Jump to content

Yamaha Aerox prvi - by Zilke

• This topic is locked This topic is locked
747 replies to this topic

#681 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 11 May 2014 - 01:34

Ma ovo sigurno nije ustelovano kako treba, on bi morao bar 100-ku da uhvati kad sve lepo namesti, ja sam sa sport pro-om i replikom izvukao 85 po gps-u sa mnogo kracim prenosom..

#682 CicaNS

Član

• Banned
  • PipPipPip
  • 580 posts
  • MestoVeternik
  • VozimAprilia Sr 70R

Posted 11 May 2014 - 04:05

Ja sam na novom sr-u (piaggio) sa streetrace-om, pro replica, dell 17.5 dizna 90 standard airbox povadjene blokade rolnice 4gr izvukao 110 po gps-u

Edited by CicaNS, 11 May 2014 - 04:09.

#683 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci
  • VozimYamaha Aerox Rossi Replica

Posted 11 May 2014 - 08:39

detaljnije o snimanju: dakle plan je da sve sto uradim dokumentujem kako bi se videla poboljsanja... ovo juce je snimano sa 5g rolnicama, kratkim kaisem (par postova iznad imate slike) i kineskim polutkama i kvacilom. Nakon snimanja probao sam moje polutke, rezultat mnogo losiji, slabije vuce i krajnja je slabija... sportpro kvacilo mi nije bilo blizu pa ga nisam stavljao jbg... onda se pojavio mali Pufla i izrodio rolnice 4,7g...njih kad sam stavio motor je podivljao skroz, sad vuce mnogo bolje, odma uleti u obrtaje i okrece kazaljku do 89 gpsa takodje i tu zakuca. E sad, ja nemam osecaj da prevrtava i vidim da multivar ne dize do kraja, znaci ogranicavajuci faktor je kratak kais?! Prvo cu snimiti kako sada ide, pa cu kais zameniti za duzi, onda probavam sportpro kvacilo i nakon toga ide produzenje prenosa... evo slika svecice nakon voznje juce
Posted Image
Posted Image

式或七区
тапаталк

#684 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 11 May 2014 - 09:10

Dobro ide, cuje se kraj prenosa kad krene da osciluje, malo se slabije vidi tel kod snimanja , ali ok je 89 gps-a mislim da je tu u kraj te lampice za temperaturu..

Sto se tice kamere, unetnost je podesiti da se vidi i sat i put, ako joj je pozicija na kacigi, trebalo bi je negde nize postaviti pod drugim uglom, isti problem je i kod malih md80 jednostavno treba da je na grudima da bi sve hvatala. Kvalitet je odlican o zvuk je verodostojan, malo me nervira to fish eye socivo, al ajd i md80 je nekako zumirana, pa jbg, prezivecemo..

@Cica nema potrebe lovacke price plasirati, ovde svi imaju zadovoljavajuci rezultat, ti kad budes overio 100ku dokumentuj u temi, pa ce ti recenice biti vrednije..

Sinclair research LTD 1981 ©

#685 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 11 May 2014 - 10:56

kamera ima one gume za glavu i hvata jako siroko... nego nisam mogao da je povezem sa telefonom pa da nacentriram sliku da se vidi i put... mozda danas opet probam kad krenem u voznju, sad znam sifru za njen wifi pa ce biti bolje xD taman da snimim kako ide sa 4,7 rolnicama :)

式或七区
тапаталк

Edited by zilke17, 11 May 2014 - 10:58.

#686 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 11 May 2014 - 11:51

Ne mogu da ispratim koji imas vario al ako je malossi odgovarace ti neke rolne oko 4-4,25g , ja sam repliku vozio sa 4,5gr rolnama i vrteo se na oko 10 000 obrtaja, po meni za taj simonini trebaju veci (oko 11 000) + imas LC cilindar koji se malo vislje vrti, jedina restrikcija ti je ovde streetrace cilindar jer je sa 2 karike i nije za obrtaje...

#687 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 11 May 2014 - 11:58

multivar imam...

式或七区
тапаталк

#688 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 19 May 2014 - 19:28

Danas sam resio muku sto se tice registracije, mislim tehnicki me najvise brinuo...sto zbog tih nekih potvrda, sto zbog drugih razloga koje ne bih bas sada da nabrajam :D
Uglavnom tehnicki sam prosao, 700 dinara je kostao, ostalo je da platim polisu i jos neku taksu, to kosta 1345,00 dinara... znaci komplet registracija 2045,00+70,00 taksa poste... izadje 2115,00 dinara

Kad sam tu muku prebrinuo, sad sam miran narednih godinu dana... motor lepo radi, ide dobro, ja srecan ko malo dete :D naravno finese tek predstoje, ima mesta za napredak i na tome ce se raditi, ali polako... dobar je osecaj kad posle godinu ipo dana pisanja, rasklapanja, stelovanja i muka mogu da sednem i da se provozam ko covek, da smirim zivce i odmorim dusu!

