Jump to content

Piaggio NRG mc2

• This topic is locked This topic is locked
595 replies to this topic

#541 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 18 January 2014 - 03:05

Na izlasku iz kontakt brave meri dali bravica pusta struju u stanju dat kontakt, odatle ti se sve napaja, i tabla, i zmigavci...

#542 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 18 January 2014 - 10:33

Dakle na kontakt bravi imas i stalnih 12v i onaj sto se dobija kada das kontakt, a treba da imas i jontinualnu masu jer se ista ta brava koristi za gasenje masine..

Onda je jednostavno, sve tri zice skidas sa brave
1. Crvena kontinualni plus
2. Braon plus sa prekidaca
3. Crna kontinualni minus ili masa

Sent from my HTC Wildfire S A510e using Tapatalk 2

#543 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 18 January 2014 - 17:35

Ajd videcemo to danas da pregledamo sve,ako stignemo naravno,pa cemo videti gde smo i sta smo

#544 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 19 January 2014 - 19:33

Nece me ova nedelja pa to ti je...

Krenuo sam farbanjem,a boja matirala u pm,ajd mi malo pojacali pritisak,ide lepo sve,kad je pocelo da se susi pocelo i da curi odjednom kao bolesno,curez na sve strane,i na kraju slag na tortu,uzmemo felnu da je prebacimo na drugo mesto da se susi,brat provuce kanap preko neke cevi zardjale i naravno sva otpala rdja na felnu,eto posla...

Nadam se da cu ispeglati curez smirglom,i da ce uspeti,a ako ne,onda cu ih plastificirati obe u NS-u i kraj,muka mi vise od ovoga vecito se vrtim u krug jedno te isto...

#545 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 19 January 2014 - 20:56

Mora biti da si napravio gustu maglu prskanja, tako se stvara viška boje i curi na sve strane..pravilo je u što tanjem sloju pa više puta ako treba da se pokrije...Ne znam šta ćeš uspeti šmirglama jer se sve te mrlje i greške vide itekako, treba biti majstor zanata da tako nešto uradiš a da se ne vidi...

#546 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 19 January 2014 - 20:59

Vidim ja da ce skuter stojati kod babe u supi neko vreme,dok se ne oladim...

#547 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 19 January 2014 - 21:06

Taman sam pomislio da si resio da konacno zavrsis NRG-a a ti opet odustao. Lako se predajes, to jedan tuner sebi nesme da dozvoli :D

#548 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 19 January 2014 - 21:13

Lako je vama kad je kompletan skuter,a ovom fali pun q**c delova da bi bio u voznom stanjui jos ovo zeza i koci...

#549 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 19 January 2014 - 21:19

Samo lagano, zivciranjem se nista ne postize. Ja kad vidim da ne ide, pauziram dan-dva pa opet, jednom mora da krene. Ako mi neke stvari ne idu od ruke, kao npr farbanje, ja odnesem profesionalcu i ne razmisljam. Jeftinije nego jos jedan set boje, gita..... i zivaca.

#550 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 20 January 2014 - 01:08

Treba imati debele sreće da sve ide iz prve...evo ti moj primer, ja sam se napatio cele prošle sezone i oko hvarije kad sam počupao zadnju čeljust sa bloka i uništio felnu a tamaN sklopio skuter, pa sve do problema oko hlađenja usled čega sam promenio bezbroj hladnjaka i probao 100 različitih varijanti...evo me i sada još nisam odustao i verujem u ovu sezonu da će me motor služiti kako treba...

plastike i farba su najmanji problem...muka je kad ne znaš šta mu je i ne znaš kako više da otkloniš problem!!

#551 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 20 January 2014 - 03:00

Dobro ti Pita kaze, nedaj boze vecih problema, jer ako je farbanje najveci problem, onda si na konju, a to dali ima struje negde ili je prekid, to je buva na slonu. Ako mislis da se ja ne brinem kad prckam po PJ-tu, varas se. Sta ako sam negde nesto slucajno spojio sto ne treba pa spalim ECU, ili nedaj boze, dok mi varnici klemna na akumulatoru kad ga montiram, pa razmisljam ako zbog toga, a moguce je, prsne kod od kljuca, ugasio sam, jer dekodiranje u ovlastenom servisu kosta. Ali uvek pozitivne misli u glavu, onda krene sve ko po loju. Moram primetiti da si zagrizao prevelik zalogaj, sve odjednom i u fullu, mogao si postepeno, prvo mashinu pa plastike, ne obrnuto zbog malera. :D

Edited by goggyso, 20 January 2014 - 03:02.

#552 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 20 January 2014 - 18:06

View Postgoggyso, on 20 January 2014 - 03:00, said:

Dobro ti Pita kaze, nedaj boze vecih problema, jer ako je farbanje najveci problem, onda si na konju, a to dali ima struje negde ili je prekid, to je buva na slonu. Ako mislis da se ja ne brinem kad prckam po PJ-tu, varas se. Sta ako sam negde nesto slucajno spojio sto ne treba pa spalim ECU, ili nedaj boze, dok mi varnici klemna na akumulatoru kad ga montiram, pa razmisljam ako zbog toga, a moguce je, prsne kod od kljuca, ugasio sam, jer dekodiranje u ovlastenom servisu kosta. Ali uvek pozitivne misli u glavu, onda krene sve ko po loju. Moram primetiti da si zagrizao prevelik zalogaj, sve odjednom i u fullu, mogao si postepeno, prvo mashinu pa plastike, ne obrnuto zbog malera. :D
Ajd pregledajte struju onda,ja to stvarno ne znam,iako sam zavrsio elektro struku,ali blage veze o tome nemam,niti me posebno zanima...

#553 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 20 January 2014 - 18:21

Dogovoricemo se

#554 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 21 January 2014 - 01:29

aj nemoj da me nerviraš.. malo puta sam bio u Somboru, ne želim zvog gluposti da dolazim, ako bude dobar razlog tipa prvi maj ili neko druženje to i mogu da razumem, a ovo oko sata to jednostavno ne prihvatam...

#555 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 21 January 2014 - 02:00

View PostMario, on 21 January 2014 - 01:29, said:

aj nemoj da me nerviraš.. malo puta sam bio u Somboru, ne želim zvog gluposti da dolazim, ako bude dobar razlog tipa prvi maj ili neko druženje to i mogu da razumem, a ovo oko sata to jednostavno ne prihvatam...
Ma jebes sat Mario,to smo resili ja i drug,problem je sto imam prekid u struju,motor pali normalno sve,i gasi se na bravicu,ali ne radi zmigavci,far,stopak,nista ne radi...

#556 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 21 January 2014 - 12:08

proverite sve konektore, garant je samo neka masa u prekidu, a pošto je onda zajednička, cela garnitura zbog toga ne radi

#557 EmirSpahic

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 2,040 posts
  • MestoTravnik (BiH)
  • VozimGilera Runner SP50 LC

Posted 26 January 2014 - 16:38

Vidio sam NRG u oglasima?????

#558 Mikac93

Član

• Members