Jump to content

PRC ili kineski - 70cc termogrupe

33 replies to this topic

#1 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 17 October 2012 - 10:32

Posle zadnje havarije kad je na kitu pukao klip i ostao bez prozora, silom prilika sam se vratio na serijalu…To je sad bilo prilicno dobro ustelovano ,cak sam i od zene pre par dana dobio pohvalu kako mali ide odlicno , sto je teska srca priznala…

Ali , ipak , fi 47 je 47, a 40 je 40, razlika u snazi je bar 30-50 %, a kad se naviknes…jbg…posle havarije cilindar je prepariran, ali nema klipa i postavilo se pitanje sta raditi…novi klip oko 2500,00 kod mene u SM…nasao sam i nesto jeftinije, ali postarina + pa izadje na slicno… tih dana bilo je i puno razmisljanja sta raditi dalje- za ovih par godina presao sam jedan normalan razvojni put jednog tunera , koji se kretao od obicne serijale , pa lako nabildovane serijale , pa do BASE kita gde sam skupio neophodna iskustva i nasao se na prekretnici: sta dalje? I tako sam vec pre godinak dana bacio oko na ALU KIT onaj sa jednom karikom, ali nije to samo to – trazice i drugu rezonu, onda steta je ne uzeti HPC radilicu , makar onu RMS- ovu , dobra cena, pa linearna polutka, pa produzenje prenosa , jbg…skup je ovo sport…stvari su se dodatno iskomplikovale postojecom krizom , delim sudbinu drustva , ne radim dobro kao pre, pa je manje para za sve…dakle ostajem na serijali do daljnjeg…

Ovih dana surfujuci po LIMUNDU , odem i na KUPINDO i nadjem ono sto mi treba…prodaje lik kit 70 ccm, novo , bez glave ( to imam) cena 5500,00…sta ima za te pare? Naravno Kina – Taiwan …cilindar – kit Yamaha JOG , proizvodjac SENG – E ( neki BRUS LI ) …Posto je i prethodni kit bio kinez- taiwanac, odlucim se da umesto samo klipa uzmem taj kit za jos malo para, pa bar je novo…Stiglo je u kutiji sve kako je i pisalo na kupindu , sa zaptivacima , bez glave…to je to..

Preliminarni pregled i uporedjenje sa prethodnim cilindrom otkriva , naravno , losu zavrsnu obradu, bice tu posla dosta da se radi, ali doteracemo mi to u dobro, ne zurim nigde… prvo ce biti uzeta portmapa da znam sa cime raspolazem, naostricemo bjaks, svi kanali ce malo pod noz (glodala) , izduv je nesto vislji od starog, sto obecava malo vise ostrine, bice poliranja kanala i optimizacije otvora…

Evo kako izgleda…
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
O losoj zavrsnoj obradi govori izduvni kanak- to ce pod noz ( bjaks , na poliranje)...
Posted Imageusisni kanal na novom i starom cilindru - na starom je podeljen na dva dela, na novom nije - razliciti su...
Posted Image usis na starom...
Posted Imageusis na novom , i to ce morati pod noz...
U svemu tome je stigao i ovaj delic, gde to ide , da li to stavljati , ili odbaciti ...savrseno staje u kanal od karike?Sta raditi sa tim?
Posted Image
Eto , to je ponov , bice sta da se radi ovih dana , necu zuriti, to je niskobudzetna komponenta koja se moze naci na trzistu, ali se mora malo raditi na njoj da se dovede u pristojno stanje za upotrebu...
:seronja:

#2 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 17 October 2012 - 10:43

pomoć prijatelja...

6-ti post

http://forum.pyrothe...indpost__p__800

#3 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 17 October 2012 - 12:09

Ajd nek je sa srecom novi kit-a :seronja: Za te pare je vise nego odlican...uz malo obrade kanala...a proizvodjac je jak u pm...imaju dobru livnicu...
http://www.sheng-e.c...hp?lang=en&id=3

#4 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 17 October 2012 - 14:27

Nazdravlje i nek posluzi bolje nego prvi.

