Jump to content

Aprilia Sr50cc Stealth, 70cc High End

aprilia stealth 50cc 70cc MHR

960 replies to this topic

#441 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 30 August 2013 - 13:48

akumulator je veoma bitan jer prvenstveno napaja pumpu, dakle tu je autonomija vožnje u direktnoj sprezi sa kapacitetom akumulatora i potrošačima na motoru...

#442 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 30 August 2013 - 15:59

View PostMario, on 30 August 2013 - 10:54, said:

jer to fabrički nemaš neki sjajni premaz ili ogledalo u tim zadnjim farovima

tako je kako je fabrički...kao da je bio sjajan premaz ali je vremenom matirao...

#443 Stex3105

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 577 posts
  • MestoMladenovac
  • VozimDerbi Gp1 racing

Posted 30 August 2013 - 17:53

Pita brate necu da ti kvarim volju ali nisam bas nesto siguran da ce ti raditi ovaj hladnjak od maree...Ja sam slican ubacivao na Aeroxa od Kie Sportage ali nije pomoglo...Po meni ne valja zato sto komore gde ide voda su spojene samo sa jedne strane,na Mariovom hladnjaku komore su spojene sa obe strane samim tim voda kruzi bolje....Kod mene nije dalo razultata..

#444 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 30 August 2013 - 18:36

nemoguće Stex..komore mora biti da su napravljene tako da na jednu pipu uđe i procirkuliše kroz ceo hladnjak i na drugu pipu izađe...to je jedina logika, druge nema!!
Ja sam ubeđen da će s ovim biti dobro!! :)

#445 Stex3105

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 577 posts
  • MestoMladenovac
  • VozimDerbi Gp1 racing

Posted 30 August 2013 - 18:45

Koliko ja vidim na slici da su komore spojene samo na gornjoj strani (kako ti hladnjak stoji na slici) a sa donje strane se ne spajaju...Pogledaj da li se spajaju na donjoj strani? kod mene nije bio slucaj da se spajaju...

#446 Muhi

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 264 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimPiaggio Zip SP

Posted 30 August 2013 - 19:03

odlicno msm da ce to raditi posao.dopada mi se kod tebe jer stalno nesto cackas uvek moze bolje.samo napred!

#447 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 30 August 2013 - 21:02

View PostStex3105, on 30 August 2013 - 18:45, said:

Koliko ja vidim na slici da su komore spojene samo na gornjoj strani (kako ti hladnjak stoji na slici) a sa donje strane se ne spajaju...Pogledaj da li se spajaju na donjoj strani? kod mene nije bio slucaj da se spajaju...

testirao sam ga malopre...Vodu sam gurao na jednu pipu i nije izašla na drugu sve dok hladnjak nije bio pun...znači to je to...Ako tečnosti na putu od jedne pipe do druge ne dozvoliš da negde pobegne (tipa u bočicu ili bilo gde drugde) zagarantovana je cirkulacija kroz ceo hladnjak, ništa mi drugo ne treba!!

Nadam se sutra montaži...

Muhi: moram da čačkam dok ne doteram da budem 100% zadovoljan...trenutno nisam i smatram da može bolje..

#448 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 01 September 2013 - 22:21

Mislim da ce taj hladnjak raditi posao dobro a sto se stopaljki tice mozes da prespricas onim saratoga sprejem koji je hrom efekt. Te smd siljalice se ne greju tako da ce ti sloj hrom boje potrajati i sigurno ce ti bolje sijati stop i pozicija. Inace za skut samo pohvale sa moje strane.

#449 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 02 September 2013 - 00:40

hvala na savetima Nešo...hoću, prešpricaću sa hrom sprejem svakako...ne postižem, sad se već nagomilalo poslova...
Juče a delom i danas sam radio na montaži novog hladnjaka...eh kad bi to bilo jednostavno...kroji nosače, pa kroji ponovo jer nisu dobri...pa curi voda na nekim crevima itd itd...nikad kraja...uglavnom uspeo sam da namontiram sve i upalio sam ga čisto da vidim jel sve ok, i u leru je radio nekih 10min i popeo temp tek na 48c...što je znak dobrog hlađenja...e sad...sutra je trenutak istine kad ga provozam !!!

Evo i usporedbe skinutom hladnjaka za Punta i ovog novog za Mareu..

Attached File  0n6l.jpg   1.03MB   13 downloads Attached File  4jrp.jpg   1.23MB   15 downloads Attached File  jzdr.jpg   1009.88K   16 downloads

Attached File  3o3s.jpg   823.62K   17 downloads Attached File  yrsl.jpg   986.3K   17 downloads

#450 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 24 September 2013 - 21:31

Veliki hladnjak je montiran, danas sam se baš lepo provozao po gradu...što se tiče temperature kreće se oko 70 a kad ga ispržim ode i u 85c...sad sam definitivno ubeđen da cilindar duva u kompresiju u vidu neke pukotine veličine dlake...uskoro će cilindar na skeniranje kod cubike pa ćemo videti da li sam u pravu!!

