Jump to content

My Phantom Story :)

243 replies to this topic

#61 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 06 April 2011 - 11:36

Da malo osvezim projekat i uverim neke da se ipak pomalo raducka B) Od prvobitne zamisli sam se skroz udaljio jer kada bih tako uradio dobio bi rupu zato sto je sediste onda krace od repa.
Posted Image
Posted Image
Dosao sam do zakljucka da ce lepse izgledati ako napravim neku vrstu poklopca...
Posted Image
Posted Image
Onda je malo radila brusilica sa kamenom za secenje.
Posted Image
Posted Image
E onda mi se sa strane sedista pojavila odvratna rupa koju je trebalo zakrpiti, tako da sam se uhvatio za karton i makaze...
Posted Image
I jedna iz profila...
Posted Image
Posted Image
Jos jedna prednost promene dizajna repa je to sto mi se pojavio ogroman prostor za stop lampu i migavce B)
Posted Image
Posted Image

#62 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 06 April 2011 - 14:02

ala ga je opravio, svaka mu čast... čoveče ti 2 godine praviš rep, samo šmirglaš i lepiš,.. biće R6 na kraju

#63 perlx*

CCEB

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,294 posts

Posted 06 April 2011 - 17:03

Samo cepaj, pratim B)

#64 Black Adder

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPip
  • 1,859 posts
  • MestoBelgrade
  • VozimKymco People S50 2T, Peugeot Elyseo 2T 70cc. Malaguti Madison S250

Posted 06 April 2011 - 20:48

Eee, pa ovo baš izgleda dobro
samo nastavi
:)

#65 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 06 April 2011 - 22:04

Hvala momci :)
U pravu si Mario. Poceo sam sa malim dodatkom, a dodao kilo poliestera http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/1oda.gif Jbg, zamisao je jedno, a kada vidis kako to izgleda, lako se predomislis :)

#66 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 06 April 2011 - 23:22

dobra je ovo ideja, da rep podigneš za visinu sedišta... a sad vidim da ti imaš veliko sedište kod krste je tu plastika na kraju, jer to ima verzija sa sedištem za 1 i 2 osobe --? ili si ti presvukao tu plastiku natrag

#67 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 07 April 2011 - 00:57

I meni je bilo kao kod Krste, ali se vremenom ta plastika polomila jer kad sedne dvoje, taj koji je pozadi se dosta oslanja na tu plastiku. Napukle su stranice te plastike i gulile farbu sa bokova. Tada sam ja resio da stranice koje su se odlomile probusim i pop-nitnama vezem za kostur sedista. Naravno i na tu plastiku je dodat sundjerpre tapaciranja, tako da moze i tu da se sedne, nije nesto preterano udobno, ali moze :) Oni noviji modeli posle 2001 su se pravili sa duplim sedistem, fuzasterima za suvozaca i rukohvatima.

#68 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 07 April 2011 - 12:22

jasno, jasno...

#69 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 09 April 2011 - 10:47

Sinoc sam oko 11 sisao u garazu i poceo da radim. Evo i rezultata.
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image

Mnogo je dobro raditi sa gitom :D

#70 Weseli-90

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 470 posts

Posted 09 April 2011 - 11:45

Ispasce to dobro na kraju :D ...na poslednjoj slici ide rep na dole, jesi tako hteo ili...?

#71 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 10 April 2011 - 00:29

Da ne misle ljudi da sam samo styler, danas sam se bacio u mali tuning :) Bilo je i stylinga ali sam rezultatima prve discipline bio vise odusevljen :)
Nosaci prednje maske su mi prilikom jednog udesa popucali. Zahvaljujuci Customovom predlogu ja sam napravio nove. Od materijala vam je potrebno: nekoliko hemijskih olovaka, nekoliko srafova, poliester set i zivci :)
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image

Nakon sto sam to zavrsio, od klingerita sam napravio novi dihtung auspuha jer je predhodni izgoreo na jednom mestu i skuter se nenormalno drao. Zamenio mehanizam paljenja tako da vise ne moram da koristim kurblu :) Kad sam menjao mehanizam, resih da se malo poigram sa stelom prenosa. Ubacene lakse rolnice, ne znam koje gramaze, nasao sam ih u garazi :) Bitno da sam izbacio one malossijeve tegove od 7 grama... I u svim spektrima gasa svecica izgleda ovako...
Posted Image
Posted Image

