Jump to content

Zamalo pokojni

• This topic is locked This topic is locked
56 replies to this topic

#21 GeletaLucas

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 291 posts

Posted 22 March 2015 - 20:41

Eo da se ija ukljucim jucer ljepo upalim neosa posle dugo i idem se provozat i tako ja letim kad neki deda sa kombijem ispred mene se ubaci sa 30kmh ja full bremza i jedva jedva stanem jos me skoro zgurao sa ceste masem ja njemu ali ne jebe on zivu silu

#22 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 30 March 2016 - 08:56

Ah, juce opet jedna ekscesna situacija ....vozim squta sebe radi , hocu da vidim sta moze, sirokom , dugackom , dosta preglednom ulicom , u dva navrata sam bio oko stotke , ali oci mi ko u sove , ipak je to grad , da mi neko ne izleti ...upravo to mi se i desilo - neka zenska na biciklu dijagonalno prelazi put , ne jebe zivu silu , a ja na punom gasu ...legao na bremze, uspevam da smanjim brzinu , proletim tik pored nje , ona se nije ni okrenula..jbe se njoj ...meni srce u rezonanci , obamro od adrenalina , jedva se dovukao do servisa ...isparkiram Aliena , gledam -ruke mi se tresu...zamalo da nastradam bez svoje krivice ...

Skoro nisam imao sa squtom ovako nesto , to je dokaz da u naseljenom mestu ne treba preterivati , tu zavisis i od drugih ucesnika u saobracaju ...u zadnje vreme sam vise imao slicnih situacija na Automatu zbog slabih kocnica kad sam jedva uspevao da stanem , par puta promasivao cupriju kod skeretanja za dva- tri metra . i kad naglo stanu ispred mene na semaforu , a ja kud cu , pa uspem da prodjem pored njih ...cista sreca ...

#23 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 30 March 2016 - 09:25

Eh, da... i ja sam oladio od divljanja po gradu, dva puta su me oborili sa Falcona, srećom sa SRke nisu, i nadam se da neće. Džaba nam sva pažnja kad uvek ima šlogiranih na putu, očas posla se stvori neki deda sa mozgom na leru, plavuša (u glavi) ili najčešće TAXIsta, par puta sam ozbiljno zapalio kočnice na SRki, shvativši da u fabričkoj postavci nisu dorasle tuniranoj mašini, to je napravljeno za do 50kmh a ne za stotku. Džaba dva diska kad su maleni, prednji koči da koči a zadnji hoće da zablokira pa se i tu desi sr*nje, u frci se stiska do balčaka, nema se vremena razmišljati o doziranju.
Zato laganini po gradu, a i bolje se mogu snimiti lepotice sa svim atributima.. mada je i to ponekad opasno, dok blejim u obline neki papan ispred naglo zakoči ili utrči iz druge trake...

#24 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 30 March 2016 - 14:28

Na zalost , Goggy, to nam je sudbina ...nezasticeni k`o orangutani u amazonskoj dzungli ...

Jos mi je u neprijatnom secanju kad sam se vracao sa novosadskog skupa na ulazu u Irig lezeci policajac , drzim normalno rastojanje od ovog ispred mene , kad u sledecem trenutku - on stoji , lagano prelazi - ja na bremze i krajnjim naporom uspevam da se zaustavim na metar- dva od njega ...vec sam video sebe u njegovom gepeku i tad mi se prvi put od kad imam squt aktivirao ABS...mislio sam da je to patka , al` izgleda da me to spaslo ...

#25 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 06 April 2016 - 19:34

Jbg, al` sam talican ...polusatno divljanje po gradu , ja na dobrom gasu , ulica pregledna ,pesak stoji na trotoaru i ne gleda na put ...u zadnjem trenutku se odlucuje da predje , tu nema pesackog prelaza , zakoraci , a glava mu okrenuta na drugu stranu , nije ni pogledao prema meni na levo ...sastavim bremze, prednji tocak zacvili , pred samim proklizavanjem , smanjim brzinu i prolecem tik pored njega ...on siri ruke , izvinjava se ...e, pun mi je Q tih sto se izvinjavaju , a ja opet zamalo pokojni

To je vec koji put ove sezone , ljudski zivot je jako jeftin na putu ...a, groblje puno onih koji su imali prednost ...

#26 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 07 April 2016 - 12:52

Dobro si rekao, groblje puno onih koji su imali prednost :/

Evo sad se vozio sa secerasem u autu, i stanemo na semafor, crveno. Kad u jednom trenutku mu naglo pade secer i covjek krenuo kroz crveno, ja vicem stani stani, i presli smo vec jednu traku dok je shvatio.
Na srecu nije bilo problema.

Ali eto, ja se pitam, ides sad tako kroz zeleno, opusteno, i vidis da svi stoje, bacis pogled na drugu stranu i odjednom samo zavrsis zakucan u autu koji ti je izletio sa desne strane kroz crveno.
A danas svaki drugi ima neku bolest, znaci oni koji su ostali zdravi, lako bi mogli najebat od takvih, i ode jedna rasa.

