UPOZORENJE!!!
Posted 30 June 2012 - 18:15
U toku voznje nije lose dok postoji strujanje vazduha i pri nekoj vecoj brzini...putna brzina mi je oko80-90 to je dve trecine gasa , skoro pun gas...nije mi jasno ni kako ove nase turpije izdrzavaju ovu letnju vrelinu, svaka im cast, imao sam skoro 90 km punog gasa i nicim ne pokazuje da mu je tesko ili da mu je vrucina...
Ono na sta sam hteo da upozorim je sledece - VREME JE ZETVE , PUTEVI SU PUNI RADNIH MASINA , traktora , kombajna teskih kamiona sa dve prikolice i raznih drugih skalamerija koje znaju da zauzmu i po dve trecine puta ... put je cesto nepregledan za preticanje, vozacka kultura onih koji voze te masine je skromna, znaju cesto da bez upozorenja ( i zmigavca ) naglo skrenu levo zaobilazeci neku rupu na putu bez pogleda u retrovizor da vide da li ih ko obilazi...ZAOBILAZITE IH U SIROKOM LUKU, DAJTE SEBI MANEVARSKOG PROSTORA AKO SE DESI STA NEPREDVIDJENO, treba pri tome malo i smanjiti brzinu...
Malo manja brzina i siroki luk prilikom preticanja daju izvesnost izvlacenja iz nepredvidjene situacije...grozno izgleda vrsilica da bi se u njoj skoncalo, ne daj Boze, ili pod traktorom ...
Kukuruz je visok , ponekad iz njega kad se najmanje nadas na put izleti traktor, bas kad cepas svoju masinu na pravcu i mislis kako si bezbedan ...razne opasnosti vrebaju na drumu , treba biti krajnje oprezan...
KACIGU NA GLAVU I PAMET U GLAVU I UZ OVO JOS I DOSTA SRECE ...
Posted 30 June 2012 - 18:22
Posted 30 June 2012 - 18:53
Posted 30 June 2012 - 18:56
Posted 30 June 2012 - 20:09
Posted 30 June 2012 - 20:35
Posted 06 June 2017 - 10:09
Posted 06 June 2017 - 23:01
A budali koja ga je isekla trajno uzeti dozvolu za početak
Sent from my iPhone using Tapatalk
Posted 24 December 2018 - 17:38
Svi znamo šta se desilo pre neki dan kod Niša ...Ljudski životi nisu ništa , to se pokazalo na ovom primeru , zivoti dece pred kojom je tek predstojao život ....ali sudbina je udesila drugačije...nije im dala priliku za život ...i ko je kriv?
Iako nisam sklon tome da apriori krivim nekoga u ovom slučaju siguran i da ne kazem jedini krivac je vozač autobusa...nema to nikakve veze da li je postojala rampa , polubranik ili branik , postojala je vertikalna signalizacija , to je semafor koji je bio u punoj funkciji , ispravan , koji je upozoravao na nailazak voza ...to vam je isto kao crveno svetlo na svakom semaforu na putu ...vozač to nije poštovao , prošao je na crveno i direktno skrivio nesreću sa teškim posledicama ...
Tačno i da nije pružni prelaz bio obeležen ničim , a morao je biti obeležen makar Andrejinim krstom , vozač je morao stati , jer pružni prelaz je put sa prvenstvom prolaza , da se uveri da ne ide voz , pa tek onda da sto je pre moguće pređe prugu ...
Postavljanje rampe sada posle tragedije jeste jedna sigurnost više , ali samo da bi železnica sebe osigurala, ali često smo bili svedoci da se čak i to ne poštuje i da osioni i bezobzirni vozači zaobilaze spuštene rampe po cenu svog i tuđeg života ...ne znam šta bi takvima radio , sigurno bi im trajno oduzeo dozvolu , to je najmanje što bi im uradio...ja sam više puta bio svedok kako neki majmun pretiče celu kolonu nas koji strpljivo ili sa nestrpljenjem čekamo da se rampa podigne i prolazi pored spuštene rampe ...pa, ko je ovde majmun ??? Svi mi , ili on ?
Posted 25 December 2018 - 20:54
Ko je kriv ne znam i neću da sudim, ali definitivno su danas ljudi odsutni i van sebe, iznapastvovani sa telefonskim pozivima koji im oduzimaju pažnju i koncentraciju, umorni od briga itd itd...
