Jump to content

Piaggio Liberty 2T

piaggio liberty2t

384 replies to this topic

#181 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 28 August 2013 - 00:44

:D jel ima komplikacija :) ? Moram i ja svom zamjenit jer vec odavno trese a sve mi mrsko bilo rasklapat plastike da pridjem .. a sad ce i onako plastike dole zbog farbanja :D

#182 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 28 August 2013 - 09:01

Ma nikakvih komplikacija nije bilo. Doduse ima dosta rastavljanja, ali morao sam to napravit.

#183 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 22 September 2013 - 11:49

Stigla kineska obrtaljka neki dan. Nema nikakvog papira za spajanje niti sheme. Ali sam na netu uspio naci kako se povezuje. Evo kako izgleda obrtomjer:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Da sam ju isao spajati po nekoj svojoj logici tj. po boji zica vjerojatno bi sve sprzilo, jer boje zica nemaju veze s nikakvom logikom.

#184 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 23 September 2013 - 22:14

auu :) Lijepa spravica :welcome1:

Smijem biti bezobrazan i traziti link :D ?

#185 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 23 September 2013 - 23:08

Ma samo odes na ebay i napises analog motorcycle tachometer, ima ih po oko 20 $ mali milion.
P. S. Cim smislim nosac za ovo cudo, spajam ga i javljam rezultate. Ne svidja mi se jedino sto je jako dubok, pa ce strsati kao g...o u puncu :welcome1:

#186 Johny

Član

• Start Members
  • PipPipPip
  • 473 posts
  • MestoSarajevo
  • VozimHurricane

Posted 23 September 2013 - 23:42

ma ima kila skamera na ebay-u a reko da nemas link da vidimo tog provjerenog :welcome1:

Usput ovdje da podjelim stranicu > www.dx.com - znaci kinezi su u pitanju ima nenormalno jeftinih stvari od kopija telefona po $30-50 do pojacala po $15-20 (i ostalih sitnica) .....
ja sebi planiram naruciti 'neon' traku za farove - http://dx.com/p/t10-...r-yellow-146697 (ovaj music senzor izbacit )
mozda i ovaj rpm http://dx.com/p/2-in...ge-black-218225 nije los :D

koliko sam vidio po forumima ljudi iz HR i BiH su narucivali , stiglo im , valjda nisam toliki pet da od 100 ljudi mene sje.. :), samo cekam kakvu karticu da zbavim za placanja

Edited by StariCojek, 23 September 2013 - 23:43.

#187 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 24 September 2013 - 14:17

Pa ne znaci da je ovaj moj provjeren, mozda uopce ne radi ovaj obrtomjer, kad ga spojim cu znat...

#188 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 17 January 2014 - 17:53

E kineska posla, prodaju uredjaj bez osnovnog uputstva za spajanje. Šta reći...

#189 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,753 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 18 January 2014 - 13:29

5 zica samo da se obrtomjer spoji...sta reci. Ima li pozadinsko osvjetljenje?
Fina spravica :D

#190 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 15 March 2014 - 13:01

Ima osvjetljenje, kako ne, spaja se na poziciono svjetlo.

#191 tuningfanatic

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 583 posts
  • MestoSenta/Novi Sad

Posted 18 August 2014 - 16:22

Šta ima novo? Jesi uspeo da povežeš obrtomer? Kako radi Italkit...?

#192 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 18 August 2014 - 17:16

Sumnjivi mi ti univerzalni...al jeftini jbg...evo ga jos jedan pa ko oce nek naruci...mozda je i isti...
http://www.ebay.co.u...%3D271331623767

#193 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 18 August 2014 - 18:26

