Jump to content

Zamalo pokojni

56 replies to this topic

#1 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 18 January 2013 - 12:13

DOGADJAJ OD JUCE...

Vozim juce Matica glavnim putem , sa moje leve strane poluraskrsnica , sporedni put , ja sam na prvenstvu prolaza ...meni u susret su prosla dva- tri vozila, na sporednom putu stoje neka kola i cekaju da ovi prodju...on hoce levo , zmigavac mu radi...duzan je da propusti mene ...moja brzina oko 40 km/ h...

Taman kad sam bio naspram njega na nekih 5-6 metara, on izlazi, ULAZI MI U PUTANJU , vidim , glava mu okrenuta od mene , gleda u drugu stranu, uopste me nije video , PRESECA MI PUT , prednji tocak prolazi na 20-30 cm od njegovog blatobrana, ja se krajnjim naporom izvlacim desno , tek da ne padnem, silazim sa puta i posle desetak metara uspevam da se vratim na put...okrecem se, gledam pozadi , u to me ovaj stize vozi polako , otvara desni , suvozacki prozor, IZVINI , BRATE NISAM TE VIDEO! Dade gas i ode...

Ja stao , ne mogu da vozim , neka zena sa trotoara videla sta se desilo : e, budale , dobro ste prosli, sve sam videla...jeste dobro? Ma, jesam , super sam prosao ...sacekam malo da dodjem sebi i onako obamro jedva dodjem do servisa , sednem ...nije moj dan ...ili, mozda jeste...da je ovaj krenuo samo delic sekunde kasnije , ne bi se izvukao...

A, samo dan - dva pre ovoga sam odgledao onaj video o nesrecama dvotockaca u saobracaju u Aziji ! Onda covek pocne da razmislja o relativnosti zivota , o onome sad jesi, sad nisi ...tanka je linija izmedju zivota i smtri...nikad ne znas kad opasnost vreba, a najgore je nastradati ni kriv , ni duzan...das svoj doprinos bezbednosti saobracaja, a neka budala koja ne pazi te ubije ili unakazi za ceo zivot! IZVINI, BRATE , NISAM TE VIDEO ne pomaze posle...ne znam sta da mislim vise ...

#2 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade
  • VozimKymco People S50 2T, Peugeot Elyseo 2T 70cc. Malaguti Madison S250

Posted 18 January 2013 - 12:46

MIšo, hvala Bogu da nema posledica, mora se voziti kao da niko drugi osim nas ne zna da vozi. Računaj samo na sebe, ako misliš da te nije primetio, udri po sireni ili propusti, bolje je i odustati od pravila prvenstva nego se družiti sa aktivnim hirurgom. I naravno, oprema, bez nje smo tek divljač za odstrel.
Ajd uzdravlje, tresni jednu ljutu (al' popodne :D )

#3 terzin

Član

• Member-w
  • PipPipPip
  • 114 posts
  • MestoPadej opština Čoka
  • Vozimkymco agility 50 4t

Posted 18 January 2013 - 12:48

ma znam osecaj,u novembru jos sam isao na posao sckuterom rano jutro u selu pored mog krenem da preticem auto uredno sa sve zmigavcem kad lik u fiat 128 samo skrenuo prema meni bez zmigavca bez ista stisnem kocnicu i zabodem se u njegov zadnji tocak sva sreca neozledjen i neudaren,kad lik gas krene da bezi no,stigao sam ga u 3 ulici i on bas nije dobro prosao kao moj motor :D

#4 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,768 posts

Posted 18 January 2013 - 14:27

aha obračun, nećeš ti meni bežati, pa ti si Ivice gori od murije, kad krene da beži, ugasio je...

Mišo oprez.. ..

#5 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 18 January 2013 - 15:00

auuu bogte sva sreća Mišo pa si ostao na točkovima...dobro da si odrageovao a mogao si i ti gledati u stranu u neku tetu pored puta i šta onda??

Trebamo ubuduće stalno forsirati teme sa video klipovima da je ljudima stalno u glavi kakve nas opasnosti čekaju tamo u saobraćaju...Evo meni ne izbijaju te slike već par dana iz glave..