Jednom mi se desila upravo takva podmukla situacija, kad mi je pijani biciklista u naletu samo sisao sa ceste, a ja na njega sa skutercetom pod 90°, a asfalt kao kad padne prva kisa ...

#27 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,768 posts

Posted 08 April 2016 - 08:37

od jutros sam se opet prekrstio, situacija postaje zabrinjavajuća...

ulazim u kružni tok, petak je opšta gužva i matori žonglira na biciklu ispred mene, ... ok usporim i spreman da stanem u bilo kom trenutku pomno pratim njegove pokrete... iza mene još vozila, bože moj kružni tok je, svi žure..

matori ne može ruku na volan da nacilja.. dakle šlogiran je i funkcije u organizmu su mu polovične, primetim da bi on hteo sa drugom da namesti ovu prvu al problem mu je pustiti volan, i tako nekako izađe iz kružnog i polako nastavi da pedalira svojim putem...

juče sam se začudio, otac moje šogorice je pre par godina isto tako šlogiran bio, i na tim proslavama ga viđam uvek par reči ovako onako, šanta... jedna noga ne radi, jednu ruku uvek namešta, usta mu baš ne funkcionišu samo sa jedne strane.. itd... juče čovek vozi biciklo, i dere se tamo nekom preko puta eeejjj gde si... i to u suprotnom smeru u jednosmernoj... znam i kazne, pošto se parkiraju plavci ovde u blizini moje radnje , 5000 din uzimaju biciklistima..

e sad .,... pokušavam da shvatim i njih, ok nije njima odzvonilo, ljudi bi da žive, ali zašto se izlažu tolikom riziku.. jer ne može da vozi biciklo negde u parku ili na stazi gde nema saobraćaja... mislim ovaj moj ako plati 5k ima da se us***e u gaće, samo još ne zna...

drugo zašto mi kao vozači uopšte moramo da trpimo takve osobe, da se ne izrazim grublje.. njihovo pravo je i kada su polufunkcionalni da učestvuju u saobraćaju, i sad ko koga ovde ugrožava... ne daj bože da padne ispred tebe na putu, taman i da ga nisi dotakao ide sud, on se uplašio, ti nisi prilagodio brzinu uslovima puta, trebao si predvideti... brat bratu 100k kazna plus odšteta .. i da si srećan ako ostane živ..

mnoge situacije viđam, između ostalih i ove babe ne podnosim na tim kineskim električnim biciklovima koje prže 30kmh a refleksi su im -1,... isto tako sam veoma kivan na ove što istrčavaju na pešački prelaz...

ranije toga nije bilo... sve se menja ali u krivom smeru... na žalost...

#28 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 08 April 2016 - 11:23

Svi vi imate srece sto zivite u manjim (saobracajno) gradovima...

Beograd je postao ozbiljna saobracajna dzungla!

#29 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 08 April 2016 - 16:52

U dzungli moras biti hiperaktivni majmun, inace te ladno izgazise.

#30 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 08 April 2016 - 19:34

Hehe, dobro je Dajteh opisao koliko je secerna bolest opasna po zdravlje ...pa i onih koji ne boluju od nje ...

A, za bolesnike , k`o sto kaze Mario nema opravdanja - njih treba sklanjati s puta saobracaj je i suvise ozbiljna stvar da bi se oni tolerisali u njemu ...nevolja kod nas je u tome sto njih nema ko da ` sklanja ` s puta ...tako , npr , ja imam jedan slucaj ovde kod mene , zena slogirana pre dosta godina , mozda petnaestak i vise , ima radnju prehrane na 500-600 metara od mene , vidjam je svaki dan , pokretna je samo u tom smislu da vuce noge po putu u koracima od deset - dvadeset centimetara , kao pingvin , i kao takva seda u V W kombi i vozi !!! Mi se svi cudimo kako kao takva sme da vozi , kako stigne da zakoci , kako do sada nista nije napravila ??? Najgore je to sto nema ko da joj uzme dozvolu , jer ona je nesposobna za voznju ! Tek u zadnjih nekoliko meseci je vidjamo u malom elektricnom vozilu , nesto kao Mercedes A klase ( ali znatno manje ) , ali i do njega se nekako dovuce i takva vozi i nocu ...Pa, dokle tako ? Dok ne ubije nekoga , jer ginu ljudi i pri sudarima od 30 km/h ...I ko je onda kriv ? Trebalo bi njen lekar da da predlog MUP-u da joj se kao opasnoj po bezbednost saobracaja oduzme vozacka dozvola , a MUP to da sprovede u delo ...Ovako , nikoga nije briga dok se nesto ne desi , a onome ko nastrada to nista posle nece znaciti ...on ce :rip___:

#31 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 14 April 2016 - 23:10

Pa evo meni su nedavno na sudu uzeli 30.000 din što je biciklista na mene naleteo...

