bojan681, on 26 December 2015 - 10:28, said:
Pa ne, bez sauga nece da upali a kad podignem saug onda pali ali kao da saug salje mnogo goriva pa cim upalim skuter moram odma da ga gasim jer ne moze na leru da radi sa upaljenim saugom.. Probacu nekako da smanjim saug diznu da bude negde u rangu onih kao kod 17,5 ili 19mm karbova jer ovako mislim da daje previse goriva..
Ako se dobro pogodi saug dizna motor hladan bi trebao da podigne obrtaje npr na oko 2500 obr i kako se zagreva da obrtaji polako opadaju i onda taman ugasim saug i trebao bi vec da je dovoljno zagrejan da sam radi na leru..
Боки, искрено ме помало изненађујеш са својим очекивањима...
тражиш готово немогуће. прво си натурпијао мотор до крајности, а сада очекујеш да ти се понаша као улични мотор где ти можеш да дигнеш саух, запалиш цигару, лепо сачекаш да се угреје сам, па после само да кренеш до тачке "Б" ко да је то најобичнији поштарски мопед....
мотори тог степена снаге једноставно не подносе толико горива док су хладни., тако да је готово немогуће да "само дигнеш саух". греју се полако, благим турирањем, са повременим наливањем сауха, јер је ипак мало горива што добија кроз главну и лер дизну...
не говорим ти ово зато што сам ја то видео само код нас на тркама, већ се свуда то ради...
Погледај пар снимака са youtube-a,и видећеш како и колико се греју GP 125 априлије и сл.
Edited by Petko131, 26 December 2015 - 11:31.