Jump to content

aprilia SR50 Factory PureJet

Piaggio agregat injection

5065 replies to this topic

#4621 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 16 December 2015 - 21:25

E jbg, ovaj mi tvrdi da su isti, no nema veze, svakako paše na SRku Mk3 pia jer je probao na svojoj.

#4622 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 16 December 2015 - 22:16

tvoj dzek na skuteru je crni ima crni cep na kopcicu sastrane i kad kad skines cep ima zutu gumicu,ne?

#4623 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 16 December 2015 - 22:21

Pravo da ti kažem, pojma nemam, nisam ni pogledao kakav je kod mene al sam video na slikama. Pogledaću prvom prilikom i uslikati.

#4624 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,757 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 17 December 2015 - 22:44

Pogledao sam malo one mape od dajeha (dcb fajlovi). Realno gledajuci tesko da se moze sta uraditi bez opreme (rezervni ecu, kompletan gameboy sa interfejsom, itd). One DBC mape mi lice kao da su dio gameboy sistema, tj. kao da sadrze i firmware za ECU, a i neki file sistem/OS za gameboy tako to nije moguce tek tako izmijeniti. Na brzinu sam preletio fajlove sa hex editorom, dobar dio se moze procitati normalno (ASCII) i to lici kao dio vezan za gameboy, dok ECU podaci ne mogu se citati. Ono recimo sto bi se moglo napraviti jeste pokusati pokrenuti neki gameboy emulator na PC pa pokusati potjerati ove dcb da rade na njemu i na taj nacin imati pc <-> ecu komunikaciju, umjesto gameboy.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Iznad su neke stvari koje su mi zapale na oko. Vjerujem da ovi dcb fajlovi sadrze podatke za vise modela skutera, naravno koje je moguce odabrati na gameboy-u sto aludira i velicina fajla od 256KB. Nisam upucen u PJ/Ditech pa ne znam ni ECU kako funkcionise, niti elemente istog ali se kladim da ECU sigurno nema EEPROM/flash veci od par KB.
E sad, onaj ko ima svu opremu i znanje iz oblasti bi recimo mogao da snima saobracaj izmedju ECU i gameboy-a pa da analizira taj hex ali trebalo bi uloziti bas dosta vremena i znanja u to...tako da je pitanje koliko se to isplati.

Mrka kapa, jbg :D

#4625 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 17 December 2015 - 22:52

Hvala ti na trudu. Znači da ne trošim vreme uzalud na razmišljanja oko prepravki mapa već samo upucati pravu mapu, npr. 2.8.0 koja je po AF dobra.

#4626 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 18 December 2015 - 00:42

Eto sta sam vam rekao za ecu, jbg i meni je zao, ali vjerujem da je najbolje odradjeno.

Ah sto je lijepo vidjeti nove dijelove :)

#4627 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,757 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 18 December 2015 - 00:48

U pravu si, mene je samo interesovalo da vidim o cemu se radi. Da je recimo mapa u hex zapisu ali samo mapa, bez ikakvog drugog "smeca" od podataka onda bi to vec bila druga prica...Tako da je najbolje naci ono sto je testirano u praksi i nabaciti na ECU.
Eee onaj osjecaj kad otpakujes turu sa RP-a...neprocenljivo!

Mozda tu nece trebati prsten pa kvacilo udje knap u zvono? Jbg, steta bi bilo da pakne ne nalegnu punom sirinom.

#4628 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 20 December 2015 - 02:22

Nema kod Pia nikakav prsten, sve je 1 na 1. Prirubnica korpe naleže direktno na mali ležaj u remenici.
Ali kad bih imao jednu platnu da poturim između kvačila i kućišta remenica od bar 1,5mm time bi isturio kvačilo tj dublje bi ušlo u korpu. Još ako skratim prirubnicu korpe za 1mm bilo bi skoro taman da ferode naležu celom širinom.