#5 ZlajoX

Grunf u najavi

• Members
  • PipPipPip
  • 376 posts
  • MestoSremska Mitrovica
  • VozimSuzuki DR600 DJEBEL

Posted 17 October 2012 - 15:30

E pa super :seronja: to znaci da ce stari a novi predator sada dobiti pravu zisku. Onda mogu da bacim onaj klip sto sam ti pricuvao?

#6 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 17 October 2012 - 16:33

Hvala momci...napravicemo mi to da bude dobro...a, ti Zlajo , ne bacaj nista , donesi to sto ti je visak , vidis da se kod mene nista ne baca, nikad ne znas kad ce ti sta ustrebati...

A, sta kazete za onu zicu sto ide ispod karike u kanal, jel` da je uopste stavljam ili ne ? Cemu ona sluzi , nisam to do sada vidjao,,,

#7 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 17 October 2012 - 16:44

View PostALIEN SM, on 17 October 2012 - 16:33, said:

A, sta kazete za onu zicu sto ide ispod karike u kanal, jel` da je uopste stavljam ili ne ? Cemu ona sluzi , nisam to do sada vidjao,,,
Jbm li ga ne mogu da se setim gde sam vido da se dobija ista ....valjda ide ispod karike...lupetam al mislim da je neko uz klip za kumco s9 dobio i taj q...cek da vidi Mario...samo ja to turao ne bi :seronja:

#8 ZlajoX

Grunf u najavi

• Members
  • PipPipPip
  • 376 posts
  • MestoSremska Mitrovica

Posted 17 October 2012 - 16:46

Sa moje tacke gledista to je tkzv. expander koji se stavlja ispod donje karike i trebao bi taj kanal gde se stavlja da bude dublji u odnosu na onaj normalni i uloga toga bi trebala biti da pomaze u guranju karike na zidove cilindra i time stvara bolju zaptivenost ali isto tako i smanjuje vek te karike.Po meni bi bilo logicnije da se stavlja na prvu kariku posto je ona prva na udaru ali najcesce ide na donju.

#9 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 17 October 2012 - 16:56

Eto, majstor Zlaja ima tacne informacije :seronja:

#10 Milos'96

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,281 posts

Posted 17 October 2012 - 20:10

Ne znam dal ste primetili,ali donja karika se uvek potrosi mnogo manje od gornje(ja bar imam iskustva u tome :seronja: ),tako da ce sa ovim limcicem da se to malo ujednaci...ja bi ga stavio,ne verujem da ce da smeta,a jos ako je kanal dublji...ma nebi ga valjda proizvodjac stavio tu da je nepotreban :čiča:

#11 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 17 October 2012 - 21:09

The, skoro da sam sklon da to i ne stavim , ne znam...nego , nesto drugo sto sam primetio i malo manje mi se svidja je to da karike nisu iste debljine !!! Ima gornja i donja ...gornja je 1,2 mm, a donja 1,5 mm, ne mogu se zameniti!

#12 ZlajoX

Grunf u najavi

• Members
  • PipPipPip
  • 376 posts
  • MestoSremska Mitrovica

Posted 17 October 2012 - 21:14

Premeri i sirinu kanala na klipu i ako se sve uklapa montiraj tako kako ide i vatra...
[a vidi se i golim okom ta razlika u sirini]

Edited by ZlajoX, 17 October 2012 - 21:15.

#13 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 17 October 2012 - 21:18

Pa, dobro Zlajo, ali nece to biti bas tako brzo...imam neka nezavrsena posla, prvo ono sa LED- ovima, pa, ne znam sta ce biti ovog vikenda ( nedelje) , hoce li biti nesto u NS-u, pa tek onda kad mi vreme i posao dozvoli sredjivanje tog cilindra , ima tu posla... :seronja:

