posts
  • MestoMladenovac
  • VozimDerbi Gp1 racing

Posted 14 May 2012 - 15:25

Vec sat i po zovem ko ludak i nigde nemaju..Tj imaju tih dimenzija ali nisu konusne....Pomozite ako znate gde mogu da nabavim to jer nbih da vracam ove stare...

#7 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 14 May 2012 - 16:15

Zar to nije piaggio mašina??

#8 Stex3105

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 577 posts
  • MestoMladenovac
  • VozimDerbi Gp1 racing

Posted 14 May 2012 - 16:35

Jeste ali se razlikuju karike...Ne znam kako...Ovde su neke konusne

#9 Rade

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 454 posts
  • MestoApatin

Posted 14 May 2012 - 16:58

Jesi gledao ovde?
http://shop.motobike...ke/cat_210.html

Ne znam kako konusne.. Po slikama deluju da su obicne.

#10 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 14 May 2012 - 17:52

jedan od najlepših skutera...ustvari ovo je najlepši R skuter!
Zameni mu karike, što da ne...bio bi red posle 3 godine...a i nije neki trošak...i kakve bre posebne konusne karike?!?! jel piaggio mašina ili ne..nema tu ništa specijalno...

#11 Ron0n

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 77 posts
  • MestoMacedonia
  • VozimBaotian BT49 tuned by Ron0n

Posted 14 May 2012 - 18:15

Derbi je najlepsi skuter ikad po meni. Osobeno svidja mi se monster energy logo.

Ako je to piaggio masina, onda trebalo bi da trazis i takve karike ne konusne (nikad cuo)

#12 Stex3105

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 577 posts
  • MestoMladenovac
  • VozimDerbi Gp1 racing

Posted 14 May 2012 - 18:19

Zvao sam u moto bike i kad ima spomenem da se radi o derbiju gp1 oni kao nemamo to i kao nije isto kao piaggio a cilindar je isti kao na piaggio...I bio sam ovde kod neka 2 majstora i rekli su mi da su konusne karike unutrasnji deo je uzi nego spoljasnji za jednu stotu...Merio sam precnik cilindra je 40.1 a precnik klipa je 39.8 a debljina karike 1.4... Evo slika da vidite kako ne moze da udje unutar zljeba a kada se postavi normalno naleze sve lepo....
Posted Image

#13 ZlajoX

Grunf u najavi

• Members
  • PipPipPip
  • 376 posts
  • MestoSremska Mitrovica
  • VozimSuzuki DR600 DJEBEL

Posted 14 May 2012 - 19:06

Postoje klipovi sa konusnim karikama, video sam neke kineske modele sa takvim karikama pa i ja kad sam menjao karike jos na svojoj kineskoj masini sam uzeo greskom te konusne pa sam ih morao zameniti za ravne.

#14 Stex3105

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 577 posts
  • MestoMladenovac
  • VozimDerbi Gp1 racing

Posted 14 May 2012 - 19:18

A gde si nabavio te konusne?

#15 ZlajoX

Grunf u najavi

• Members
  • PipPipPip
  • 376 posts
  • MestoSremska Mitrovica

Posted 14 May 2012 - 19:24

Ovde kod mene gde sam i kupio motor, ukucas na gugleti motomania i trazis firmu alfa1 iz lacarka kod s.m. oni su uvoznici za motomanijui imaju svakog q. tu ces naci i broj tel. od direktora, makivic dusan pa ga nazovi.
Motomania se bavi uvozom i prodajom skutera
marke motomania,rezervnih delova za skutere i motore,moto opreme-jakne,kacige itd.
Uvozom skutera iz kine se bavimo osam godina,skuteri motomanija su radjeni po najnovijoj tehnologiji kod renomiranih proizvodjaca,i namenjeni su za evropsko trziste,svi motori su proizvedeni po EEC-evropskim standardima i kriterijumima koje zahteva evropsko trziste,sto pokazuje i garantni rok koji je godinu dana ili 10000 kilometara.Sve nase modele mozete da nabavite u svim gradovima u srbiji sto mozete da pogledate rubriku distributeri.Za sve nase motore smo obezbedili servisne centre za servisiranje u svim gradovima gde se vrsi prodaja.
Od sada GARANCIJA 2 GODINE bez ogranicenja kilometraže!
ALFA 1 DOO
Adresa: Planinska bb,
22221 Laćarak
Kontakt osoba: Makivić Dušan
Tel: +381 22 673 676
Mob: +381 65 2 209 209
Email:motomania@open.telekom.rs , alfa134@ptt.rs
Fax: +381 22 670 913
URL: www.motomania.

mozes i sad da ga pozoves na mob.

