Jump to content

vivacity

• This topic is locked This topic is locked
228 replies to this topic

#181 sima

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 187 posts
  • MestoBgd
  • Vozimu potrazi

Posted 13 May 2013 - 23:31

xaxa pazi sad kad razmislim, naraku nalepnica je i meni bila pocepana a pored zalepljeno selotejpom... dal je moguce??
kad bolje pogledam dizne cak se razlikuje obrada, na ostalim diznama je oborena ivica kruga a na toj dizni je ostra ivica

ne mogu da verujem ali obe firme iz ns vremenom sve vise gube na kvalitetu usluge

#182 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 13 May 2013 - 23:36

na žalost, ja sam se spremio da ih vratim natrag, ali sam u međuvremenu ubo 108 kao idealnu u 4T posle 10-ak skidanja i otvaranja...

da se vratimo na tvoj problem... najbolje je da imaš neke M5 dizne za dellorto tip, ove su ipak za te velike 4T karburatore

#183 zoran_28

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 354 posts

Posted 13 May 2013 - 23:48

View Postsima, on 13 May 2013 - 21:37, said:

@cvele: to sam i planirao, bar da probam drugu svecicu

@zoran_28: pratim tvoju temu, nadam se da ces na kraju imati onaj osmeh o kome svi pricaju kad squt povuce kako treba :)

Sima....nadam se i ja da cu imati osmijeh na licu kad se sve to poslozi jer vidim da tu treba dosta truda strpljenja :) ali idem prema dobrom putu nije zurba nigdje

#184 sima

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 187 posts
  • MestoBgd
  • Vozimu potrazi

Posted 13 May 2013 - 23:51

sad stvarno ne znam vise sta da radim, kako sam ponovo krenuo da sredjujem vivu bilo je aj malo da ulozim cisto da je sredim da vidim kako ce sve to ici i izgledati, malo da se zezamo na stazi.. u medjuvremenu sam ubedio sebe da zelim neku squt da fino sredim i najvise mi se svidjaju runner i aerox. posto jedan od ta dva planiram ozbiljnije da sredim reko aj kad vec imam vivu da se lepo na njoj naucim i proucim. i stavrno sam uz pomoc foruma i vive dosta toga naucio, al nikako da je sastavim da valja, i onda mi frka da uopste razmisljam o nekom ozbiljnijem projektu kad ni vivu ne mogu da sredim da valja

#185 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 13 May 2013 - 23:55

Ma sredices Vivu samo se ne nerviraj...Srbija je ovo jbg i OKO takvih sitnica kao sto je nabavka dizni se gube zivci...

#186 sima

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 187 posts
  • MestoBgd
  • Vozimu potrazi

Posted 14 May 2013 - 00:11

iskreno ne ulaze mi se vise u vivu, a zelim da je nastelujem kako treba, da ubedim sebe da mogu to i da mogu da se upustim u neki jaci projekat.
probacu sutra da nabavim novu svecicu i da vidim na cemu sam. a moracu i dizne opet da pojurim, samo sto sad bas nesto nemam vise volje za vivu

#187 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 14 May 2013 - 00:38

poznato mi je to, šutneš je tamo u kraj garaže, malo prespavaš, pa posle dva tri dana, sakupiš snage i volje i radiš dalje...

#188 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 14 May 2013 - 00:46

Svi smo prosli kroz tu fazu pa ces i ti,polako,zasto mislis da ce sa Aeroxom ili Runnerom biti bolje? Isti ili slicni ce problemi biti i tamo,ako ne i gori,tako da polako i precizno radi,pa malo sedi popi koje :) i cepaj dalje,uspeces ti to...

#189 sima

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 187 posts
  • MestoBgd
  • Vozimu potrazi

Posted 14 May 2013 - 09:19

sutnuo sam je vise puta, al ne u garazu nego u bocne plastike :)

daleko od toga da ce sa aeroxom ili runnerom biti lakse, zato i kazem frka mi da se upustim u neki ozbiljniji projekat kad ni ovo ne mogu da odradim kako treba..
inace kod pezoa me nervira sto slabo ima delova za njih, vazdusno hladjenje itd.. jbg pezoa sam kupio pre 4 god kao prevozno sredstvo od tacke A do tacke B, tuniranje nije bilo u planu, sad zelim namenski da uzmem skuter za sredjivanje. aerox i sr imaju najveci izbor delova, a koliko vidim ni runner ne zaostaje puno. vizuelno mi se najvise svidjaju runner i aerox i zato sam izbor suzio na njih.

#190 adam

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 291 posts

Posted 14 May 2013 - 16:48

Jaoo bas imas problema uzas,ja imam trekker isto je vazdusno hladjenje i cim zavrsim aerox krenuo bi na njega,ali kad vidim kakve probleme imas ne krece mi se bas nesto haha.. al nemoj da se nadas da sa aerox nemas problema ja sam i sa njim imao dosta muka,i evo nepipam vec 20dana nista dok mi ne dodje opet volja,tako da uradi pauzu par dana i posle toga opet probaj nije dobro da odustanes sada..