Italkit radi odlicno, jako sam zadovoljan. Doduse, razmisljam o tome da podignem zeger skroz gore, jer je sada na jednom zubu od vrha, znaci ima jos jedno mjesto da spustim iglu skroz. Jer mi, ako je vruce vrijeme, skuter dobiva manje zraka i zatrokira prilikom kretanja. Kada je hladnije, kao recimo neki dan oko 20 stupnjeva C, trokiranje je puno manje izrazeno. Naravno, ako to napravim treba opet kontrolirati smjesu na svim otvorima gasa, ali vjerujem da ce biti ok. Upravo sam, naime stigao sa registracije motora tj. sa tehnickog. Uz svo moje znanje elektronike (jer mi je to struka) za ovaj 70 ccm kit i Tecnigas Trek nemoguce je napraviti elektronsku blokadu. Stavio sam ja i potenciometar od 200 ohma i kondenzator od 10 mikrofarada, i sve spojio po PS-u, ali motor nenormalno trokira. Tako da je morala ici mehanicka blokada. Prvo sam mislio staviti plasticni prsten, i vjerujuci "znalcima" s neta koji kazu da je na piaggiu bolcna variomata 18 mm odem u zeljezaru i kupim koljeno za alkaten cijevi (one zelene plasticne) koji je iznutra 18,6 mm. Odrezem ja prsten sirine 7 mm, skinem deklo i variomat, kad, vidi vraga, prsten ne ide gore. Izgleda da je bolcna ipak 19 mm a ne 18 kao sto svi pricaju. Tako da sam se posluzio proslogodisnjom blokadom tj. komadicem inox cijevi promjera 20 mm i sirine 7. Na tehnickom mi je izmjerio 47.2 km/h. Ali bih ipak radije stavio plasticnu blokadu jer me strah da inox nesto ne sje.. posto je jako tvrd.
Obrtomjer jos uvijek nisam spojio, jer nemam vremena posto radim nesto na kuci (plocice, laminat itd.) a treba ipak potrositi par sati za izradu nosaca i spajanje obrtomjera.
P. S. Stigla mi je i mini kamera pa mozda opalim jedan video ovih dana :) .

Edited by mrgood, 18 August 2014 - 18:30.

#194 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 18 August 2014 - 19:15

I gde turis tu cevku, na bolcnu?

#195 Grale

Član

• Senior Members
  • PipPipPip
  • 1,500 posts
  • MestoKC
  • VozimDitech

Posted 18 August 2014 - 20:17

Da, na bolcnu ide, znaci kako je i tvornicki zablokiran skuter u zemljama gdje nesmije preko 45km/h.
Neznam gdje si iskopao podatak oko 18 mm, al mogo si bez problema prosirit rupu na 20, ipak je to plastika.

Sto se el.blokade tice, ona cuvena od slowridera radi za sve pare, pogotovo na pia bloku, dok na minarelliju je malo losija, ali ipak radi poso.
Prijatelju na dr.evo, stage 6 pro, mhr variomat,19 karb itd je radila bez najmanjeg trzaja, i skuter je drzao ravno 50, tako da si negdje ipak fulao s blokadom.
Btw nece nista biti od tog inox prstena kad su i serijske napravljene od zeljeza.

#196 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 19 August 2014 - 00:31

Ima li shema te blokade od slowridera?

#197 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 19 August 2014 - 01:43

Shema je dobro poznata, a ide ovako: na zicu koja sa paljenja ide na CDI (zna se koja je to zica samo sam ja, eto , zaboravio) se prvo spaja prekidac, pa zatim potenciometar, pa zatim plus elektrolitskog kondenzatora od 10 mikrofarada, a minus istog kondenzatora se spaja na masu. Barem ovo nije nikakva umjetnost. Ja vjerujem da tebi Grale to radi, ali eto meni ne radi, skuter trokira ko nenormalan.

Edited by mrgood, 19 August 2014 - 01:52.

#198 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 19 August 2014 - 01:51

Hehee, dobra slika, samo je crno-bela :)
Nisam znao da se ta sema tako zove, onda znam koja je.

Edited by goggyso, 19 August 2014 - 01:51.

#199 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 03 September 2014 - 14:51

Samo da vidite kakve probleme moze prouzročiti jedna totalna glupost. Evo priče šta mi se desilo neki dan:
Idem ja tako na neku vožnju od cca 20tak km, i pri povratku kući na jednoj uzbrdici motor se ugasi. Ja odmah počeo psovat, reko evo ga, zaribao, pa šta mu sad bi itd. Sagnem se dole i vidim ispala lulica. Stavim ju nazad i krenem dalje. Idući dan opet se isto desilo: pala lulica. E sad sam već bio malo lud i odlučim to riješit. Moja lulica je naime napravljena tako da ide na onaj mali navoj na svjećici, znači kapica se mora skinuti sa svjećice i onda se nabije lulica gore. I pošto sam ja prilikom stelanja fergazera puno puta to vadio i stavljao, navoj na svjećici se pojeo i lulica je spadala dole. Stavio sam novu svjećicu (polovnu od škode felicie, znam da treba ić Champion RN2C ili NGK br9es, ali meni su se felicijine pokazale odlične). I kad, vidi vraga, skuter nevjerojatno dobro reagira na gas, a i trokiranje prilikom kretanja je skoro nestalo. Vražji navoj i prokleta lulica :0takoje:

#200 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 03 September 2014 - 16:14

Pripazi na toplotnu vrednost te svecice...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users