Jump to content

Honda X8R 70ccm

127 replies to this topic

#61 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 29 January 2013 - 01:21

ne smeš samo menjati ugao predpaljenja, predpostavljam da je kod honde isto kao na kymco i peugeot motorima, da su namotaji kroz jezgro prišrafljeni, pa ako pomeraš samo pick-up može da se desi da izgubiš struje u kondenzatoru na višljim obrtajima... ostavi ugao stock, pa ćeš videti kako radi....

#62 Lale

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 62 posts
  • MestoKarlovac
  • VozimHonda x8r

Posted 29 January 2013 - 12:07

U redu onda ne diram paljenje nista... Jedino sta cu uzet bobinu motoforce...

Posted Image

Jača bobina nemoze štetit.... A do daljnjeg štedim za mvt millenium paljenje ( vidio sam da ekipa stavlja od Peugeota na Hondu i da radi... )
Koju bi mi toplinsku vrijednost svječice preporučili ( i kojeg prizvođača ) još za ovaj setup?? 10800++ okretaja je u pitanju...

#63 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 29 January 2013 - 14:15

9 za hladnije vreme, 10 za toplije. Denso ili NGK.

#64 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 29 January 2013 - 23:41

recimo da može 9-ka da odradi i leto bez problema.... nemaš ti ovde stepen kompresije preko 12-13:1

#65 Lale

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 62 posts
  • MestoKarlovac
  • VozimHonda x8r

Posted 30 January 2013 - 14:11

Ekipa hvala na savjetima... Paljenje ne diram osim bobine druge a svječica ide 9_ka... Squish je 1.2 tako da kompresioni odnos sigurno nije preko 13:1 iako nisam mjerio zapreminu glave i dijela iznad čela klipa u cilindru...
Auspuh ce sutra bit povaren, slozim nosač i mozda bude proba za vikend ako bude vrijeme toplije....

#66 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 30 January 2013 - 15:30

to sam i ja hteo da kažem, nemaš potrebe za 10kom svećicom čak ni leti...
Squish je ok, mislim da tu može ići i ravno 1,0mm za Polini Sport ali ok je...

Čekamo update preko vikenda..

#67 Lale

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 62 posts
  • MestoKarlovac
  • VozimHonda x8r

Posted 17 February 2013 - 18:04

Evo malo novosti... auspuh je povaren jos prije 2 tjedna, napravljeni nosači za njega i za top i tek danas sam uspio napravit par krugova po ulici ( vrijeme je očajno )... rolice i federe na kvačilu nisam dirao tako da nemam nikakve utiske, cekam bolje vrijeme pa cemo to sve uštelat ljepo... auspuh jos treba ofarbat u crno i to je to... evo dvije slike da vidite kako je to sve sjelo na kraju....

Posted Image

Posted Image

#68 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 17 February 2013 - 18:50

Uuuuuu,ovo odlicno izgleda svaka cast :rolleyes: Da li se oseti kad udje u rezonancu?

#69 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 17 February 2013 - 23:28

Bravo majstore, spuh izgleda brutalno. Toliko je kratak da mozes demontirati tocak bez da ga skidas (spuh). :rolleyes:

#70 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 18 February 2013 - 03:27

odlično je ispao.... čekamo rezultate merenja

#71 Lale

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 62 posts
  • MestoKarlovac
  • VozimHonda x8r

Posted 18 February 2013 - 10:03

Mikac93-- kanali i auspuh su urađeni da im je špica na 10800 a meni motor nejde preko 10000 jer nisam dirao rolice tako da
nemogu ništa pametno reć... start je slabiji dosta ( to cemo riješit sa jačim oprugama na kvačilu)... probao sam par
puta stisnut ga sa 50km/h i osjeti se da do 100Km/h dođe brže nego prije ( dalje ga nisam držao, 4 stupnja su bila
vani :wub:... ali mogu reć da kad ga stisnem sa 50km/h do 60Km/h nabere 10000 i tako ostaju okretaji do stotke i tu
se osjeti na tim okretajima da ima više snage nego sa starim auspuhom... treba uštelat sve lijepo i vjerujem da ce
razlika bit osjetna....

NesaBG-- da da vidiš nisam ni primjetio, kotač ide dolje bez skidanja auspuha hehehe....

Mario-- bit cete izvješteni rezultatima sa mjerenja, samo da sunce zagrije više... :sad:

#72 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 18 February 2013 - 16:09

Ma osetice se naravno samo treba ustelovati i ko bog...

Edited by Mikac93, 18 February 2013 - 16:09.

