Jump to content

Da li smo svi A1 ?

114 replies to this topic

#61 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 16 December 2014 - 11:51

U pravu je za cenu, toliko je i drugar platio kod nas. Ali fora je da imas novu plasticnu dozvolu i onda ne moras da polazes prvu pomoc. A i to kod nas ide u dogovoru sa auto skolom pa na rate, ne moras sve odjednom. Ajde provericu jos za testove, ali mislim da je nesto manje polagao.

Послато са HTC One mini 2

#62 Doom^

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 368 posts
  • VozimAprilia SR 50 R

Posted 16 December 2014 - 20:03

View Postgoggyso, on 16 December 2014 - 10:48, said:

Nešto nisam razumeo da je i ovde kod nas tako, al daj bože. Evo kum Damir nedavno polagao A2 i imao je full test, za prvu pomoć nisam siguran, pitaću ga. Znam da A2 košta 20.000d a "A" 25000rsd, + lekarski , tako mi kum kaže.
Nemoguce je da je ta cena. Ja sam za A1 platio 35-40000din bez lekarskog i prve pomoci. Jedino ako sad nisu spustili cenu?

#63 sinisa93

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,551 posts
  • MestoPrnjavor
  • VozimPiaggio NRG Power DT

Posted 16 December 2014 - 21:00

Auu sto je to kod vas nesto skupo...
Ja sam prije 2 godine A platio nekih 120-130e + ljekarski 20e...

Sent from my HTC Desire 300 using Tapatalk

#64 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 16 December 2014 - 21:05

A kategorija je 27000 din, obuka i polaganje na motociklima autoskole ako posedujete novu plasticnu dozvolu na kojoj je upisano AM ili ako imate vazeci PSP, gde je uracunato i po jedan izlazak na polaganje testova i voznje. Plus troskovi vadjenja lekarskog. Zvao sam auto skolu VIR, vozi se burgman an 400 i jos brdo motora sa menjacem..

Sent from cigla over taraba using tamba-lamba

#65 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 17 December 2014 - 14:30

Pa to verovatno zavisi od same autoškole, inače su cene različite po gradovima.

#66 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 09 May 2016 - 09:18

Eh, izgleda sto bilo daleko , doslo blizu ....pre par dana zove me Goran , moje zene rodjeni brat , to je onaj sto smo prosle godine slozili onog Matica sa A-5 masinom ...posle toga motor je uredno registrovan na njega , dobio je zute table i ne sluteci nista ode pre par dana da drugi put registruje - vec prodje godina ...

NA TEHNICKOM MU REKOSE DA NE MOZE BEZ POTVRDE DA MOPED NE IDE VISE OD 45 KM/H !!! ??? i ne dadose mu tehnicki ...Izgleda da ce ta potvrda kostati oko 12 000 din ??? To jos nije provereno , pa nisam siguran da je to tako , ali da nije obavio tehnicki - nije ...

Ja sam registraciju Aliena obavio pre oko 2 meseca i niko mi nista nije trazio , a sada se ocigledno sa pocetkom sezone nesto promenilo ...Ne mogu da verujem da ce od svakog od nas pojedinacno traziti tu potvrdu umesto da ako je neki moped fabricki deklarisan na odredjenu brzinu to prihvate kao fakat za odredjenu registracionu kategoriju ...ako je ono prvo u pitanju to samo pokazuje glad drzave za parama i nepotrebno ekonomsko iscrpljivanje gradjana - vozaca ove zemlje ...

Ja sam u korisnickoj brosuri za mog Aliena nasao podatak o maksimalnoj brzini od 45 km-h , to nisam ja napisao vec proizvodjac i tehnicki pregledi bi to trebali da prihvate kao merodavno , a ako i pored toga traze neke potvrde o brzini onda nesto debelo nije u redu sa drzavom ...izgleda da nece proci jos dugo dok nas ne poteraju na valjke kao u zemljama EU , a onda eto nama problema , pa onda zajebancija sa onim blokadama , ma sr*** na kvadrat ...k`o da smo mi najveci kriminalci u drzavi i kad nas ustroje sve probleme ce da rese ...jbem ti drzavu ... :seronja:

#67 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 09 May 2016 - 09:36

Ja sam pedu zadnje dve registracije tako registrovao. Potvrdu dobio iz predstavnistva u N. Sadu u vidu racuna na kom pise, pored ostalih podataka, da je maksimalna brzina 45km/h. Dobio sam je besplatno. Sad slusam neke komsije, drugare da imaju opasne probleme sa registracijom mopeda i skutera koji nemaju predstavnistvo ili ovlascenog uvoznika.

#68 zilke17

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,567 posts
  • MestoOdzaci
  • VozimYamaha Aerox Rossi Replica

Posted 09 May 2016 - 15:02

Posted Image
Posted Image
Posted Image

Sent from my HUAWEI MT7-L09 using Tapatalk

#69 StefanKajic

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 364 posts
  • MestoPozarevac, Zivica
  • VozimMalaguti Phantom F12

Posted 09 May 2016 - 18:36

Nisam shvatio lepo, jel ovo vazi ako imam potvrdu da mi skuter ide 45km/h i on me zaustave a on ide brze ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

#70 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 09 May 2016 - 21:43

Na koji nacin ce vam dokazati da imate skuter brzi od 45kmh? Hoce li vas voditi u stanicu za teh. pregled? Posto nemaju valjke jedino preostaje da vas skine s radarom.