#14 ZlajoX

Grunf u najavi

• Members
  • PipPipPip
  • 376 posts
  • MestoSremska Mitrovica

Posted 17 October 2012 - 21:30

Nemas ti tu sta puno raditi oko tog cilindra, uglacaj onaj izduv da nije onaki ko da su ga misevi grickali a i sam si rekao da je izduv malo podignut u odnosu na onaj mxm i to je vec znatno poboljsanje ali samo na visim obrtajima dok ce biti malo slabiji na manjim ali to se sve podesi. Bocne kanali ti nebi preporucio da diras jer neces u tvom slucaju dobiti neki boljitak. Nego ja bi tebi preporucio da zamenis te lezajeve na radilici posto ti motor vec pomalo ima prizvuk onog tvog Piste testerasa sa aranom a pogotovo sto si vec nekoliko puta imao dobre havarije tj. lomove. A i motor ti ima preko 10000 km za sobom i nisu otvarani blokovi a ti kineski lezaji vec na 10 pocinju da se cuju i nema veze ako nemaju lufta jer se na nekim mestima okruni cementirani sloj i pocinju da zuje. :seronja:

#15 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 17 October 2012 - 21:54

Честитам Алијен.. Враћаш се на коња :seronja:
Не изгледа лоше цилиндар, треба поправити тај издув и мало Буст канал, мало је крив.. Бар ми се тако чини са слике, а и изгледа као да је мало закачен испод њега..
Клип ми је занимљив, личи на МХР. :čiča:

#16 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 17 October 2012 - 22:53

opruga ide ispod donje karike, uglavnom je pakuju tajvanci u situacijama gde je gornja karika tanja a donja deblja.. ima je u stock varijantama, na kymco i sym motorima..

čemu služi ? to je vrlo interesantno pitanje, i zašto je gornja karika tnja a donja deblja.. sad da ne lupetamo , i meteor klipovi lepo zaptivaju i malossi isto koji imaju po dve iste karike sa 1,5mm debljinama, pa ne lansiraju klipove sa oprugama ispod donje karike...

postoji neki logičan razlog sigurno, ja se nisam bavio time.. uglavnom stavljaš ispod donje karike...

#17 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 18 October 2012 - 11:05

Hvala Bozo,zajahacemo tog jaceg konja , znas i sam kako je to ...i Mario se ponudio da pomogne , uradicemo mi svi da to bude dobro...za sta prijatelji sluze ?

A, inace , Zlaja je u pravu...kad sam bio kod njega ( i Mice) prosle nedelje , samo koliko sam upalio i otisao , vec je stigao da cuje ( i prepozna ) da se malo cuje radilica...nije to jos nista strrasno , niti zabrinjavajuce , ali je treba pregledati svakako...posto ne zurim , sve mislim da taj posao ostavim za spic zime kada imam najvise vremena ( posao padne totalno , svi se stisnu ) , ali i najmanje para , pa da sve to odradim ...napominjem da na STRANCU do sada za sve ove godine uopste nije odvajan zadnji tocak sa motorom iz tog razloga sto za tim jednostavno nije bilo potrebe...blokovi uopste nisu bili rastavljani , pa sad ce biti prilika da se sve ispregleda...

#18 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 26 October 2012 - 22:12

Ovog vikenda se radi...Danas je garaza ociscena , nakupilo se tokom leta svega isvacega , po podu nekog djubreta , sarafa , od onih silnih automatica nisam kola 5 meseci drzao u garazi - celo leto se jadan pekao na suncu , a sada je na jutarnjoj rosi kao da ga je neko izvukao iz reke ...e, neces ga vise ! Automatici - ona dva koja se ne voze otisli su u podrum da ne zauzimaju mesto u garazi , a garaza je za sutrasnje radove detaljno ociscena...

Termo grupa je spremna za montazu , sve poslove sam pozavrsavao , trenutno za sutra nemam nekih prevelikih obaveza posvecujem se squtu ! Da vidimo kako ce se ovaj Kinez pokazati! Pri ovome je od neprocenjivog znacaja ona ICATENEJEVA tema o predstavljanju njegovog squta gde on ima istu takvu termo grupu i sta je sve uradjeno da bi bilo dobro...Hvala njemu i Mariu na tome...Mario ce jos naknadno biti konsultovan za neke stvari kad za to dodje vreme...

Pratite me od sutra !

#19 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 27 October 2012 - 02:05

pratimo...ujutru kafica obavezno za mirnu ruku i strpljenje... :kurbla: i slikni to malo, na tom polju si deficitaran! slika vredi iljadu reči..

#20 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 27 October 2012 - 12:57

eto kišno je vreme izmišljeno za rad po radionici... očekujemo slike...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users