#73 Lale

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 62 posts
  • MestoKarlovac
  • VozimHonda x8r

Posted 20 February 2013 - 22:06

Jučer je bio dan D... Prvo velika sreća i zadovoljstvo a potom razočarenje zbog uštede od pišljivih 8 eura... No idemo iz početka... Vozim se kući sa posla, sunce se lagano pojavilo, cesta suha i reko sam sebi to je to danas moram isprobat skuter. Dolazim kući, nisam ni jeo, palim pilu pa da vidimo ( stari je složio dan prije lakše rolice za 2,4 grama ukupno-- luđi od mene za duplo :mukica:... Zagrijem ga, opalim gas 10500 max okretaji, nisam ni probavao max brzinu vec odmah na zamjenu rolica... Složim jos lakšu kombinaciju za dodatnih 2,4 grama i gas.... Dva kruga po ulici i osmjeh od uha do uha... okretaji kroz ubrzanje oko 10700-10800, poslje 80km/h kreče nabiranje okretaja do nekih 11500, pogled na krajnju-- 115 po cageru-- zvuk brutalan... najviše me fasciniralo nabiranje cagera od 80-100km/h-- odlično... Stanem kući komentiram sa starim, reko idem jos jedan krug... probavam malo među ubrzanja- savršeno... osjetno, osjetno poboljšanje u svim režimima... 200m prije kuće čujem nekakv metalni zvuk onako povremeno, posve bezazlen, lagano do kuće pa reko da vidimo sta je... ( reko mora da je do variomata, kombiniro sam sa lošim starim rolicama, one su, sigurno se raspala plastika )
Provjerim variomat i rolice sve ok, upalim bez variomata kad iz cilindra klik klik klik......... Mrak na oči, i iste sekunde kroz glavu mi prođe igličasti ležaj klipnjače kojeg sam platio 5 eura ( Ntn_ov )... Skinem glavu i imam sta za vidit... Palim cigaru, stari skida auspuh pa zatim cilindar a ja po radioni plešem obredni ples kao indijanci-- samo da je cilindar cijel ( orginal specijale 47,8mm klipa nema od strane polinija a ako ga je zaderalo po cilindru nema mi spasa nego novo )... SKidamo cilindar--- NETAKNUT!!!! nema jednog risa..... Klip dolje i imam sta za vidit-- igličasti za 5 eura- komad košuljice puko i vjerojatno ošo u blok i kroz transferne u cilindar.... Evo slike pa viditi i sami...

Posted Image

Posted Image

I to tako valjda mora bit... Čudan mi je bio taj ležaj, da ne kažem dječje izvedbe, kako je završio u motoru zašto sam ga kupio, montirao to neznam ni sam... Klipnjača nije dobila oštečenje nikakvo, cilindar je ok, glavu rezervnu imam a klip je več danas kupljen... Sljedi montaža, razrada i tako u krug :) :)
Ali iako se ovo desilo i dalji mi je osmjeh na licu jer kako je išao jučer, samo bolje može ić sa novim klipom heheh....

#74 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 20 February 2013 - 22:40

E jbg steta,sr**u nikad kraja...

#75 Lenko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 783 posts

Posted 20 February 2013 - 23:03

Jbg, ko ne plati na Drini, plati na Ćupriji...

#76 tuningfanatic

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 583 posts
  • MestoSenta/Novi Sad

Posted 20 February 2013 - 23:07

Majstore, ti imas detonacije! Simptomi su kao sto si naveo; kliktanje, cudni zvukovi, a posledice krateri na klipu i glavi. Pucanje kosuljice je posledica, a ne uzrok. Pogledaj deo kod svecice, nema rupica.

Edited by tuningfanatic, 20 February 2013 - 23:09.

#77 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 21 February 2013 - 01:00

View Posttuningfanatic, on 20 February 2013 - 23:07, said:

Majstore, ti imas detonacije! Simptomi su kao sto si naveo; kliktanje, cudni zvukovi, a posledice krateri na klipu i glavi. Pucanje kosuljice je posledica, a ne uzrok. Pogledaj deo kod svecice, nema rupica.
Potpis...obavezno proveri sqwish i preracunaj stepen kompresije...a trebalo bi se malo pozabaviti i karburatorom ...

#78 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 21 February 2013 - 01:40

dobro si prošao...zamena klipa nije strašna investicija...I sad obavezno stavi i neki kvalitetan igličasti...Izmeri skviš i proveri kompresiju da vidiš na čemu si..

#79 Lale

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 62 posts
  • MestoKarlovac
  • VozimHonda x8r

Posted 21 February 2013 - 12:58

Radilica i blok imaju par oštečenja po sebi koje nisu bila prije, ležaj se raspao pa sam po tome zaključio pa je postojala mogućnost da je taj komad kroz transferni kanal uletio u cilindar i napravio haos... No međutim bojim se ipak sa su detonacije u pitanju ali ne zbog prevelikog kompresionog odnosa vec zbog velikog kuta paljenja na tim okretajima... nisam pametan sta dalje.... morat ce se pozabavit paljenjem...

#80 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 21 February 2013 - 13:44

dobro ležaj je svakako crkao i krateri na klipu su od komada kaveza i/ili iglica ležaja.. to je sad sve u novom auspuhu...

predpostavljam da isti takav više nećeš kupiti... e sad da li imaš detonacije ili ne to moraš prekontrolisati premeriti, ako imaš zapreminu glave i zakrivljenje čela klipa onda je ostalo sve lako... može software da završi..

što se tiče kuta paljenja imaš ovde neki graf, pa sam zaključi sa kojim ćeš uglom raditi... ja sam ti već ranije pisao negde da sam sa svojih 20-ak stepeni imao prekide jer sam samo pick-up mogao pomeriti, isti je slučaj i kod tebe, pa nije bilo dovoljno napona na namotaju za nabijanje na 11k+ okretajima...

http://forum.pyrothe...ix/page__st__20

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users