#71 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 10 May 2016 - 05:48

Ne moze radarom jer po novom zakonu mora da se vidi tablica vozila koje se snimi radarom. Motore zato i ne zaustavljaju.

#72 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 10 May 2016 - 06:15

View PostStefanKajic, on 09 May 2016 - 18:36, said:

Nisam shvatio lepo, jel ovo vazi ako imam potvrdu da mi skuter ide 45km/h i on me zaustave a on ide brze ?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ovo je uopsteni tekst i akcenat je na vozacima koji nemaju adekvatnu kategaoriju za vozilo kojim upravljaju. Jedin dokaz da se bilo koje vozilo moze registrovati kao moped je potvrda od fabrike ili zastupnika da vozilo ne razvija vise od 45kmh. Posle registrovanja, ne postoji nacin provere niti bilo ko to radi.
Na ovaj nacin vlasnik apn 4 ili tomos automatica (ako nema potvrdu prilikom registracije) moze svojeg ljubimca registrovati samo kao motocikl sa velikom belom tablicom, ali mu onda treba i odgovarajuca kategorija za upravljanje. Sve ove navedene kazne uokvirene crvenom bojom u tekstu se odnose na tu vrstu prekrsaja, koje sluzbeno lice moze da utvrdi na licu mesta uvidom u saobracanu i vozacku dozvolu.

#73 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 10 May 2016 - 06:21

Znaci ako vozis veliku bijelu tablicu, a nemas A1 pisati ce ti kaznu za kategoriju.

Ako vozis zute table i juris 352kmh, nece ti pisati kaznu jer si uredan po pitanju kategorije, nemas A1, ali imas AM.

#74 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 10 May 2016 - 07:00

ne u tekstu iz novina gore se misli na tomos APN 6 i 4 koji idu 48kmh kao i na kineze koji nemaju više uvoznika-dobavljača pa su vlasnici ostali bez mogućnosti nabavke potvrde za 45kmh...

edit: tapatalk :) nisam video drugu stranu teksta, Aca je odgovorio, Dajteh je u pravu isto

#75 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 10 May 2016 - 08:39

Ovo sa uvoznicima je poznato, cesto "ispare" i kad je u pitanju podrska rezervnih dijelova.

U vas je problem sto je postojala trajna registracija, i sada treba ta potvrda, a ona se trazi svugdje gdje nema trajne registracije, onosno dobije se prilikom kupnje novoga, jer da nema potvrde, svasta bi se moglo registrirati.

#76 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 10 May 2016 - 17:43

Ima li neko podatak za ATX kolika mu je max brzina po specifikaciji proizvodjaca?

#77 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 10 May 2016 - 18:06

piše u onoj knjižici , žutoj

#78 Nesa BG

sensei

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,745 posts
  • MestoN.Bgd
  • VozimSprint exactly

Posted 10 May 2016 - 18:09

Hah pa nemam zutu knjizicu zato pitam. Citam po stranim sajtovima da je max 50 km/h.

#79 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 10 May 2016 - 18:35

treba da ima ta knjižica na tomos forumu skenirana negde

#80 ALIEN SM

Stari član

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 4,308 posts
  • MestoSR. MITROVICA
  • VozimLongjia ( MOTOMANIA) Alien

Posted 10 May 2016 - 18:44

Informacija za vlasnike tomosa , Goran proverio ...za vlasnike Automatica ima dve firme ( sto on zna ) u Srbiji sto izdaju potvrde o V- max ...za one do 2000 godista je V- max 45 km-h , a za one posle 2000 godista , 48 km-h...znaci , oni mladji i APN -6 i drugi veci ATX ce moci da dobiju potvrdu , ali prelaze u kategoriju motocikala...jedna firma naplacuje potvrde 1200,00 , a druga 2000,00 din ... Neocekivano lep izvor prihoda za ove firme koje su uvozile Tomose , nije to mozda toliko ni skupo , ali bolje bi bilo te pare proterati kroz rezervoar , ali ce stvoriti brojne probleme vlasnicima bivsih mopeda , a sada ( ljutih ) motocikala koji vratolomno jurcaju 48 km-h , a nemaju odgovarajucu kategoriju ...Lep izvor prihoda za drzavu - neki ce polagati za A kategoriju sto nece biti jeftino , a drugi koji to nece ce se voziti tako i praviti ludi sto ih nece opravdati kad ih policija zaustavi bez odgovarajuce dozvole ...kazne za takve - i to je lep izvor prihoda za drzavu ...a . i sama registracija ( buducih ) motocikala je sigurno skuplja od registracije mopeda ...

Jbg, ispada da mopedi vise ne postoje , samo malo onih starih, i to je to ... jbem ti drzavu ...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users