Jump to content

Da li smo svi A1 ?

114 replies to this topic

#41 niksa

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 309 posts
  • MestoSombor
  • VozimPulser 125 i jos par komada

Posted 07 May 2013 - 16:21

Ja sam produzio registraciju na zute table na mom APN-6 na jedvite jade, dva dana sam se vozio po Somboru da me puste na tehnickom i na kraju sam prosao i produzili su mi registraciju. Tehnicki pregledi u Somboru su dobili specifikacije koliko ide koji motor fabricki tako da koliko sam skontao netraze te potvrde od ovlascenih prodavaca... Ja bih ga registrovao na A1 i ove godine, uplatio sam polaganje za A2 kategoriju jos prosle godine polovinom avgusta ali nisam stigao ni dan danas na red za polaganje voznje kolika je gurva, odradio sam testove i obuku i ostalo mi je da izadjem na polaganje voznje i onda me briga, registrovacu i teracu i kraj.

Ako nekog interesuje produzenje registracije na zutim tablama dodje sve sa osiguranjem 2050din.

#42 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 07 May 2013 - 16:39

Ma brate najbolje bajsom i bataliti sve!

#43 totke

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • MestoStari Zednik
  • VozimAerox

Posted 07 May 2013 - 17:24

Ja imam staru tablu belu onu (tacnije ni nemam je imam obican lim i napisao sve lepo :D) i ne mislim da ga registrujem dok me ne cape.. Skoro svaki dan se vozikam po Subotici i niko mi jos nista nije rekao ni zaustavio me zbog toga. :) Da i bila je prica da ne mozes da vozis motor sa kupoprodajnim ugovorom starijim od 15 dana ili ako je stariji moras da ga prepises .. Pa smo drugar i ja otisli u sup lepo i raspitali se sve.. U pitanju je APN4 bio drugarov.. Nije na njegovom imenu i jos ima belu tablu, zena za salterom nam je rekla da nema potrebe da ga registruje dokle god zakon ne stupa na snagu a to nece biti ove godine i nije spominjala nikakav kupoprodajni ugovor ne stariji do 15 dana i ostale izmisljotine. Ok kupoprodajni ugovor je svakako dobro imati. I ja cu praviti sad ovih dana KP ugovor ali ne zbog ovih sranja nego jer vlasnik na cijem je imenu rox zivi u madjarskoj i nije cesto ovde pa bih da ga uradim da bih mogao regat kad god hocu naravno ako se moze regat bez vlasnika ako imam overen kp ugovor za to se moram jos raspitati zab sam prosli put.. Do sada sve aute smo registrovali preko agencije gde nema tehnickog niti bilo cega tkd nebi trebalo biti problema ni sa Roxom. A ako slucajno bude da mora na A1 da se rega ja cu ga voziti ovako.. Valjda me nece svaki dan zaustavljati :)

#44 niksa

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 309 posts
  • MestoSombor

Posted 07 May 2013 - 21:40

Mozes ga sam registrovati ali moras pored kupoprodajno ugovora napraviti i ovlascenje da tebe vlasnik ovlascava da ga ti mozes sam registrovati, prodati...

Mikac druze kako je krenulo izvlacim svoju Capriolo Cobru iz supe, moram doduvati gume i podmazati je i spremna je za pogon, nezna se sta je gore, cene benzina, sve ove registracije preregistracije i zakoni... Bicikli se vraca u pogon, a vala ce i prijati posle ovih praznika :D

#45 VeNoM

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 165 posts
  • VozimXciting 400i

Posted 08 May 2013 - 09:52

jedan info koji može da bude koristan a zna da nervira
onaj koji ima ovlašćenja na tom ugovoru da može da registruje mulja vulja itd ne može da prenese auto na sebe.
jedan veliki šit
ja sam morao prošle godine auto da prebacim na majku jer nisam mogao da budem i ovlašćeno lice i kupac.a posle je usledio poklon auta majka-sin da bi se izbegao porez i plaćanje nove registracije.znači dupli posao.

#46 Weseli-90

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 470 posts

Posted 08 May 2013 - 11:02

Kako stvari stoje...moze da se vozi skuter na stare bele table uz polisu osiguranja! A kupoprodajni vazi, kakvih crnih 15 dana, ti si kupio skuter pa si kupio, nema tu sta da se menja, meni je ove godine priznat kupoprodajni iz 2008 godine, znaci 4 godine star...ja sam se zajebao pa registrovao skuter, tako da ko se jos nije zajebao jos nije vreme za to, bele stare table i polisa i samo teraj...

Edited by Weseli-90, 08 May 2013 - 11:04.

#47 totke

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • MestoStari Zednik
  • VozimAerox

Posted 08 May 2013 - 12:23

A kako da nabavim polisu? :superiska:

#48 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 08 May 2013 - 16:55

View Posttotke, on 08 May 2013 - 12:23, said:

A kako da nabavim polisu? :superiska:

kupiš je brate u svakoj firmi koja vrši registraciju vozila nude nečije osiguranje...

#49 niksa

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 309 posts
  • MestoSombor

Posted 08 May 2013 - 17:36

Odes u agenciju koja registruje i platis im 950 din i dobijes polisu osiguranja :superiska: a iduce godine ako nenapravis nikakve gluposti platis 900din :)

Jedno veliko pitanje, da li ja mogu imati polisu osiguranja ako motor nije na mom imenu a imam kupoprodajni?

