Jump to content

aprilia SR50 Factory PureJet

Piaggio agregat injection

• This topic is locked This topic is locked
5065 replies to this topic

#4581 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 09 December 2015 - 12:57

Ma da, zato sam i ja zapeo za njega, deluje mi obećavajuće a nije bezobrazna cena. Bio sam strpljiv i uporan, nisam hteo ništa drugo, čekao sam momenat da se pojavi na lageru i eto, dočekao. Inače, stock pia zvono je ok ali u normalnoj exploataciji, a kad se krene sa turpijom mora se tunirati i kvačilo, treba pouzdano preneti snagu mašine na točak, uz to, više se napreže i greje, naročito po letnjim žegama i onda posle puno uzastopnih stajanja pa žestokih startova punim gasom, ugreje se preko granice pa počnu problemi. Ove škrge i rupe na obodu će sigurno drastično poboljšati hladjenje, pa samim tim biće i stabilno funkcionisanje kvačila.

#4582 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 09 December 2015 - 15:16

dobro izgleda zvono,sigurno i funkcionira dobro..
al nemres bit trut da kad vec skines deklo da ti je problem skinut svono i kvacilo prestelat :D

#4583 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 10 December 2015 - 08:57

View Poststeeef, on 09 December 2015 - 15:16, said:

dobro izgleda zvono,sigurno i funkcionira dobro..
al nemres bit trut da kad vec skines deklo da ti je problem skinut svono i kvacilo prestelat :D
Eh, pa ako može bez skidanja zvona to bi bilo odlično. Mnogo brže i jednostavnije. I taj navoj na primaru i sama matica imaju svoj prag izdržljivosti od odvrtanja-zavrtanja. Neke rupe u bloku za šerafe za deklu sam razvalio navoj od xxxx puta odvrni-zavrni. Znači što manje šerafanja tim bolje, nije u pitanju lenjost.

#4584 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 11 December 2015 - 21:16

Zaboravio sam da pokažem i ove 3D stikere, koje sam na mišiće nabavio. Čovek to pravi u crnoj varijanti pa sam ga namolio da uradi par na "ogledalo" foliji, i eto čovek me ispoštovao, a pri tom, platio sam dve a dobio i treću, rezervnu, i dve male za ključ ili tako nešto. Meni se svidjaju, to je ono što sam tražio kad sam kupovao na AliExpresu a dobio one male, koje su se odlepile pri prvoj vožnji, slovo po slovo.
Ove su dimenzija: Duzina 150mm, Visina 45mm/33mm, Debljina 1.5mm i sa jednom transfer folijom.

Attached File  2015-12-11 18.02.50.jpg   1.54MB   22 downloads

#4585 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 12 December 2015 - 00:35

Aaaaa kakav si fanatik....moraju i nalepnice biti nabudžene!! dobro izgledaju...

#4586 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 13 December 2015 - 00:52

Nadam se da će izgledati onako kako sam zamislio. Mora se malo razbiti monotonija sivila na prednjoj masci sa strane, velike prazne površine deluju "prazno". Mislim da će joj ovi 3D stikeri dati jedan poseban šmek.

#4587 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 13 December 2015 - 08:29

Samo da se i ove ne odlepe, garant si prao sa nekom hemikalijom

Edit: glas razuma, zaje*i estetiku dok ti mašina ne radi kako valja

#4588 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 13 December 2015 - 10:56

E pa zato i nisam zalepio, ostavio sam to za proleće, kad se mašina utegne i kad otopli da taj lepak drži. Nisam ničim posebno prao SRku, klasika, pa ne vidim zašto nebi ove držale. Ima tu još 3D stikeda koje nemož' ni hiltijem odlepiti, ako oni stoje valda će i ove. Oni kineski su u startu bili sa lošim lepkom, oseti se to na prst da jedva lepka, zato su i odletele niz vetar.
Al bilo je lepo dok je trajalo... ovo kinesko g...

Attached File  aprilia stiker1.jpg   784.5K   29 downloadsAttached File  aprilia stiker2.jpg   519.4K   36 downloadsAttached File  aprilia stiker3.jpg   144.84K   24 downloads

PS ova žuta Malossi nalepnica baš i ne treba da stoji tu al mora da pokriva ogrebotine posle "onesvešćivanja" SRke sa nogara.

#4589 Baki

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 391 posts
  • MestoBeograd
  • VozimSprint Falcon

Posted 13 December 2015 - 14:16

Mala je ko bombona, jos samo da zasija u najboljem svetlu sto se tice masine i bice super! :)

nego dve razlicite boje felni? koja peovladava na kraju?