#191 sima

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 187 posts
  • MestoBgd
  • Vozimu potrazi

Posted 14 May 2013 - 17:28

ma problem je sto mi se viva nikako ne svidja i onda nemam neku volju da ulazem pare u njega, a ovo naidje zuta minuta pa prodje.. sad samo zelim da nastelujem karb da pokazem sebi da to mogu, pa mi viva dodje kao zrtveno jagnje.. cim je ustelujem kako treba malo se izvozam viva ide u delove i jurim roxa ili trkaca, i lagano celu zimu jurim delove i sklapam ga bez tenzije..
i nisu to neki problemi, realno uglavnom su bile sitnice, samo trebalagani i detaljno raditi.. mozda me od starta zeza svecica a ja indijanac nikako da uzmem novu, a to je opet sitnica

Edited by sima, 14 May 2013 - 17:29.

#192 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 14 May 2013 - 18:05

Ne nerviraj se previse sad jer tek kasnije neces imati stpljenja.
4 puta vise ces se nervirati oko kupovine roxa vrednog prepravke nego sto se sad nerviras oko karba.
Jedan motor me 4 meseca pamprcio (o $$$ trosku da ne pricam) ali je nakon toga proradio kao satic ;)

#193 sima

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 187 posts
  • MestoBgd
  • Vozimu potrazi

Posted 14 May 2013 - 18:55

sad sam se vec ohlado, pola sata guglam koja super bosna dodje kao zamena za ngk br9hs.. ipak bosanac najbolje trpi igranje oko karba
jel zna neko da mi kaze koju bosnu da jurim?

#194 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 14 May 2013 - 19:27

Pogledaj radetov projekat, njegova viva je super isla jer je pedantno radio i sa strpljenjem. Ja kolko vidim ti imas slabiji midrace kit i dobar auspuh, taj motor ima potencijala.

#195 sima

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 187 posts
  • MestoBgd
  • Vozimu potrazi

Posted 14 May 2013 - 19:34

redatov projekat sam citao mnogo puta ;) verujem da viva moze lepo da se sredi ali meni se bas bas ne svidja, pa i zbog toga nemam neku zelju da je puno sredjujem.. cisto da utvrdim gradivo na njoj pa da mogu da se upustim u neki dalji projekat.. glupo mi da je ostavim ovako na pola kad sam se vec toliko cimao

#196 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 14 May 2013 - 19:57

View Postsima, on 14 May 2013 - 18:55, said:

sad sam se vec ohlado, pola sata guglam koja super bosna dodje kao zamena za ngk br9hs.. ipak bosanac najbolje trpi igranje oko karba
jel zna neko da mi kaze koju bosnu da jurim?
f90,95...trpi maltretiranja do koske....

Ostao ti je zamorniji deo posla-stelovanje...jbg nije lepo al tako se uci "poso" ... ;)

#197 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 14 May 2013 - 20:23

Probaj sa zamenom svecice, oko stelovanja ti mozda problem pravi areche karb, imao ga i moj drug i nije bilo sanse lepo da se usteluje, cim sam stavio mog delorta za probu kaze on ovo je drugi skuter, moze se nastelovati na svakom otklonu i dizne su na 2 broja za razliku od tog tvog koji ima u koracima po 5 brojeva...

#198 sima

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 187 posts
  • MestoBgd
  • Vozimu potrazi

Posted 14 May 2013 - 20:56

hvala cvele..sad sam jurio po kraju auto radnje al niko nije mogao da mi nadje koja bosna je zamesnka. sutra odo po f95 pa u garazu ;)
jeste arreche tezak za stel ali sad sam stavio naraku phbg 19 i sa njim imam problem, tako da ipak nije problem u karbu nego negde dalje.. prva na listi je svecica za dalje cu videti

#199 niksa

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 309 posts
  • MestoSombor
  • VozimPulser 125 i jos par komada

Posted 14 May 2013 - 21:13

Ako kupujes bosnu, trazi kutiju na kojoj pise ERKER, nikad "original" super bosnu, a i pazi nisu sve kako treba, tako da odma uzmi dve.

#200 Rade

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 454 posts
  • MestoApatin

Posted 14 May 2013 - 23:52

Jeste Viva ima bas neki specifican izgled. Ja sam jedno vreme bio u fazi da uzmem nekog Sf-a bez papira i na njega prebacim komplet masinu i papire, ali kad sam sve stavio na papir i kad sam video koliko sitnica moze da se uzme za Fighta (znam da bi ih vecinu kupio), brzo sam odustao ;)

Ne daj da te taj karb toliko nervira.. Kad vidis da sve ide naopako, ostavis sve i to je to. Drugi dan bude bolje i to polako resis.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users