Posted 26 January 2011 - 17:06
Koliko poznajem Zokija, prvo boja mu ne odgovara http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/laugh.png
A bogami ima tu posla i za biax a i za ostale glodalice..... opet ispočetka http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/1oda.gif . Daj nek se Zoki vozi bar jednu polusezonu pa posle nek krene sa radovima
Posted 26 January 2011 - 18:10
Posted 26 January 2011 - 18:15
Pita, on 26 January 2011 - 11:20, said:
Šuška se nešto da se radi R/T cilindar za naš horizontalni peugeot blok...a s obzirom da je R/T auspuh na ovom možda ima neke konekcije...
Bleki ako izađe taj R/T Zox je onda opet u bedaku...on ima samo 70cc..
Samo vi zezajte...nemoj opet da poludim pa da odem do Nemacke sa skuterom pa da mi ovi tamo spakuju(i naravno da mi se smeju)
Posted 26 January 2011 - 20:22
Posted 02 April 2011 - 09:50
Da krenem od pocetka...posle price sa paljevinom od Maria koji mi prica da mi skuter ima snage da potera jos duzi prenos odlucim se i na taj korak mada sam i sa predhodnim primarom bio prezadovoljan ali mi neki djavo neda mira.
Odkupim famozni primar +40% od Pite koji mu stoji i skuplja prasinu.Postavljen je i cekalo se na felnu sa farbanja posto mi je zadnja felna bila u creveno ofarbana.Posle mesec dana stize famozna felna postavljena kod proverenog vulkanizera,izbalansirana u dosta pomuka jer je bilo dosta sloja farbe i laka pa je doslo do velokog debalansa kako kaze masina(kompjuter) kod majstora pa je doslo do nekih malih sitnih radova da bi doslo do prave mere.Montiran tocak sve je lepo kako treba i sledi prvo paljenje od prosle jeseni.Upali posle tri pokusaja za nepoverovati sve radi kako treba,pustim ga na leru nekih 15-20min. pa ga gasim pa opet tako i onda ide probna voznja.Da napomenem da sam promenio federe kvacila stavio sam mekse sa srednjom zategnucom pa da vidimo sta ce biti posto sa duzim primarom treba popustiti federe a ove sto su bile vec su bile skroz popustene.Za divno cudo iz prve pogedjen polozaj federa doduse nisam gledao na koliko krece skuter vec kako mi se ponasa.Hajde sad na nekom pravcu da vidimo sta moze ovaj ustrojeni MHR(to kazem jer bi trebalo da imam C30 da bi izvukao max. iz njega).Ide Lav(kako kaze moj sin) ko pomahnitao nista se nije izgubilo na startnost i na medju-ubrzanja.Ali cuje se neki zvuk koji me presekao kao Samurajski mac.Struze nesto ili krcka kad mu dajem gas i to samo tada inace ovaj Pitin primar se cuje u tri lepe.....onaj predhodni se cuo barem dva puta manje.Pomislio sam verovatno je do njega ili nisam nesto lepo sklopio u prenosu.Rekoh sebi Zorane sta je tu je imas tvoj primar pa ako sam nesto zajebao imam deo koji mogu staviti.Medjutim i posle rasklapanja nigde nema nekog traga da je nesto grebalo ili ti polomilo Sta ti ti je sad majke ti spalapucim....Nista opet stara prica bez vitamina nema resenja,tako padne jedno ladno Jelence i posle mozganja i proradisemi sive celije.ROLNICE.......su prelake i prevrti nema mu druge.E sad bi neko rekao pa kako nisi odmah primetio?E pa nisam zato sto skuter nije prevrtavao u startu i u toku voznje i nisam smeo da vozim dalje jer sam se plasio sta se to tako cuje(zvuk je grozan neverujem da je neko ikad cuo takav zvuk od prevrtavanja rolnica)Stavim kombinaciju 3x4,7gr i 3x5,1gr i eto nema to groznog zvuka samo zvuk turbine iz Fukusime koja baca radioaktivni dim iz auspuha Nisma jos probao da ga poteram do max.jer mi se desilo da mi je u jednom trenutku otkazala zadnja kocnica pa sam se iz prehodnog bliskog susreta sa tvorcem odlucio da odustanem od tog pokusaja.Ispostavilo se da mi je prikljesteno crevo od kocnice vec 5meseci i nije imalo okrugli oblik vec ovalni i na nekim mestima neizdefinisanog oblika.To je moja greska jer kad sam skinuo tocak ostavio sam skuter da lezi na tom kocionom crevu i tako ga izdeformisao.Izgleda da sledi kupovina drugog creva zbog moje bahatosti.Sledilo je malo lepkanja par nalepnica posto mi je bio nekako go kao od Majke rodjen i ispostavilo se da je ipak lepsi samo sa par nalepnica.Slike cu postaviti do Ponedeljka dotle budite strpljivi
Mario sam da ti javim da ona dizna sto je ostala od prosle godine u karb.kod mene odgovara za ovo vreme,nema trokiranja tojest nema gusenja(gnedla) pri naglom davanjem gasa.Znaci ide ona 2.1mm na Leto
Posted 02 April 2011 - 09:59
ako ne, jbg novo crevo 50e.. što se primara tiče, stage6 je glasan, i tu nema leba, mora da se vozi par hiljada i posle utihne tako je i kod mene na devetki bilo, dok je malossi druga priča.... stoga nemoj to da te nervira...
