Zamalo pokojni
Posted 18 January 2013 - 12:13
Vozim juce Matica glavnim putem , sa moje leve strane poluraskrsnica , sporedni put , ja sam na prvenstvu prolaza ...meni u susret su prosla dva- tri vozila, na sporednom putu stoje neka kola i cekaju da ovi prodju...on hoce levo , zmigavac mu radi...duzan je da propusti mene ...moja brzina oko 40 km/ h...
Taman kad sam bio naspram njega na nekih 5-6 metara, on izlazi, ULAZI MI U PUTANJU , vidim , glava mu okrenuta od mene , gleda u drugu stranu, uopste me nije video , PRESECA MI PUT , prednji tocak prolazi na 20-30 cm od njegovog blatobrana, ja se krajnjim naporom izvlacim desno , tek da ne padnem, silazim sa puta i posle desetak metara uspevam da se vratim na put...okrecem se, gledam pozadi , u to me ovaj stize vozi polako , otvara desni , suvozacki prozor, IZVINI , BRATE NISAM TE VIDEO! Dade gas i ode...
Ja stao , ne mogu da vozim , neka zena sa trotoara videla sta se desilo : e, budale , dobro ste prosli, sve sam videla...jeste dobro? Ma, jesam , super sam prosao ...sacekam malo da dodjem sebi i onako obamro jedva dodjem do servisa , sednem ...nije moj dan ...ili, mozda jeste...da je ovaj krenuo samo delic sekunde kasnije , ne bi se izvukao...
A, samo dan - dva pre ovoga sam odgledao onaj video o nesrecama dvotockaca u saobracaju u Aziji ! Onda covek pocne da razmislja o relativnosti zivota , o onome sad jesi, sad nisi ...tanka je linija izmedju zivota i smtri...nikad ne znas kad opasnost vreba, a najgore je nastradati ni kriv , ni duzan...das svoj doprinos bezbednosti saobracaja, a neka budala koja ne pazi te ubije ili unakazi za ceo zivot! IZVINI, BRATE , NISAM TE VIDEO ne pomaze posle...ne znam sta da mislim vise ...
Posted 18 January 2013 - 12:46
Ajd uzdravlje, tresni jednu ljutu (al' popodne )
Posted 18 January 2013 - 12:48
Posted 18 January 2013 - 14:27
Mišo oprez.. ..
Posted 18 January 2013 - 15:00
Trebamo ubuduće stalno forsirati teme sa video klipovima da je ljudima stalno u glavi kakve nas opasnosti čekaju tamo u saobraćaju...Evo meni ne izbijaju te slike već par dana iz glave..
Posted 18 January 2013 - 16:56
Posted 18 January 2013 - 18:39
Posted 18 January 2013 - 20:22
Ovde se radi o necem drugom - o onome sto je van nase moci i kontrole - ovaj je jednostavno krenuo na mene kao da ja uopste ne postojim i da me nema, a reakcija ne zavisi ni od kakvog iskustva , jer jednostavno ono ti ne pomaze kad ti neko tako na bliskom odstojanju izleti , to je cista sreca , sudbina , ili ne znam kako bi to nazvao i od toga zavisi kako ce ko proci...ne daj Boze nikom...
Posted 19 January 2013 - 03:38
Posted 17 November 2014 - 11:25
Vracam se sa nekog posla Maticom i to ovim novim , posto poslovni nesto zahebava ....vozim bulevarom , dvaput po dve trake , ja vozim desnom , a ispred mene neki dzip vozi levom trakom na oko 15 metara, brzina oko 30-40 km/h...odjednom, bez ikakvog upozorenja daje desni zmigavac i momentalno skrece u desno preseca mi put , ja bezim u desno prelazim pri toj brzini onaj mali betonski kanalic za drenazu puta koji me dodatno destabilizovao , jedva uspevam da se odrzim bez pada, rulam po parkingu na kome na svu srecu nije bilo nikoga inace bi se zakucao ...stao sam na 20-30 metara , okrecem se nazad , gledam ka ovome , dizem ruku iznad glave , uvrcem je u stilu jes` ti normalan , on samo slegnu ramenima i ode na parking...sta sad? Da idem da se tucem , ne vredi , kakve sam srece jos cu i dobiti batina , a ti sa dzipovima cesto budu i naoruzani ...Jbg , Miso, podvij rep i bezi , dobro si prosao ...ziv si ...dodjem u servis povucem se u svoju rezidenciju, sedim u fotelji lako obamro , stavim ruke ispred sebe - tresu se...nisam sposoban za bilo sta u neko dogledno vreme ...u tom slucaju bensedin - jedna casica loze od 20 gradi uglavnom resava stvari i pola sata mirovanja ...Jbg, ziv sam , zivot ide dalje , k`o da nista nije bilo...