Evo i nekih slika od danas

Attached File  9vn0.jpg   947.83K   17 downloads Attached File  n63d.jpg   792.73K   17 downloads

Attached File  tep4.jpg   1002.13K   17 downloads Attached File  y9cz.jpg   911.07K   16 downloads

#451 Marko Ledeni

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 239 posts
  • MestoNovi Bečej
  • VozimKymco Super 9 AC

Posted 25 September 2013 - 00:24

Brutalno izgleda!! Nema potrebe bilo sta drugo da dodajem...

#452 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 24 October 2013 - 00:38

Ne da mi se nikako da završim setovanje skutera za ovu sezonu...neće pa neće...

Juče sam preživeo poplavu u Sr-ci....da, poplavu čuli ste dobro!!

Krenem juče u vožnju i pratim temp, sve ok drži oko 62-63-64c...reko super nemoš bolje biti...Izađem na pravac i sat prebacim na obrtaje i po punom gasu nekih 500m, mašina se dere u 13.100rpm i ide kao besna i pred krajem da prebacim na temp da vidim koliko je podigao kad ono diže temp 100-104-106c....uuuuhhh majku ti je*em šta je ovo...GASI mašinu, drži pumpu da radi da ga ladi...frka panika....preznojao sam se u momentu!!

da upalim...krk krk krk krk krk... ma ni da čuje...reko gotov je!! Doteram kući, kurbla teška pa nekako propadne...reko zaribao je 100%, pregrejao se...

Danas skinem glavu kad imam šta da vidim...gumica dihtung se oštetila na jednom mestu i voda uletela u sve živo...Cilindar pun vode, karter pun vode, auspuh isto...curi sa svih strana...čak je i u karburatoru bilo vode....Sva sreća cilindar,klip i karike neoštećene!!!

Otpao sam danas dok nisam sve izduvao i dok ga nisam pokrenuo...to kao da sam titanik sušio...Bio sad u vožnji, pucao, štucao i srao kako god je stigao dok nije probio i sad ide... :)

vidi se šta je vode upio karton, to je sve bilo u mašini...

Attached File  ioh8.jpg   468.46K   21 downloads Attached File  l10l.jpg   646.57K   24 downloads Attached File  tda6.jpg   614.95K   21 downloads

#453 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,767 posts

Posted 24 October 2013 - 01:07

čini mi se da se na zaptivaču vidi da je predebeo i da je uštinut kod pritezanja... da li je to od pretegnutosti ranije ili zato što si skinuo glavu 0,2 kod ravnanja ?

kako sada ide ... ? jer deluje normalno ? koja je temp ?

#454 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 24 October 2013 - 01:14

nije od pretegnutosti od ranije...bio je ceo dihtung pre ravnanja glave...može biti da je samo sad zadnji put uštinut posle skidanja 0,2mm sa glave...

Ide dobro sad...sve deluje ok za sada...temp je tu do 70c...Videćemo sutra detaljnije.

#455 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 24 October 2013 - 10:49

Uh, dobro si prosao , mogao si se udaviti od silne vodurine...

#456 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci
  • VozimYamaha Aerox Rossi Replica

Posted 24 October 2013 - 11:37

kako je moglo odlicno je prošlo, sva sreća pa si stao na vreme...

#457 Weseli-90

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 470 posts

Posted 24 October 2013 - 12:06

Pita mnogo opasno izgleda aprilija, bas si ga lepo sredio, svaka cast! A ovo sa vodom je dobro proslo, samo napred :rolleyes:

#458 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 24 October 2013 - 12:20

Sad si sve lepo oprao,osusio... pa idemo dalje... :rolleyes: Pazi na te dihtunge u glavi,namazi kanale gde stoje makar sa malo diht mase ...

#459 sima

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 187 posts
  • MestoBgd
  • Vozimu potrazi

Posted 26 October 2013 - 22:06

a bas razmisljam sta ja sa tvojom apriliom, dokle si stigao.. dal si izbacio video kad si je ustelovao.. samo lagano, bila bi steta toliki trud da propadne. inace sqt izgleda brutalno!

#460 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 26 October 2013 - 22:28

S obzirom da sam imao i ovu havariju i semering koji je propišao sa strane magneta, postavku karburatora treba ponovo naći...
Već sam na putu tako da se nadam da ću uhvatiti neki snimak u narednih par dana dok još imamo sunca i lepog vremena...

ništa ovde ne propada, toliki trud se već isplatio...i nisam ja od onih što odustaju, ja ovo želim da vozim sezonama još... :)

15 user(s) are reading this topic

0 members, 15 guests, 0 anonymous users