Jump to content

Piaggio Liberty 2T

piaggio liberty2t

384 replies to this topic

#101 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 21 June 2013 - 15:10

Zato jer je ovaj bio samo mali skuplji, a ipak je ALU cilindar, za kojeg mislim da je kvalitetniji. A na nacin kako ga ja vozim, trajat ce sto godina. Neki dan sam isao kod sestre (cca 10km ) i po Jadranskoj magistrali sa cetvrtinom gasa idem pristojnih 75 kmh, a gas do kraj nikada nisam ni dao na ovom kitu, jer moram uzet jedan dan za zadatak da provjerim svjecicu na pola gasa i na ful gasu i po potrebi stavit odgovrajucu diznu.
A za gume, meni cijena i nije toliko bitna, nego mojih guma nema osim od Save i Pirellija, nitko drugi ih ne proizvodi. Pa di ces nac dimenziju 80/80 16 cola, i 90/80 16 ? Nemoguce za pronac...

#102 tuningfanatic

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 583 posts
  • MestoSenta/Novi Sad

Posted 21 June 2013 - 15:17

Pogledao sam, stvarno je izbor jako mali. Imas ove Continental u sirini 80 - 2,5 to je isto;
http://www.internet-...-1-2-16/200009/

#103 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 28 June 2013 - 15:59

Jucer sam malo radio oko skutera. Naime, morao sam pronaci rjesenje za ladicu ispod volana. Originalni sistem zatvaranja ladice je preko nekakvih poluga, na nacin da se kljuc stisne prema unutra kada je u bravi pa se ladica otvori. Medjutim, ja kada sam motor kupio nije bilo niti jednog dijelica tog mehanizma, pa sam sa lijeve strane ladice ugradio bravu :
Posted Image

Ali posto brava zatvara samo na lijevoj strani, desna strana je malo zijevala i klepetala pri voznji, pa sa iznutra na vrhu ladice zanitao mali zeljezni limic u obliku slova L:
Posted Image

A na ladici sa unutarnje strane sam super ljepilom (i sodom bikarbonom, prema savjetu s ovog foruma :) ) zalijepio mali magnetic:
Posted Image

Sada vise nista ne lupka prilikom voznje i prelaska preko neravnina.

Edited by mrgood, 28 June 2013 - 16:00.

#104 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 01 July 2013 - 23:57

Danas je sitigao kofer kojeg sam narucio i naravno odmah sam ga naomntirao na skuter, evo kako to izgleda:

Posted Image

#105 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 05 July 2013 - 19:02

Za sve one koji prate ovu temu, samo da javim da sam danas probao onaj rezonantni auspuh kojeg sam sam pravio za 50 cc cilindar na ovom Italkitu 70 cc. Ne valja. Ili cu morati nabaviti drugi (frend mi nudi TP Nardo ili Gianelli) ili cu morati napraviti drugi bas za ovaj cilindar. Motor sa ovim 50 cc rezo auspuhom ima odlican start (vrlo interesantno posto rolice nisam dirao, unutra su original 6 grama) ali mu je krajnja jedva 60 na ful gasu.

#106 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 05 July 2013 - 20:34

Uzmi Nardo uz italkit..ima da mu legne ...

#107 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 05 July 2013 - 21:57

Dat ce mi frend oba na probu pa mogu uzet onoga koji bolje sjedne uz ovaj kit. Ma znao sam da ovaj moj stari rezo auspuh nece valjat cim sam krenu s motorom, cim on ima odlican start bez promjene rolica, to nije dobro.

#108 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 05 July 2013 - 21:59

Предугачак ти је ауспух, резонира на малим обртајима. Ајде измери дужину ауспуха (без праћења конуса), и дај углове тог цилиндра па да израчунамо.

#109 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 05 July 2013 - 22:45

Ma kolega Boza, lako ja to sam izracunam, ali ovaj auspuh je za original cilindar od 50 ccm, i ne moze valjat za ovaj italkit. Morat cu skinut cilindar ako hoces da ti dam mjere, a rezonantnu duljinu ti izmjerim sutra pa javim ovdje.