Edited by ZlajoX, 14 May 2012 - 19:35.

#16 Stex3105

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 577 posts
  • MestoMladenovac
  • VozimDerbi Gp1 racing

Posted 14 May 2012 - 20:52

Sad sam ga zvao i kaze da nema samo karike nego samo klip sa karikama to mi svi pricaju i da necu moci nigde da nadjem karike jer je fabricki klip na njemu jos a na fabrickom su konusne karike...Izgleda da cu morati da uzmem neki meteorov zamenski sa karikama...A koliko mi performanse opadaju sad kada su karike sa ovim zazorima gornja 0.40 a donja 0.35?Sa njima je kompresija bila nekih 6.5 bara sto mislim da je malo jer na piaggio masinama treba da bude 10.5 bara...

#17 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 14 May 2012 - 21:06

Не треба компресија да буде 10.5. То је Компресиони однос, оно 10.5:1. Пошто 2т мотор има канале, не може никада (ни кад је нов) да има компресију колики му је К однос. Увек ће имати мање, јер док курблаш да измериш компресију, један део ваздуха оде у ауспух.

Ја бих заменио клип кад већ не могу само карике да се нађу. Узми Метеор и не бери бригу.

#18 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade
  • VozimKymco People S50 2T, Peugeot Elyseo 2T 70cc. Malaguti Madison S250

Posted 14 May 2012 - 21:16

View PostZlajoX, on 14 May 2012 - 19:24, said:

Ovde kod mene gde sam i kupio motor, ukucas na gugleti motomania i trazis firmu alfa1 iz lacarka kod s.m. oni su uvoznici za motomanijui imaju svakog q. tu ces naci i broj tel. od direktora, makivic dusan pa ga nazovi.
Motomania se bavi uvozom i prodajom skutera
marke motomania,rezervnih delova za skutere i motore,moto opreme-jakne,kacige itd.
Uvozom skutera iz kine se bavimo osam godina,skuteri motomanija su radjeni po najnovijoj tehnologiji kod renomiranih proizvodjaca,i namenjeni su za evropsko trziste,svi motori su proizvedeni po EEC-evropskim standardima i kriterijumima koje zahteva evropsko trziste,sto pokazuje i garantni rok koji je godinu dana ili 10000 kilometara.Sve nase modele mozete da nabavite u svim gradovima u srbiji sto mozete da pogledate rubriku distributeri.Za sve nase motore smo obezbedili servisne centre za servisiranje u svim gradovima gde se vrsi prodaja.
Od sada GARANCIJA 2 GODINE bez ogranicenja kilometraže!
ALFA 1 DOO
Adresa: Planinska bb,
22221 Laćarak
Kontakt osoba: Makivić Dušan
Tel: +381 22 673 676
Mob: +381 65 2 209 209
Email:motomania@open.telekom.rs , alfa134@ptt.rs
Fax: +381 22 670 913
URL: www.motomania.

mozes i sad da ga pozoves na mob.
sad mozes da mu das i nas broj žiro računa da uplati za reklamu!

#19 ZlajoX

Grunf u najavi

• Members
  • PipPipPip
  • 376 posts
  • MestoSremska Mitrovica

Posted 14 May 2012 - 21:19

Zabusava on nesto, imao je gomilu tih karika doduse jos prosle godine i ne verujem da sad nema jer to malo ko itrazi i kostale su 180 din. Icicu ja ujutro kod njega da potrazim pa cu ti javiti.

#20 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 14 May 2012 - 22:12

ima klipova sa konusnim karikama, tačno je, pa baš je neverovatno piaggio mašina, a pakuju drugačije klipove...

sve jedno možeš da spakuješ meteor ili prox za piaggio cilindar

5 user(s) are reading this topic

0 members, 5 guests, 0 anonymous users