#6 Dragan NS

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 609 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimCPI Oliver city

Posted 18 January 2013 - 16:56

Ni meni, Pita, ne izbijaju iz glave... A to sto pise da niko nije stradao - macku na rep! Misa je dobro prosao, dal zbog srece, dal zbog iskustva, ali Viktor je potpuno u pravu - treba zaboraviti na pravo prvenstva dok smo na skuteru, bolje usporiti ako je potrebno i nedvosmisleno se uveriti u namere drugih ucesnika u saobracaju. Sto se kaze: puno groblje onih koji su imali prednost :D

#7 Lenko

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 783 posts

Posted 18 January 2013 - 18:39

Mišljenja sam da uvek treba drugom dati prednost, i što češće koristiti sirenu (još ako je neka koja para uši ili je neuobičajena)...bolje je da me opsuje zbog sirene i što sam ga uplašio, neko da se kurcobecam prvenstvom i sebe dovodim u nezgodan položaj...

#8 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 18 January 2013 - 20:22

Sto se tice te prednosti u pravu ste svi , i ja je se cesto odricem kad nisam siguran u onoga drugoga ...to je ono sto ja cesto govorim ja imam prednost, ali i onaj drugi mora da zna da ja imam prednost...kod nas u cirkusu ( krugu ) zvanom kruzni tok redovno staklica i plastike...ne znaju ljudi da voze u kruznom toku...

Ovde se radi o necem drugom - o onome sto je van nase moci i kontrole - ovaj je jednostavno krenuo na mene kao da ja uopste ne postojim i da me nema, a reakcija ne zavisi ni od kakvog iskustva , jer jednostavno ono ti ne pomaze kad ti neko tako na bliskom odstojanju izleti , to je cista sreca , sudbina , ili ne znam kako bi to nazvao i od toga zavisi kako ce ko proci...ne daj Boze nikom...

#9 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 19 January 2013 - 03:38

Poznat mi je vas kruzni tok. Pa ono je kao Slavija :čiča: Ne mozes da prodjes od guzve :čiča:

#10 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 17 November 2014 - 11:25

Ja moram najmanje jednom godisnje...aksidentna situacija, opet ostao ziv ...dogadjaj od pre dva dana ...

Vracam se sa nekog posla Maticom i to ovim novim , posto poslovni nesto zahebava ....vozim bulevarom , dvaput po dve trake , ja vozim desnom , a ispred mene neki dzip vozi levom trakom na oko 15 metara, brzina oko 30-40 km/h...odjednom, bez ikakvog upozorenja daje desni zmigavac i momentalno skrece u desno preseca mi put , ja bezim u desno prelazim pri toj brzini onaj mali betonski kanalic za drenazu puta koji me dodatno destabilizovao , jedva uspevam da se odrzim bez pada, rulam po parkingu na kome na svu srecu nije bilo nikoga inace bi se zakucao ...stao sam na 20-30 metara , okrecem se nazad , gledam ka ovome , dizem ruku iznad glave , uvrcem je u stilu jes` ti normalan , on samo slegnu ramenima i ode na parking...sta sad? Da idem da se tucem , ne vredi , kakve sam srece jos cu i dobiti batina , a ti sa dzipovima cesto budu i naoruzani ...Jbg , Miso, podvij rep i bezi , dobro si prosao ...ziv si ...dodjem u servis povucem se u svoju rezidenciju, sedim u fotelji lako obamro , stavim ruke ispred sebe - tresu se...nisam sposoban za bilo sta u neko dogledno vreme ...u tom slucaju bensedin - jedna casica loze od 20 gradi uglavnom resava stvari i pola sata mirovanja ...Jbg, ziv sam , zivot ide dalje , k`o da nista nije bilo...

#11 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 17 November 2014 - 12:53

Uh, jbg, dobro si prosao, takvih :) uvek bilo i bice. Zato ja kazem, dobre kocnice vrede vise od sveg tuninga, al svima nam je to uglavnom poslednja stavka na spisku, a trebalo bi biti prva, zajedno sa gumama, pod obavezno.

#12 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,768 posts

Posted 17 November 2014 - 13:02

Mišo ... treba paziti na sve danas, nikad ne znaš ko će i kako da skrene, u našem slučaju bezbedno odvrtanje gasa je samo kada nema nikoga u blizini, ostalo je lutrija...

#13 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 17 November 2014 - 13:15

Ma, Goggy, nikakve kocnice tu ne pomazu kad tako bez upozorenja neko skrene ...mozda sam mu bio u mrtvom uglu , al` opet, on bi bio kriv zbog toga , a ja ...

Kriv sam - sam sebi sto nisam uzeo dodatnih desetak metara bezbednog rastojanja , al` kad bi tako gledao , koliko puta vozimo uporedo sa ovakvima pa se desi da nas guraju u stranu ...jednostavno, previse je vozila u saobracaju i velika je nekultura i neopraznost mnogih ucesnika ...u nasem slucaju , na dva tocka smo jako ranjivi , uradimo ono sto je do nas , znaci maksimalni oprez , i jos malo Bozje pomoci da ostanemo zivi usesnici u saobracaju ...

