Hvala na pohvalama kolega Alien, i ja rado citam tvoje postove
.
Pa ja sam, sta bi se kod nas reklo, rukat, znaci cega god se uhvatim u kratkom vremenu savladam, znaci ja ti se bavim svim i svacim, ali nista ne radim ofrlje, nego polako i pedantno, pa evo da krenem nabrajat: po struci sam elektrotehnicar, smjer opca elektronika, ali se zahvaljujuci nasem sistemu skolovanja i ne kuzim bas nesto previse, doduse mogu po el. shemi napravit plocicu i to zalemit da radi, ali nista vise od toga. Silom prilika sam bravar vec trinaestu godinu, jer je stari otvorio bravarski obrt, pravimo kovane ograde, tako da zeljezo i metal i sve u vezi toga imam u malom prstu, kao sto si i vidio u temi gdje sam pravio auspuh.
Dalje, jako se dobro kuzim u PC, nema kompjutera kojeg ja nisam popravio (ali doslovno nema). Posto mi je djed bio (a stric je) stolar, znam dosta i o obradi drva.
A mehanika, nesto sam naucio od susjeda mehanicara koji je imao radionu do moje i popravljao aute, tako da sto se tice auta znam dosta, ali pred 2 godine nisam recimo imao pojma o skuteru, znao sam di je svjecica, di se toci ulje i benzin i to je to. Ali sam prosle godine u ovo doba krenuo sa citanjem tematike po netu, na ovom i drugim forumima, i skuzio sam dosta toga za cca mjesec dana. Kada sam skidao blokove tu mi je pomogao kolega koji ima znanja od onog doba kad su se vozili tomos automatic i apn, pa sam to uz njegovu pomoc rijesio. A imao sam i srece, naime kad sam vadio stare lezajeve uspio sam ih izbit bez problema, i isto tako stavit nove , doduse lezajevi su bili u frizideru kao i radilica a blokove sam samo stavio na sunce (bio je sedmi mjesec pa se dobro zgrijalo). Na motoru je izmijenjeno sve osim radilice, varijatora i zadnjih polutki, znaci bas sve ostalo. Plastike sam pokrpio svojom metodom koju sam gore opisao. A farbanje je bio najmanji problem, imam s cim i znam kako.
Eto moj primjer je dokaz da se sve moze naucit kad se hoce !
Edit: Da, Libertyi koje sam ja vidio postoje u sivoj nijansi (neka sugava siva boja, takav je bio moj) i ima jos i svijetloplava (isto je bezveze). Ali vidio sam jednog na netu, znaci skuter je fenomenalan, samo bi ja ovo sta je sivo obojao u neku boju bijele kave:
Edited by mrgood, 03 May 2013 - 17:25.