evo i mene,nije me bilo poduze.
Da krenem od pocetka...posle price sa paljevinom od Maria

koji mi prica da mi skuter ima snage da potera jos duzi prenos odlucim se i na taj korak mada sam i sa predhodnim primarom bio prezadovoljan ali mi neki djavo neda mira.
Odkupim famozni primar +40% od Pite koji mu stoji i skuplja prasinu.Postavljen je i cekalo se na felnu sa farbanja posto mi je zadnja felna bila u creveno ofarbana.Posle mesec dana stize famozna felna postavljena kod proverenog vulkanizera,izbalansirana u dosta pomuka jer je bilo dosta sloja farbe i laka pa je doslo do velokog debalansa kako kaze masina(kompjuter) kod majstora pa je doslo do nekih malih sitnih radova da bi doslo do prave mere.Montiran tocak sve je lepo kako treba i sledi prvo paljenje od prosle jeseni.Upali posle tri pokusaja za nepoverovati

sve radi kako treba,pustim ga na leru nekih 15-20min. pa ga gasim pa opet tako i onda ide probna voznja.Da napomenem da sam promenio federe kvacila stavio sam mekse sa srednjom zategnucom pa da vidimo sta ce biti posto sa duzim primarom treba popustiti federe a ove sto su bile vec su bile skroz popustene.Za divno cudo iz prve pogedjen polozaj federa doduse nisam gledao na koliko krece skuter vec kako mi se ponasa.Hajde sad na nekom pravcu da vidimo sta moze ovaj ustrojeni MHR(to kazem jer bi trebalo da imam C30 da bi izvukao max. iz njega).Ide Lav(kako kaze moj sin) ko pomahnitao nista se nije izgubilo na startnost i na medju-ubrzanja.Ali cuje se neki zvuk koji me presekao kao Samurajski mac.Struze nesto ili krcka kad mu dajem gas i to samo tada inace ovaj Pitin primar se cuje u tri lepe.....onaj predhodni se cuo barem dva puta manje.Pomislio sam verovatno je do njega ili nisam nesto lepo sklopio u prenosu.Rekoh sebi Zorane sta je tu je imas tvoj primar pa ako sam nesto zajebao imam deo koji mogu staviti.Medjutim i posle rasklapanja nigde nema nekog traga da je nesto grebalo ili ti polomilo

Sta ti ti je sad majke ti spalapucim....Nista opet stara prica bez vitamina nema resenja,tako padne jedno ladno Jelence

i posle mozganja i proradisemi sive celije.ROLNICE.......su prelake i prevrti nema mu druge.E sad bi neko rekao pa kako nisi odmah primetio?E pa nisam zato sto skuter nije prevrtavao u startu i u toku voznje i nisam smeo da vozim dalje jer sam se plasio sta se to tako cuje(zvuk je grozan neverujem da je neko ikad cuo takav zvuk od prevrtavanja rolnica)Stavim kombinaciju 3x4,7gr i 3x5,1gr i eto nema to groznog zvuka samo zvuk turbine iz Fukusime koja baca radioaktivni dim iz auspuha

Nisma jos probao da ga poteram do max.jer mi se desilo da mi je u jednom trenutku otkazala zadnja kocnica pa sam se iz prehodnog bliskog susreta sa tvorcem odlucio da odustanem od tog pokusaja.Ispostavilo se da mi je prikljesteno crevo od kocnice vec 5meseci i nije imalo okrugli oblik vec ovalni i na nekim mestima neizdefinisanog oblika.To je moja greska jer kad sam skinuo tocak ostavio sam skuter da lezi na tom kocionom crevu i tako ga izdeformisao.Izgleda da sledi kupovina drugog creva zbog moje bahatosti.Sledilo je malo lepkanja par nalepnica posto mi je bio nekako go kao od Majke rodjen i ispostavilo se da je ipak lepsi samo sa par nalepnica.Slike cu postaviti do Ponedeljka dotle budite strpljivi
Mario sam da ti javim da ona dizna sto je ostala od prosle godine u karb.kod mene odgovara za ovo vreme,nema trokiranja tojest nema gusenja(gnedla) pri naglom davanjem gasa.Znaci ide ona 2.1mm na Leto