prvo hvala Mario za ovako detaljno objasnjenje
danas sam opet imao vremena da se igram stelovanja karba, i danas sam konacno imao osmeh na licu.. iako ga nisam ustelovao

prvo sam konacno napravio filter po uzoru na pitu, izrada je trajala 15 min. parce gumenog creva fi 35mm, sunjer za filter vazduha i malo izolirke.

dizna 105 upali ali nema sanse da primi gas, samnjujem 100, 90, 85, 80, i tek na 75 sam imao dobar odziv na 1/3 i 1/2 gasa a pun gas i dalje zaliva.. da bi odklonio svaku sumnju vozio sam ga i tako sa punim gasom i vidim svecica mokra. jbg i dalje nisam toliko strucan da po zvuku ocenim dal zaliva ili fali vazduha. resim da nekako napravim protocniji filter, i sledi model br2, pribor isti samo jos dodata plasticna flasa.

znam da izgleda sasavo al mene ledja (glava) vise ne bole

za ovaj filter dizna 75 je bila mala 80 je imala odlicne rezultate do pola gasa a preko je falilo goriva, 85 odlicna na punom gasu al na 1/3 i pola gasa slabije.. a pilot dizna je sve vreme 15.. igrao sam se i sa iglom u oba slucaja i sa 80 i sa 85, al nisam uspeo da najdem idealnu kombinaciju.. danas ako 20 puta nisam skinuo karb, al dobro je bar ima pozitivnog pomaka.. i za kraj je@#em ti onaj zicani filter koje muke zbog njega