Yooalexandar, on 16 November 2015 - 14:47, said:
Trebaju da se poskidaju sve plastike, da skines lepo manuale, pa da krenes za pocetak da proveravas kompletnu instalaciju i da premeris sve komponente da li rade i pune kako treba, uzmes onu plastiku sto kada se zagreje se skupi kao izolaciju za instalacije ili uzmes izolirke i vezice i kad to sve zastitis nema sanse da ce negde da probije neka zica, da se dodiruju itd, onda znas sigurno da nesto nije uradjeno kako treba, proveri sve dihtunge, gumice itd ovo svo nagadjanje sta je crklo mi je skroz neozbiljno, evo kad je dajteh uspeo da sklopi jednog ne sumljam da mozes i ti da sklopis, ne kazem da te isti po znanju samo trebas da poslusas sta ti dajteh, steeef i ostali govore, ipak imaju vise iskustva u radu sa purejetom.. dajteh ti je rekao prvo za diznu pa nisi poslusao, a sto se tice glavnog osiguraca takodje ti je rekao do cega sve moze da bude i koja komponenta moze biti u kvaru.. sad ce zima rastavi sve i kreni od nule, ovako ces se samo muciti bez veze i nista neces uraditi.. toliko od mene..
Aco, prvo, dajteh je tek nakon čitanja moje teme PJ rešio da uzme jedan PJ sebi, to je sam ovde napisao tako da sam ja ipak prvi, hehe
Drugo, znam ja vrlo dobro svaku buvu ovog sistema, imam puno dokumentacije, service manuale... sad sam već sve provalio, a da nisam nebih se prvo upuštao u tuning PJeta ni u ludilu.
Sve što ovde pišem je zato da bih to podelio sa vama, možda nekad nekom zatreba, inače sam mogao ćutke rešiti problem sa strujom i gumicama dizni pa se praviti mutav, kao sve je ok, nemam ja nikakvih problema...
Dalje..
Sve je pitanje rezervnih delova, dajteh na neki meni nepoznat način ima pribavljenu gomilu skutera i delova pa može da seljaka delove ili čak cele mašine sa skutera na skuter, ja to nemam, pa mogu da radim samo sa onim što imam u rezervi. Znam ja vrlo dobro kako mi sistem sada radi i gde je problem, ali nisam imao Viton O ringove nove za benzinsku diznu da sredim to curkanje, sada konačno imam, za ostale se snalazim već nekako. Sve je to jedna priča, druga je struja, nevezano jedno sa drugim.
Treće, elektrika i elektronika mi je struka, nemaš brige, biće rešeno šta god bilo, znam kako se sređuju i zaštićuju instalacije, imam to i na poslu, imam i termobužire profi na poslu, raznih fi, i osciloskop i brdo koječega od mernih instrumenata...
Samo mi treba dosta slobodnog vremena, i malo volje