Po meni izgleda ok. Dizna u karburatoru 74 sa fabrickim ne preradjenim airbox-om. Odziv na gas nenormalno dobar. Hoce nekad i da digne na tocak na startu :)
Malo pozerskih slika :)
Posted Image
Posted Image

To je to za danas, kad budem imao vremena da radim dalje bice jos novosti :)

#72 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 10 April 2011 - 00:32

View PostWeseli-90, on 09 April 2011 - 11:45, said:

Ispasce to dobro na kraju :) ...na poslednjoj slici ide rep na dole, jesi tako hteo ili...?

Samo tako izgleda. Rep ide ravno sa maskom, nego onaj podrep je malo zaobljen i njegova sredina daje opticku varku da se rep spusta...

#73 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 10 April 2011 - 00:35

nekad... m? krsta diže f12 na zadnji kako hoće, neverovatno je lagan napred...

#74 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 10 April 2011 - 01:13

View PostMario, on 10 April 2011 - 00:35, said:

nekad... m? krsta diže f12 na zadnji kako hoće, neverovatno je lagan napred...

Stelovanje jos uvek nije zavrseno mada sam ja zadovoljan i ovim rezultatima :) Cekam da ga ofarbam pa da odem kod Black-a na dostelavanje :) Ja nemam alata da ga nastelujem kako treba, ali uz Black-ovu pomoc icice i ovaj na tocak :)

#75 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 10 April 2011 - 01:20

da ne zaboravim od kako je stavio stage6 sport pro, pre toga nije nešto bilo zadnjeg, možda ranije sa malossi sport-om, a mislim da je u isto vreme stavio i deltu... pa je moguće da su te dve komponente doprinele...

#76 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 10 April 2011 - 01:26

Ja sam prezadovoljan i ovako :) ALi videcemo sta ce Black da kaze kad mu se pojavim :) Za sada mi je kvacilo fabricko sa fabrickim oprugicama pa je moguce da zbog toga ne dize na tocak uvek. Mada je i bolje da ne dize, bolje vozim na dva nego na jednom :)

#77 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 21 April 2011 - 11:53

Sinoc rasturih viljuske kako bi zamenio semeringe i ulje. Posle muke i secenja nekih srafova, rasturio sam ih, a imao sam sta i da vidim. Leva viljuska je ostala bez ulja. U njoj nije bilo ni truncice ulja. Radila je uz pomoc federa koji se nalazi unutra. Eto uzroka mojih padova http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/smile.png
Evo loseg stapa...
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Kao sto se i vidi na slikama od mesavine ulja i prasine se napravila neka cvrsta masa koju sam jako tesko skinuo.
Evo par slika drugog, zdravog stapa
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Razlika je i vise nego ocigledna. Pokusavao sam da stanje malo popravim raznim smirglama, ali ne toliko uspesno. Slike toga nemam jer su mi ruke bile uzasno prljave i masne.
Uzeti su novi semerinzi i pozajmljeno ulje za viljuske.
Posted Image
Posted Image
Ostaje mi jos da nadjem podatak koliko ulja po stapu ide...

#78 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 21 April 2011 - 12:25

80cc-a ide po viljuški

a meri se na sledeći način odvrneš odozgo sa viljuške čep, i izvadiš oprugu, i kada ti je viljučka vertikalno postavljena, nivo ulja treba da je na 80mm od gornje ivice..

saću ti postaviti negde service manual, pa čitaj

#79 Beogradski Fantom

Član

• VIP
  • PipPipPip
  • 1,606 posts
  • MestoBeograd, Kotez
  • VozimMalaguti Madison

Posted 21 April 2011 - 12:27

View PostMario, on 21 April 2011 - 12:25, said:

80cc-a ide po viljuški

Hvala puno http://svet-skutera....tyle_emoticons/default/smile.png Taj podatak nisam mogao da nadjem.

#80 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 21 April 2011 - 13:35

http://svet-skutera....ti-phantom-f12/

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users