rolnice ove malo tvrđe umeju da kliktaju, to je kada na motoru nema zamajca pa trese variomat drugačije.. ista situacija i kod mene na apriliji, malossi rolnice kliću ko blesave, dok recimo stage6 rade baš tiho...
hoćemo slike..!
Posted 02 April 2011 - 19:19
Zox, imaš mhra a turio si neke rms buđave rolnice unutra od 300din...kupi nešto kvalitetnije majku mu... http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/sad.png
i hoćemo slike, ja od famoznog farbanja u belo pamtim samo 2-3 slike što si postavio onomad i to je sve...A tek video ne smem ni da tražim s obzirom da ni slike ne možemo da iskamčimo, a još si kupio i turbo naočare sa kamerom pa ništa...mis'im...nemam reči...
Posted 02 April 2011 - 19:30
Bice slika i neki snimak samo da bude malo toplije i da sredim kociono crevo.
Posted 02 April 2011 - 19:34
Kad polako kreces nesto melje ko ludo i onda sa ubrzanjem pocinje da zvuci kao da nesto cese,struze,zuji http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/1jee1.gif
Posted 02 April 2011 - 21:41
Posted 02 April 2011 - 22:12
MILPER, on 02 April 2011 - 19:34, said:
Kad polako kreces nesto melje ko ludo i onda sa ubrzanjem pocinje da zvuci kao da nesto cese,struze,zuji
ma nije mi se tako cuo predhodni primar(malossi) imao je onaj karakteristican zvuk zujanja ili ti cviljenja,ali ovo brate mili ko da melje kamenje....Rolnice su bile u pitanju za nepoverovati za onaj cudan zvuk a Stage6 primar je dosta bucan ali on mi se cuje samo kad oduzmem gas jer nema sanse da ga cujem od karburatora i auspuha,pravi stereo zvuk da uzivas u jedolicnoj "melodiji".
Posted 02 April 2011 - 22:24
Posted 04 April 2011 - 13:56
Posted 04 April 2011 - 15:10
Posted 04 April 2011 - 17:42
Sto se tice ove "vatre" to ti je zamena za fabricku resetku hladnjka koja pravi Francuska firma BCD i kosta nekih 30-tak eura,od pravog je aluminijuma i ima dva modela od kojih sam se odlucio na ovaj.Da sad nestavljam slike te druge resetke ima je na boljim web-sajtovima u ponudi.
Posted 04 April 2011 - 18:12
Posted 04 April 2011 - 19:36
Vatra je ok, ali pazi da ne smanji protok vazduha.. Mozda bolje sad kad dolazi toplije vreme da ubacis obicnu mrezicu.
Posted 04 April 2011 - 19:56
Bravo Zoki, odličan je http://forum.pyrothe...tyle_emoticons/default/sad.png
Jedino mi malo smeta što je Malossi onako diskretno zastupljen, ipak je kit MHR a ne tamo neki S6
11 user(s) are reading this topic
0 members, 11 guests, 0 anonymous users