#50 totke

Mlađi član

• Normal Members
  • PipPip
  • 71 posts
  • MestoStari Zednik
  • VozimAerox

Posted 12 May 2013 - 15:43

Ja znam samo da ne mogu nikako da uzmem polisu jer nije na mom imenu i jos nemam ni KP ugovor :)

#51 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 12 May 2013 - 22:16

Resavaj to sto pre,jer ako te zaustave a skuter nije na tvom imenu,mogu da ti zaplene skuter jer nemas KP ugovor,i smatra se da je skuter ukraden,pazi se toga...

#52 Miroslav'91

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 530 posts
  • MestoAleksandrovac-Bg
  • VozimSprint Exactly

Posted 13 May 2013 - 00:04

Kad-tad ce poceti i skuterase da maltretiraju...

#53 Mikac93

Član

• Members
  • PipPipPip
  • 1,554 posts
  • MestoSombor
  • VozimSprint Exactly

Posted 13 May 2013 - 12:14

View PostMiroslav'91, on 13 May 2013 - 00:04, said:

Kad-tad ce poceti i skuterase da maltretiraju...
Poceli su davno...

#54 Miroslav'91

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 530 posts
  • MestoAleksandrovac-Bg
  • VozimSprint Exactly

Posted 13 May 2013 - 14:43

Kod nas u Aleksandrovcu jos nisu, samo 2-3 skutera imaju zute tablice, ovo ostalo sve sa belim i svi bez polisa.

#55 toshke94

Mlađi član

• Members
  • PipPip
  • 4 posts
  • MestoPirot
  • VozimYamaha aerox

Posted 28 June 2014 - 12:00

ljudi evo ovako, u vezi aeroxa
juce sam iso na tehnicki i uradi mi lik tehnicki na motorcikl (ja ne primetim) odem u osiguranje i ova zeska mi kaze, ako tako registrujem motor bice na kategoriju A1. i kaze mi iz licnog njenog iskustva da odem u NIS YAMAHA BAREL ili da nazovem Адреса: Војводе Гојка, Ниш 701523
Телефон:018 512792

i da mi urade papir da motor ide 45kmh.. cena je 2500 dinara i rade odma cim pozoves i salju istog dana na vasu adresu ako ih pozovete do 12h. i sa tim bez problema registrujete motor na MOPED do 50cc :kurbla: :kurbla:

#56 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 29 June 2014 - 00:01

Kakva otimacina para... Ima li kraja ludilu u ovoj drzavi??? Prvo su zaj** narod sa autogasom, pa su smislili registraciju za prikolice, ali ne sve, samo fabricke i one sa atestom, ostale PP ne vazi, nema vise atestiranja... Samo sam cekao sta ce novo izmisliti.
E da, dogodine spremite obavezno papir sa podatkom kakvom je bojom farban ram a kakvom plastike, naravno hemijski sastav i formulu za obe. I dali je gitovan, ako jeste onda ce na A kategoriju... a za narednu ce smisliti papir za tvrdocu sedista. Garant ce trebati. Blistavi umovi izmisljaca papira za otimacinu para su puni ideja.

Edited by goggyso, 29 June 2014 - 00:03.

#57 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 15 December 2014 - 02:28

Ma koje godine, nemoj da te to sprecava. Ja kad sam polagao bilo je ljudi i od 60 godina na polaganju.

#58 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 15 December 2014 - 04:19

Ma smorno mi je. Mrzim to sto sve mora ispocetka, ako najbalaviji zutokljunac koji volana u zivotu video nije, i testovi, i sati voznje, i prva pomoc, o gnjavazi sa lekarskim da ne pricam, i na kraju cifra, koja nije nimalo bezazlena. Zabole drzavu sto imam "B" kategoriju vec vise od 20g jer sam polagao cim sam napunio 18g i presao milion kilometara za volanom, ja sam za njih apsolutna neznalica. Jaka stranga A kategorija. Za C, D, E ne kazem, to je druga prica i druga "klasa" vozila zbog gabarita, al teorija tj poznavanje saobracajnih propisa je ista za sve kategorije, pa ako imam dozvolu za "B" zasto moram ponovo polagati testove? Zar nije idiotski?

Edited by goggyso, 15 December 2014 - 04:25.

#59 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 16 December 2014 - 04:32

Prvu pomoc nemas, testovi su svedeni na minimum, a casovi voznje su smesna stvar, malo se provozas tudjim motorom. Imas B pa samim tim imas i olaksice. Drugar je skoro polagao i tako je bilo.

Послато са HTC One mini 2

#60 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 16 December 2014 - 10:48

View PostBeogradski Fantom, on 16 December 2014 - 04:32, said:

Prvu pomoc nemas, testovi su svedeni na minimum, a casovi voznje su smesna stvar, malo se provozas tudjim motorom. Imas B pa samim tim imas i olaksice. Drugar je skoro polagao i tako je bilo.

Послато са HTC One mini 2
Nešto nisam razumeo da je i ovde kod nas tako, al daj bože. Evo kum Damir nedavno polagao A2 i imao je full test, za prvu pomoć nisam siguran, pitaću ga. Znam da A2 košta 20.000d a "A" 25000rsd, + lekarski , tako mi kum kaže.

Edited by goggyso, 16 December 2014 - 11:21.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users