#110 tuningfanatic

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 583 posts
  • MestoSenta/Novi Sad

Posted 06 July 2013 - 01:25

Ako ga skratis, mozda ispadne i bolji od nahvaljenog TP narda. ;)

#111 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 06 July 2013 - 12:03

View Posttuningfanatic, on 06 July 2013 - 01:25, said:

Ako ga skratis, mozda ispadne i bolji od nahvaljenog TP narda. ;)
To tesko al Nardo je relativno jedostavan za pravljenje...samo da se neko odluci da tacno premeri dimenzije i stavi ih na 4um...

#112 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 06 July 2013 - 14:25

Ovakva je situacija: rezonantna duljina mog auspuha je 712 mm, dok je recimo leovince zx 785 mm, tako da moj auspuh nikako nije predug, samo ne pase na ovaj cilindar.

#113 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 06 July 2013 - 18:36

ZX има још један против конус изнутра. Не можеш са њим да упоређујеш..

#114 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 06 July 2013 - 20:16

Dobro, ali duljina od 712 milimetara nikako nije prekratka, ubaci u kalkulator pa ces se uvjerit, izlazi 9200 okretaja u kalkulatoru.

#115 tuningfanatic

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 583 posts
  • MestoSenta/Novi Sad

Posted 06 July 2013 - 21:10

Jel znas na kojim obrtajima radi Italkit?

#116 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 06 July 2013 - 22:40

Pa ne znam, ali ne moze skuter sa starim rolicama normalno kretat , znaci da mu nisu uopce preteske i da recimo krece na 4-5 hiljada okretaja, opet po tome ispada da je onda auspuh napravljen za preniske okretaje, dok kalkulator od Maria kaze drukcije - 9200 okretaja. Sto znaci da ovaj auspuh ne moze na 70 kubika. Jer kada se promjerice u exhaust calculatoru mijenja zapremina motora, duljina auspuha ostaje ista, samo se mijenja njegova zapremina, na primjer za 50 ccm 2775 ccm, a za 70 pri istim vrijednostima okretaja i svega, ispada 2795 ccm. Za 70 ccm auspuh mora biti deblji, pogotovo u sredini

Edited by mrgood, 06 July 2013 - 22:43.

#117 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 07 July 2013 - 16:26

https://www.dropbox....mqng/auspuh.edf
https://www.dropbox....j/prvi_spuh.ard

Ево ти ова два ауспуха (слични су, различити програми су у питању), рађена су на основу ТРЕК-а са неким изменам контрадифузора.
Можеш од њих да почнеш и да извршиш неке измене, у складу са твојим цилиндром.

Одакле ти мериш резонантну дужину ауспуха?

#118 mrgood

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,192 posts
  • MestoBribir
  • VozimPeugeot Elyseo 2T

Posted 07 July 2013 - 16:37

Hvala lijepo na fileovima, kolega Boza, ali kakvi su to formati? .edf je od exhaust calculatora file ,to znam ali sta je ovaj .ard file? I ovaj auspuh.edf ti ne valja, jer daje negativne vrijednosti u programu...
Rezonantna duljina se mjeri od klipa do sredine visine protukonusa.

#119 Boza

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 1,532 posts
  • MestoSopot
  • VozimKeeway Fact

Posted 07 July 2013 - 16:54

Према Јенингсу, резонантна дужина се мери од клипа до средине стингера (или мало мање).
Програм - https://www.dropbox....fvoa/ar_v25.zip

Код мене нема негативни вредности, верватно ако си мењао неке параметре, онда се све променило. Или сам ја погрешан фајл сачувао.
Ево слика. https://www.dropbox....7r4/auspuh1.bmp

По мени је овај немачки програм много бољи.

#120 tuningfanatic

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 583 posts
  • MestoSenta/Novi Sad

Posted 07 July 2013 - 16:55

Ni ja ne mogu da otvorim ard, a kad otvorim edf u exhaustcalculatoru izbaci mi default crtez koji se pojavi svaki put kad udjem u taj program. Sto se tice negativnih vrednosti, to je najverovatnije zbog greske u programu zato sto je korisnik programa upisao tacku ".' umesto zapete (,).

Bozo, zar se ne racuna do sredine kontrakonusa?

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users