#4629 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 20 December 2015 - 13:19

Još jedan bitan podatak. Prednji disk ne paše na zadnju sivu felnu, kako je neko ovde napisao, nije bitno. Ostaje da se vidi dali je zadnji, koji ide na glavčinu, kompatibilan sa ovom sivom bez glavčine, trebalo bi da jeste, ne verujem da su izmišljali neki treći disk.

#4630 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 20 December 2015 - 13:29

Takva pripasavanja su mi najgora, zahtjevaju i vremena i novaca i zivaca. Cini se jednostavno, a nekad se zapetlja.

Posto je piaggio grupacija, vjerujem u najlaksi ishod.

#4631 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 27 December 2015 - 14:34

Ej Gogy, koliko ima osiguraca tvoja SRka?

#4632 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 27 December 2015 - 19:32

Dva, 10A crveni i 15A plavi.
Imaš u šemi...
Attached File  i8eyA.png   52.17K   16 downloads

#4633 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 27 December 2015 - 20:11

Je vidio sam, znaci tako je. Jer me zbunilo nesto u vezi morini instalacije.

I sad mi je jasno zasto se tebi nikada nisu palila svjetla zbog malossi elektronike. U tebe postoji relej koji pali injektore, ecu, bobinu na kontakt. Dok je kod runnera i nrga to stalno pod naponom i zato se desava belaj.

Upravo taj relej sam pripremio da si apgrejdam instalaciju jer ne zelim da mi je ista pod naponom, a prvenstveno zbog malossi elektronike to hocu odraditi.

Edited by dajteh, 27 December 2015 - 20:25.

#4634 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 27 December 2015 - 20:24

I bolje je tako. Kad se skine kontakt nema napona na diznama i bobini. A ja i dalje dangubim, trebao sam već pogledati gde mi je kratak spoj.

#4635 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 28 December 2015 - 12:12

View Postgoggyso, on 20 December 2015 - 13:19, said:

Još jedan bitan podatak. Prednji disk ne paše na zadnju sivu felnu, kako je neko ovde napisao, nije bitno. Ostaje da se vidi dali je zadnji, koji ide na glavčinu, kompatibilan sa ovom sivom bez glavčine, trebalo bi da jeste, ne verujem da su izmišljali neki treći disk.

prednji disk ti je isti ko i straznji koi ide na glavcinu,a razlicit od onog koi ide na felgu bez glavcine..dakle disk za straznju felgu sa glavcinom je razlicit od diska koi ide drito na felgu i ne bude ti pasalo,vec sam pisal o tome.

Edited by steeef, 28 December 2015 - 12:26.

#4636 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 28 December 2015 - 12:57

Ako je tako onda ću sređivati plave felne, ofarbati ih u neku boju, promeniti ležajeve u prednjoj i to montiram, ne pada mi na pamet da vijam tamo neki treći disk, kog ima samo u ovlaštenom servisu, ako ima, a cenu mogu samo da zamislim. Nek se nose sa svojim uteranim kombinacijama.

#4637 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 28 December 2015 - 14:10

Daj premeri raspon rupa na sivoj felni. Treba nam broj rupa, precnik zamisljene kruznice unutrasnjeg precnika diska, i precnik zamisljene kruznice svih rupa u krug. Sigurno pase od jos nekih modela.

#4638 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 28 December 2015 - 15:17

Važi premeriću. Spoljni prečnik je 190 kao i prednji al očigledno raspon rupa nije isti.

#4639 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 28 December 2015 - 17:14

Disk 190mm pozadi na piaggio 50 masini?

Ovo bi moglo biti interesantno posto je standard 175mm na nrg, runnerima, derbiju.

#4640 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 28 December 2015 - 20:40

na lijevoj slici je disk koi ide spreda i straga (dakle identican disk je i spreda i straga) na felgu koja ima posebno glavcinu..
a desno je disk koi se sarafi drito na felgu (skuter koi ima straga disk sa desne slike spreda ima ovakav kakav je na lijevoj slici tak da su razliciti),tu su i razlike u dimenzijama pa vidite..

Posted Image Posted Image

12 user(s) are reading this topic

0 members, 12 guests, 0 anonymous users