Jump to content

Piaggio NRG mc2

595 replies to this topic

#581 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 27 January 2014 - 13:06

View PostMario, on 27 January 2014 - 02:27, said:

e jbš špansku seriju, mislim.... odustao si jer ti ne radi instalacija, i zato što ti je pocurelo malo farbe po felni...

recimo da na tuning treba gledati malo drugačije.. ako radiš prvi put, misli se na prototip, onda ne možeš sve do detalja odraditi i upicaniti, a pri tome sve što treba novo kupiti, jer ni ti sam nisi siguran da li je nešto zaista potrebno ili nije... zato je najbolje raditi u fazama, i ostaviti neki zalogaj za drugi put, ok svi bi mi voleli da nam tuniran skuter izgleda kao neki iz street buz-a, i da ide kao iz filma, ali ku**c... nije tako... ja sam karburator ove i prošle godine rasklopio jedno 120 puta, i muka mi je koliko ume da se pomeri sa najmanjom promenom vremena.. ali sam osetio i znam koju snagu mogu da dobijem kada je u špicu,.. plastike su mi još oguljene kako je mala zviznula neku godinu, pa biće i one pofarbane, ima vremena, cilindar mi je poderan, jer sam magarac koji nije dobro poturpuijao ivicu karika, i šta sad, da kupim nov za 350e.. popravio sam vozim dalje...
mislim radim sad tomosa, i voleo bih da bude odmah sve super, a znam da neće biti tako... ostavljam prostora za neki drugi put, gledam da skrpim što manje izdataka, i da ga na proleće regujem itd...

eto valda nisam smorio, tvoja odluka je, zaista nema kinte, ali možda će sutra malo biti, malo prespavaš, malo se provozaš sa sprintom itd...
Mario nije u farbi stvar,stvar je u gomili novca koji jos moram da ulozim u njega,odricem se nekih bitnih stvari zbog kanturine koja samo zauzima mesto u garazi...

#582 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 27 January 2014 - 13:07

View PostAlexandar ':D', on 27 January 2014 - 12:55, said:

Meni je stvarno zao sto ovo čitam, ali de molim te ako nije problem napisi gde si potrošio 3000e,pošto stvarno je to mnogo i po malo nerealno za ovakav setup...
Ne radi se samo o setup-u masine,druze taj skuter nije imao vise od pola plastika i delova na sebi kad je stigao kod mene,a ako krenem pisati bice jos 10 strana

#583 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 27 January 2014 - 13:12

Šteta onog diska prednjeg, da bar ja mogu da ga namontiram na apriliju trgovali bi, ovako...
Usput, čini mi se da te je ta instalacija iznervirala, a to je najmanji problem, i najjeftiniji, pa si zbog toga pop**dio i odustao, a veruj mi žalićeš. Ako su finansije problem, tj treba ti para za nešto drugo, onda ok, u to ne zalazim. Kako god, šteta, naradio si se oko njega, nakupio vrhunske komponente, i taman kad treba da završiš posao i uživaš u plodovima svoga truda, odustaješ, jbg.

Edited by goggyso, 27 January 2014 - 13:18.

#584 Alexandar :D

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 738 posts
  • MestoPancevo
  • VozimV-Max 1200ccm

Posted 27 January 2014 - 13:21

Druže ne shvati me pogrešno ali sve i da si kupio nove plastike i delove ispada da vrednost motora fabričkog izlazi skuplje nego da si ga kupio kompletnog sa svim plastikama i delovima. Lično znam koliko su Pita i Mario uložili u svoje motore, a cifra se vrti i iznad tvoje, a opet su počeli od 0.
Kažem ti preračunao si se i bespotrebno ubedacio. ..