Gotovo svi mi za volanom smo u neku ruku rizični, u manjoj ili većoj meri....A situaciju sa pružnim prelazom olako shvatamo, znam i sam kada nekad pređem preko pružnog prelaza onako olako pogledam levo-desno i gas...a dešavalo se i da sam već pregazio prugu a da se u trenutku zaledim jer nisam ni pogledao dal nailazi voz....to je to..žurimo, rasejani smo i zato i stradamo!
Posted 26 December 2018 - 13:15
Pre par dana na televiziji gledam priča pripadnik žandarmerije , ronilac ...izvlačio je iz reke iz auta udavljeno dete od godinak dana , a i sam ima dete sličnog uzrasta ...kaze da se čovek , ma kako težak taj posao , a neko mora i to da radi , nikad ne može navići ...
Povodom ove tragedije kod Niša, priča jedan od hirurga ...do sada je u prekop hiljadu slučajeva izašao pred ljude koji su izgubili svoje najmilije sa rečenicom- izvinite , nista nismo mogli da učinimo , vaš brat , sin , ovaj , onaj je preminuo tokom operacije ....i on kaze da se čovek ma kakav bio , niokad na to ne može naviknuti ...čuvajmo živote , oni su od Boga dati , život je jedan , ne dozvolimo da se uludo traće na ovakve načine ...
Posted 02 January 2019 - 12:38
radi se o visoko kvalitetnoj samolepivoj signalnoj fluo traci ...sija punom refleksijom u mraku , UV stabilizovana , pa obećava dug vek trajanja ...ima je u dve -tri varijante , jako je dobra i bela sa crvenim motivom , ne zna se koja je bolja ...pitam ženicu , jel prodaju to koliko , kaze da...najviše kupuju kamiondžije za obeležavanje prikolica ...ima je dosta na kartonskom krugu , nije baš jeftino 1300 din , bio bi srećniji da je ima manje i da je jeftinija , ali , to je što je i toliko je koliko je , pa, oćeš - nećeš...ali , pošto bezbednost nema cenu , nije skupo ...ideja je da se nalepi na Jugoslava sa zadnje strane , a verovatno i na skuter ...
Posted 03 January 2019 - 09:29
Uočljivost na putu je nešto najbitnije!!!
Posted 03 January 2019 - 09:56
Posted 03 January 2019 - 10:15
Posted 03 January 2019 - 16:25
Posted 02 May 2019 - 17:57
Da je i mene zaustavio mogao je dobiti vozačku i saobraćajnu , ne pravim prekršaj , dobro gledam u retrovizor pre svakog skretanja , sve radi ispravan sam skroz ...
Dakle , oprez u saobraćaju , marsovaca ima , a isto sam primetio patrole policije što u službenim kolima sa oznakom , što u civilnim ...puno radarisanja , ali to nas ne tangira , ali ne treba provocirati ...primetio sam tokom godina da ako ima u saobraćaju s proleća povećan broj poginulih i povređenih motorista , onda dobiju naređenje na pojačanu kontrolu ......
Znači , budimo ispravni , oprez u vožnji , uživajmo u tome za šta smo lepo platili ovoj državi , četvore oči otvorimo , život je samo jedan ...
Posted 02 May 2019 - 20:30
Takođe, šmekaju telefondžije za volanom i samo ajmooo u stranu, cap 5 somića..pa ti pričaj i dalje...
Mene na Suzukiju uopšte ne diraju niti su me i jednom zaustavili...iskreno nemaju niti jedan jedini razlog...od opreme je uvek tu kaciga-jakna-rukavice-moto cipele....žmigavce redovno palim itd itd...jedino što obilazim čitavu kolonu na semaforu i stajem ispred svih da sam već na žuto cepnuo gas...realno za to može da me zaebava...
Posted 03 May 2019 - 07:27
Posted 03 May 2019 - 15:57
To za telefon i treba , vidim nekad bori se sa volanom da smota jednom rukom , a priča li priča ...posle kad isklizne volan - izvini , a puno groblje takvih izvinjenja ...ne valja ti Pita to preticanje kolone, to je prekršaj , ne daj im povoda...
3 user(s) are reading this topic
0 members, 3 guests, 0 anonymous users