Posted 17 November 2014 - 12:53
Posted 17 November 2014 - 13:02
Posted 17 November 2014 - 13:15
Kriv sam - sam sebi sto nisam uzeo dodatnih desetak metara bezbednog rastojanja , al` kad bi tako gledao , koliko puta vozimo uporedo sa ovakvima pa se desi da nas guraju u stranu ...jednostavno, previse je vozila u saobracaju i velika je nekultura i neopraznost mnogih ucesnika ...u nasem slucaju , na dva tocka smo jako ranjivi , uradimo ono sto je do nas , znaci maksimalni oprez , i jos malo Bozje pomoci da ostanemo zivi usesnici u saobracaju ...
Posted 17 November 2014 - 13:26
Posted 17 November 2014 - 16:20
Definitivno je PreViSe vozila na putevima, a vozaci rastrojeni i nepazljivi jer ih tako zivot tera...
Posted 18 November 2014 - 23:59
Lenko, on 18 January 2013 - 18:39, said:
Sve vise razmisljam da ugradim neku mocnu vazdusnu sirenu. Nazalost, ja se sa ovim bahatim vozacima, a boga mi i sa nepazljivim vozacicama svakodnevno gledam ispod vizira u Beogradu. Novi beograd polako postaje New Delhi.. i po broju vozila i po saobracajnoj kulturi. Ne mogu vise da se borim, mora cu staviti onu brodsku sirenu!
Edited by AcaPostar, 19 November 2014 - 00:00.
Posted 22 March 2015 - 14:46
Juce roknuo sa Matica ...nije bilo nesto strasno , al` ipak , roknuo i to sa poslovnog , da je sa onog paradnog , to ne bi prezalio ...na svu srecu bez posledica i po njeg i po mene ...bio u prodavnici nesto pazario i najobicnije polukruzno okretanje na putu , malo jace dodao gas , asfalt bas jako gladak na tom mestu , prednji tocak proklizio ispod mene i ja ljubim asfalt...ko za inat , nece da se ugasi sam , nista , ustanem , nista njemu, nista meni , sedi i vozi Misko ...
A, evo i zasto se sve to desilo ...
Ovo je prednja guma , dotrajala , suva , glatka , vec ispucala , zrela za menjanje vec odavno ...da je bila masna , sveza , zalepila bi se za asfalt i nista se ne bi desilo ...slicno mi se desilo pre neki dan , da je proklizila , srecom bez pada , vec me upozorila , al` eto ...dok se ne desi ...i samo da sam razbio retrovizor , nesto ostetio , to je vec cena nove gume , da ne pominjem neku povredu ...
Eto , upozoravam samo , na mom primeru ...jbg ...
Posted 22 March 2015 - 16:07
Pa ove gume ne bi prihvatili cak ni na otpadu!
Hvala Bogu pa je sve ok, i jos si tu sa nama! Ovo je skolski primer, valjalo bi okaciti ove fotke u jos nekoj temi, kao upozorenje..
Udri jednu kajsiju i za mene, bitno je da nema posledica, idemo dalje..
Posted 22 March 2015 - 16:47
Posted 22 March 2015 - 17:49
Sta da kazem ? Kriv sam , upozorila me vec ovih dana ...posto ja sve resavam po principu kako doslo - tako otislo , prvi posao ove nedelje kad dodje IZI MANI pretvaram u novu gumu ...
A, ti Aco , treba da castis za Airsala , a i ja isto , ne zanam samo koliko ce nam kajsije trebati , koliko god , snaci cemo se ...samo da se nadjemo , valjda ce biti ...ja ovih dana i tako samo dolivam , nece mi tesko biti , stalno imam neko drustvo , ode litrica za dva dana , al` jbg , zivot je samo jedan , nek` dodju ljudi , vazno da se druzimo ...
3 user(s) are reading this topic
0 members, 3 guests, 0 anonymous users