#585 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 27 January 2014 - 13:25

View PostMario, on 21 January 2014 - 01:29, said:

aj nemoj da me nerviraš.. malo puta sam bio u Somboru, ne želim zvog gluposti da dolazim, ako bude dobar razlog tipa prvi maj ili neko druženje to i mogu da razumem, a ovo oko sata to jednostavno ne prihvatam...

evo kopiram se, jebš instalaciju, dok gogi ispeče roštilj, sažvakaću je za predjelo, ,... sat vremena puno sam rekao... instalacija je rešena

#586 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 27 January 2014 - 13:59

Hahaha, Mario, dok moj drugar Djole, specijalac i profi kuvar spremi ko u Balaševićevoj "al se nekad dobro jelo, baš" sve po redu, mozemo zajedno napraviti novu instalaciju iz temelja, i ne samo to, sastaviti NRG-a i upaliti, po sistemu ljuč u ruke. :D
...pa dok se mi podmirimo krkanjem i cugom, nek se uradjuje, taman kad se svari biće NRG spreman za test.

Edited by goggyso, 27 January 2014 - 14:06.

#587 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 27 January 2014 - 14:11

View PostAlexandar ':D', on 27 January 2014 - 13:21, said:

Druže ne shvati me pogrešno ali sve i da si kupio nove plastike i delove ispada da vrednost motora fabričkog izlazi skuplje nego da si ga kupio kompletnog sa svim plastikama i delovima. Lično znam koliko su Pita i Mario uložili u svoje motore, a cifra se vrti i iznad tvoje, a opet su počeli od 0.
Kažem ti preračunao si se i bespotrebno ubedacio. ..
Imam sve pisano tako da znam tacno sta sam kupio,no ne bitno je totalno,situacija je takva kakva je...

#588 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 27 January 2014 - 14:11

Mozemo mi rostiljati i bez instalacije...

Gogi probacemo disk ako hocete,nema problema

Sad vidim da ne moze,3 rupe...

#589 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 27 January 2014 - 17:56

Eee, 3 rupe, to i zeza, mada na tvom disku ima rupa ko na takmičenju, možda bi se i napasovalo, ko zna.

#590 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 27 January 2014 - 18:52

Ma probacemo kad budete mogli,nema problema :D

#591 zoran_28

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 354 posts

Posted 28 January 2014 - 18:36

Care ja sam ulozia u runnera 4000eu i vidim da mu nema kraja......stavia sam na oglas za 2000eu i pogledalo je skoro 800ljudi nitlo nije nazvao,jer zena hoce da uzmem t-maxa a nju ne mogu vozit na prdekalici....pa eto ne mogu i njega prodat a koliko para je ulozeno

#592 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 28 January 2014 - 20:55

Pa to je jasno u startu da se ne moze niti 50% izvuci nazad...to je paprena cena tuninga

Послато са GT-I8190 уз помоћ Тапатока

#593 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 29 January 2014 - 02:02

View Postzoran_28, on 28 January 2014 - 19:05, said:

Koliko si dobio za dijelove zajedno?
Pa nisam dobio,vidis da je sad stavljan pre neki dan...

#594 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 29 January 2014 - 12:40

Totalno je ne bitno koliko je i na sta para otislo,ko hoce da veruje nek veruje,to sto sam ga rastavio i odustao je moja stvar i kraj... A jednom ne daj Boze da vam se desi da kupite ovakvo groblje od skutera,videcete i sami koliko vam truda i para treba da ga vratite u normalno vozno stanje!

Do tad Lock tema...

#595 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 04 February 2014 - 21:00

Motor je prodat,sklopljen,ima jos par sitnica da se zavrsi,bice veceras eventualno sutra,novom vlasniku neka je sa srecom,cuvaj ga,pazi kao sto sam i ja,i najzad provozaj,da te dugo sluzi u zdravlju...

Ziv bio :igrac:

Buduci vlasnik je sa foruma,saznacete ko je...

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image]

I najvaznije,pazi u voznji,bice to luda masina...

Ajd u zdravlje :kurbla:

#596 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 07 February 2014 - 00:08

Evo ga konacno kompletan skroz,bar sto se mene tice,jedino sam stavio ovaj disk da vidim kako mu stoji,naravno bice vracen drugi serijski:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Sad mogu da otkrijem i ko je vlasnik buduci,srecno u daljem projektu i radu Yooalexandru ;)

Vise ne otkljucavam temu,to je to :D

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users