Evo jedna slika u Steef fazonu, kasnije ce biti i video sa malo boljim polozajem kamere nego prosli put, pa ko bude hteo da "se provoza" malo kroz Odzake imace prilike, danas je bio lep dan...

Posted Image

Edited by zilke17, 19 May 2014 - 19:28.

#689 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 20 May 2014 - 08:01

#690 EmirSpahic

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 2,040 posts
  • MestoTravnik (BiH)
  • VozimGilera Runner SP50 LC

Posted 20 May 2014 - 08:13

Hahahaha..Jesi pusio? Nisam HAHAHAHA Pufla kralj,a rox ide extra. :D

#691 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 20 May 2014 - 08:50

pa mislim oci su mu nesto mutne i crvene, pa reko da pitam :D

#692 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 20 May 2014 - 13:04

Mali je napusen kao tetreb vidi se.. :-)
Ovi gopro snimci su super, uzivanje je gledati ih...ide lepo rox

#693 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 26 May 2014 - 16:52

neki su videli da sam u subotu vario top auspuha, nije mu nista bilo nego se radi o tome da se onaj kraj gde je lulica drzi za top nitnama koje su se razlabavile od vibracija pa smo ga pecnuli malo da ne zuji...
Posted Image

to je Pufla resio iako je bila slaba masa i toliko o tome :D

ono drugo sto smo radili je nesto sto me vec dugo nervira i prekipelo mi je u subotu! Vozim se lagano ulicama i imam skretanje u desno, smanjim gas jer korman ne smem skroz da zakrenem (zapinju plastike kormana za one prednje), medjutim iz te ulice ide traktor koji vuce onu mehanizaciju siroku i jos obilazi biciklistu majstor, eto ga zacas u mojoj traci i ja da ga ne bi poljubio zakrenem korman i u travu jer se naravno zaglavio! Nisam pao ali drugi put srecu necu da iskusavam, zato je sada korman ovakav:
Posted Image

evo vidi se ostecenje od kacenja
Posted Image
Posted Image
za sada ostaje ovakav dok se ne stvore uslovi za totalnu reparaciju vila i kupovinu drugog kormana i km sata...

式或七区
тапаталк

#694 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 26 May 2014 - 17:05

ooo pa zilke mora pasti neki street volan...to ti je svakako falilo na tvom sticker bomb skuteru :D

#695 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 26 May 2014 - 17:07

Stavi parce plexija da sakrijes taj dzumbus od kablova, sve ostalo ok izgleda. I taj korman kad bi mogao da zamenis za neki aftermarket tipa m type bio bi ko bombona. :D

Km/h satove imas one male kod kineza da uzmes, sonda ide na tocak i super radi za male pare.

#696 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 26 May 2014 - 17:19

kad se samo setim da sam str8 volan i lulu prodao Adamu bez razmisljanja :D treba i vile da ispravljam, nove lezajeve da ubacim, onda opet novi korman i lula i na kraju neki Koso ili Stage6 sat al da ima i obrtaje... to sve nemam pojma kada ce biti jer sam trenutno u prici kredita za kucu, tako da para nemaaa :D mogu samo da mastam i vozim ovo sto imam, al bitno je da ide fino i da se konacno vozim ko covek...

#697 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 30 May 2014 - 12:30

Stigao novi deo, izgleda bas onako kako sam se i nadao! :) Hvala Mariu i Cveletu na brzim savetima i pomoci...

Dakle gospodo Morini linearna polutka sa Italjet Formule, tj komplet kvacilo sa sve korpom za 1840 dinara, pa to nema ni na Najlonu :)

Posted Image

Posted Image

uskoro i duzi kais pa merenja i stelovanja, nema odmora od tuninga...

式或七区
тапаталк

#698 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 30 May 2014 - 18:40

jesi je otvorio da vidiš da li su kanali linearni?
inače super cena..

#699 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 30 May 2014 - 18:44

Ajde skidaj,rasturaj, uporedjuj ....steluj ... :)

#700 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci

Posted 30 May 2014 - 18:48

nisam skidao jos na poslu sam, sutra cu...

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users