Možda suviše naivno zvuči da biciklista na mene naleti i to na pešačkom prelazu, i upravo zbog toga i treba da platim 30.000 din ali istina je potpuno drugačija!!!

- Skrećem u ulicu u kolima sam i stajem da propustim pešake jer je njima zeleno...
- pešaci prolaze
- krećem lagano preko pešačkog i krajičkom desnog oka vidim da doleće nešto sa 15tak metara
- shvatam da je to žena na biciklu koja se zaletela preko pešačkog
- dajem gasa i bežim pomalo ulevo jer vidim da me praktično juri
- čujem mali udarac i shvatam da me je žena dojurila i pala
- ona je mene udarila u krajnji desni ćošak automobila i pala na 2m van zebre
- kasnijom kontrolom od strane saobraćajaca ustanovljeno da joj ne rade kočnice

Žena je i sama priznala...Žurila po dete u vrtić, videla zeleno i zaverglala ono malo jače....Videla moj auto i uspaničila se jer joj ne rade kočnice i umesto da skrene od mene skrenula ka meni i stigla me...

Sud kaže da sam ja kriv!!! Eto ti sad....ludaka na sve strane

#32 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 15 April 2016 - 15:10

Neverovatno !

#33 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 15 April 2016 - 18:49

Kojom logikom si ti kriv u tom slučaju? Ako je tako po zakonu, idem sad da lovim po gradu nekog naivnog vozača da ga kresnem u zadnji točak pa po zakonu uzmem debelu odštetu. Jbo zakon i onog ko ovako sudi.

#34 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 15 April 2016 - 18:59

Pesacki prelaz, zeleno svetlo... znam da zvuci nenormalno, ali samo da je Pita ostao na tom polozaju umesto sto je dodao gas da joj pobegne drugacije bi se tumacilo...
Bicikl se tretira kao i pesak u zakoniku, biciklisticka i pesacka staza, kada se ukrstaju sa sa putem javne namene imaju prednost, ukoliko drugacije nije odredjeno sabracajnim znakom ili semaforom.
Znaci, bilo je zeleno za pesake, isto vazi i za bicikle, a Pita je morao sve da propusti, bez obzira sto je biciklista njega stigao i udario.

#35 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 15 April 2016 - 22:27

Da,da Aca je u pravu....sud to glefa crno-belo...nema ostalih okolnosti...

Pesacki prelaz, njoj zeleno i kraj price...Kriv si ko kuca!!!

Ok mogli smo se terati na sudu dalje ali nema svrhe...

#36 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,768 posts

Posted 16 April 2016 - 05:44

pre par godina spuštam se niz most ulazim u grad, bila je ona tanka poledica, ledena kiša kako je neki zovu, vozi se bas usporeno...

na samom kraju spusta kruzni tok, ulazim i na izlasku imam pesacki prelaz... snimim coveka u bundi kako krupno koraca, ...

eto pacijenta , sad ce biti istrcavanje klasika.. ok na izlasku sa kruznog usporim i stanem 2-3m udaljen od pesackog, matori klasika istrcava i na pesackom se oklizne i padne na ledja, udari glavom o beton toliko da sam u kabini auta cuo kako je puklo...

sta da se radi izlazim brzo da pomognem coveku da ustane, molim boga da je u svesnom stanju, lezi nepomican...

ajd polako krenem za ruku , super reaguje, nema sanse da ga podignem,.. iz njega bazdi alkohol, priskoci tu jos jedan momak i nekako ga podignemo i ajd polako na noge, ovom momku napominjem tiho recima, polako popio je.. kad ce matori na sav glas "ko je pijan, sta je bilo"...

nista reko ajd vi polako ... vratim se u kola , iza mene saobracaj 3-4 kola vec stoji i krecem....

eto istrcavanja....

#37 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 16 April 2016 - 15:11

Da je bio malo prisebniji ( ili jos pijaniji ) mogao te optuziti da si ga oborio na pesackom i eto tebi bajbokane ...

#38 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 16 April 2016 - 18:29

Ahahaha ovde nema sta neces procitati.. Tako sam se ja izvrnuo sa bicikla, vozim neki mtb koji ima jaako dobre disk kocnice, presekli me tako par puta kolima i ja lezem na kocnice i samo blokira prednji tocak i ja preko glave..

To mi se desilo vec 2 puta.

Sent from my iPhone using Tapatalk

#39 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 16 April 2016 - 19:49

Probaj da kocis samo sa dva prsta.

#40 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 16 April 2016 - 20:08

View PostNesa BG, on 16 April 2016 - 19:49, said:

Probaj da kocis samo sa dva prsta.
Ne vredi, on je ceo kao Stig, kad daje gas to su sve puni gasovi, kad koci, prevrce preko glave :D

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users