Ja sam to odradio pre par godina ideja je Zlajina , a i ja sam nezavisno od njega dosao na istu , al` on je prvi uradio ...
Naime, - varijator u celini ( i fiksna i pokretna remenica ) su obradjene na strugu od GORE PREMA DOLE - od gore sa nule , na dole po 0,5 mm, kako jedna , tako i druga ...time se dobija da remen u startnom polozaju propadne blize na bolcnu, ali se i neznatno menja ugao naleganja kaisa na bokove remenica...time ima i mogucnost da i u gornjoj zoni bude malo vise izbacen...kod mene to radi tako vec dve godine bez ikakvih znakova nepravilnog trosenja kaisa ili kakvog ostecenja, pa mislim da i to treba uraditi...time dobijamo i to da je remenica ( prednja ) u start polozaju dole sira bez podmetanja platni , a kad one treba da se podmetnu imamo malo siri dijapazon , narocito ko je kritican sa rukavcem radilice i krunicom kurble...
Ne znam da li bi smelo vise od tih 0,5 mm sa svake strane, to je ukupno 1 mm u donjoj zoni , a gore je isto ...mozda bi trebalo probati na nekom starom varijatoru obraditi po milimetar sa svake strane , pa videti kako ce raditi i sta ce se dobiti...bez probe i rizika nema nista...
Edited by ALIEN SM, 27 March 2013 - 22:07.