#4590 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 13 December 2015 - 15:32

Cak mi je i siva ljepsa, samo ubosti neke trakice, a mnogo bi joj znacile i crvene celjusti kocnice.

#4591 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 13 December 2015 - 22:42

View PostBaki, on 13 December 2015 - 14:16, said:

Mala je ko bombona, jos samo da zasija u najboljem svetlu sto se tice masine i bice super! :)

nego dve razlicite boje felni? koja peovladava na kraju?
Hvala Baki.
Plave su original njene, a par sivih od 2010g SRke sam kupio naknadno, prednju namontirao a zadnja čeka proleće i novu gumu, uz sitne prepravke, plava se pričvršćuje na glavčinu sa 3 šrafa, disk je na glavčini, a nova siva je drukčija, disk ide direktno na felnu a felna direktno na osovinu točka bez glavčine. Zato još nisam zamenio i zadnju.

#4592 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 13 December 2015 - 22:48

View Postdajteh, on 13 December 2015 - 15:32, said:

Cak mi je i siva ljepsa, samo ubosti neke trakice, a mnogo bi joj znacile i crvene celjusti kocnice.
Ma da, sive felne joj drastično bolje stoje od onih šerpa plavih. Zadnja kočiona čeljust je već crvena, tako sam je kupio, a za prednju mi treba malo volje i živaca, trebalo bi da bude kao zadnja, da ne odudara.

#4593 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 13 December 2015 - 23:33

I meni bolje izgleda sa sivim felnama...mada ni ta plava Aprilijina nije uopšte loša, i nije baš šerpa plava Gogy...

#4594 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 14 December 2015 - 12:58

Heh, Pita, sve je stvar ukusa. Dok su nove sa očuvanom bojom, a imaju malo perlica kad se bliže pogleda, ajd još i nekako. Al kad već boja pomatira i izgubi se taj efekat preli, stvarno izgleda ko šerpa. Srebrne (metalik sive) su ipak nekako uglednije, taman i u klot stanju bez šminke. Nešto sam razmišljao da te plave ostavim, zamenim ležajeve u prednjoj jer drobe opasno, odnesem na peskarenje pa ih puknem u tamno sivu metalik, skoro crnu. Pa nek stoje, šteta ih je dati za šerpu boranije.

#4595 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 14 December 2015 - 13:02

Jel disk pase na sivu felnu, taj sa tipa sa glavcinom ili moras uzimati drugi zadnji disk?

#4596 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 14 December 2015 - 13:25

View PostAcaPostar, on 14 December 2015 - 13:02, said:

Jel disk pase na sivu felnu, taj sa tipa sa glavcinom ili moras uzimati drugi zadnji disk?
Trebalo bi da paše, jbmliga, nisam skidao disk sa glavčine da vidim dali paše. Ako ne paše taj onda valda paše prednji, tako da mi je svejedno, ionako ću na proleće gledati da napred nabacim onaj Peda disk 220mm samo prvo moram osmisliti i napraviti distancer za kočione čeljusti.

#4597 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 14 December 2015 - 16:41

ne pasu srca diskova,na jednom su duzi prihvati a na drugom kraci..

#4598 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 14 December 2015 - 16:51

View Poststeeef, on 14 December 2015 - 16:41, said:

ne pasu srca diskova,na jednom su duzi prihvati a na drugom kraci..
Nisu isti unutrasnji promeri na zadnjem disku za felnu sa glavcinom i bez, jel to?

Pravim matematiku za sebe, za AC blok, posto sam video nekog talijana da je pravio nosac zadnjih kljesta i usrafio ga mesto pinova od pakni ali ne znam koju je felnu koristio, lici mi na SRkinu bez adaptera..

Gogy, sve jedno neka stoje felne, nikad se ne zna za sta ce zatrebati, a nisu lose da bi se prodale za smesne pare..

Po meni bolja opcija je bez adaptera, samo iz razloga gubljenja vremena sa centriranjem, a i lepse joj stoje sive :)

#4599 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 14 December 2015 - 17:26

da,jedan ima veci unutarnji promjer a drugi manji

#4600 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 14 December 2015 - 17:37

Sive felne su 100 puta bolje. Tu si iskomplikovao stvar, trebao si samo stare da prefarbas i cao. Sr3 je bas lep skuter i ima mnooogo potencijala za sredjivanje..

8 user(s) are reading this topic

0 members, 8 guests, 0 anonymous users