#14 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 17 November 2014 - 13:26

Da smo ugrozena vrsta, jesmo. Ja sam vec toliko puta doziveo opasne situacije da vise ne verujem nikom. Sad gledam uvek da sebi ostavim dovoljno prostora za bezaniju, a i rastojanje, ovi cetvototockasi ipak mnogo bolje koce sa sva 4 tocka, pa kad nagaze pedalu, ja mogu samo da se pomolim, i nadam da ga necu potkajlovati il pasti. Zato prvo dovoljno odstojanje...

#15 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 17 November 2014 - 16:20

A sunce mu poljubim Miso...

Definitivno je PreViSe vozila na putevima, a vozaci rastrojeni i nepazljivi jer ih tako zivot tera...

#16 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 18 November 2014 - 23:59

View PostLenko, on 18 January 2013 - 18:39, said:

Mišljenja sam da uvek treba drugom dati prednost, i što češće koristiti sirenu (još ako je neka koja para uši ili je neuobičajena)...bolje je da me opsuje zbog sirene i što sam ga uplašio, neko da se kurcobecam prvenstvom i sebe dovodim u nezgodan položaj...

Sve vise razmisljam da ugradim neku mocnu vazdusnu sirenu. Nazalost, ja se sa ovim bahatim vozacima, a boga mi i sa nepazljivim vozacicama svakodnevno gledam ispod vizira u Beogradu. Novi beograd polako postaje New Delhi.. i po broju vozila i po saobracajnoj kulturi. Ne mogu vise da se borim, mora cu staviti onu brodsku sirenu!

Edited by AcaPostar, 19 November 2014 - 00:00.

#17 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 22 March 2015 - 14:46

Ajd` ovde cu ...i nije bas zamalo pokojni , al` da ne otvaram novu...

Juce roknuo sa Matica ...nije bilo nesto strasno , al` ipak , roknuo i to sa poslovnog , da je sa onog paradnog , to ne bi prezalio ...na svu srecu bez posledica i po njeg i po mene ...bio u prodavnici nesto pazario i najobicnije polukruzno okretanje na putu , malo jace dodao gas , asfalt bas jako gladak na tom mestu , prednji tocak proklizio ispod mene i ja ljubim asfalt...ko za inat , nece da se ugasi sam , nista , ustanem , nista njemu, nista meni , sedi i vozi Misko ...

A, evo i zasto se sve to desilo ...

Posted Image

Posted Image

Ovo je prednja guma , dotrajala , suva , glatka , vec ispucala , zrela za menjanje vec odavno ...da je bila masna , sveza , zalepila bi se za asfalt i nista se ne bi desilo ...slicno mi se desilo pre neki dan , da je proklizila , srecom bez pada , vec me upozorila , al` eto ...dok se ne desi ...i samo da sam razbio retrovizor , nesto ostetio , to je vec cena nove gume , da ne pominjem neku povredu ...

Eto , upozoravam samo , na mom primeru ...jbg ...

#18 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 22 March 2015 - 16:07

Jooooj bre Miso, uklapas se bas u onu kategoriju starih majstora koji sve znaju al misle nece to mene..

Pa ove gume ne bi prihvatili cak ni na otpadu!

Hvala Bogu pa je sve ok, i jos si tu sa nama! Ovo je skolski primer, valjalo bi okaciti ove fotke u jos nekoj temi, kao upozorenje..

Udri jednu kajsiju i za mene, bitno je da nema posledica, idemo dalje..

#19 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 22 March 2015 - 16:47

Ajde, ajde, ko nije pao, nije ni naucio :) A gume su negde tvojih godina rekao bih :)

#20 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA

Posted 22 March 2015 - 17:49

Ajde , bre Damire , malo je mladja , bar za desetak godina , hehehehe....

Sta da kazem ? Kriv sam , upozorila me vec ovih dana ...posto ja sve resavam po principu kako doslo - tako otislo , prvi posao ove nedelje kad dodje IZI MANI pretvaram u novu gumu ...

A, ti Aco , treba da castis za Airsala , a i ja isto , ne zanam samo koliko ce nam kajsije trebati , koliko god , snaci cemo se ...samo da se nadjemo , valjda ce biti ...ja ovih dana i tako samo dolivam , nece mi tesko biti , stalno imam neko drustvo , ode litrica za dva dana , al` jbg , zivot je samo jedan , nek` dodju ljudi , vazno da se druzimo ... :pijan:

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users