Jump to content

aprilia SR50 Factory PureJet

Piaggio agregat injection

5065 replies to this topic

#4701 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 24 February 2016 - 21:00

Ako si zadovoljan tim meksim, mozes onaj fabricki da skines sto vise, pa probaj koliko treba da se dodaje. Svakako je prakticnije, kad vec pravis po svom ukusu.

#4702 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor
  • Vozimaprilia SR70 PureJet
  • Cilindar:Malossi
  • Auspuh:LeoVince ZXR

Posted 24 February 2016 - 21:14

Pa da Aco, taj mekši sunđer je onaj klasični za nameštaj, ima ga u više debljina. Problem je što je SRkino sedište nazad do suvozačkog najtanje, a baš tu se sedi jer je taman dovoljno daleko od volana... jbo ih dizajn, samo da je lepo a što je nepraktično.. tipično italijanski.. pa je tu malo manevarskog prostora, ne smem previše da stanjim fabrički sunđer da se ovaj mekani nebi sabio do plastike pa opet bio pretvrd, mora ostati bar 2cm fabričkog pa preko njega mekani da bude u ravni sa suvozačkim.

#4703 Pita

Osnivač foruma

• Administrators
  • 8,124 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimAprilia Sr 70cc

Posted 24 February 2016 - 21:39

Skuter je 100% sportski tip pa tako i sedište...tvrdo i kratko!
Ovi romboidi se ne sviđaju ni meni ali ok, srediće to majstor po tvojoj želji...

#4704 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 24 February 2016 - 22:07

View PostPita, on 24 February 2016 - 21:39, said:

Skuter je 100% sportski tip pa tako i sedište...tvrdo i kratko!
Ovi romboidi se ne sviđaju ni meni ali ok, srediće to majstor po tvojoj želji...

upravo to kaj pita veli,skuter je sportski,tak i sjediste koje je tanko zbog tog da ima neki prostor pod sicem a opet da polozaj sjedenja bude na normalnoj visini i ufmdaljenosti od volana..
nije to tipicno talijanski nego tipicno za manje skutere..
meni je sic dobar na eserki kaj se tice sjedenja,al je klizav..
moj na dragsteru ima jos manje spuzve nego taj na sr al mi nije nist neudobniji neg na nexusu npr jer i na njemu mi utrne guzica nakon 200 km voznje ko i na svakom drugom skuteru..
za komfor i udobnost tu su maksi skuteri..

taj romb uzorak mi je za chopere,za skuter ne bas..a i dzabe udoban sic ak se poremeti kut sjedenja

#4705 Dajteh

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 3,934 posts

Posted 25 February 2016 - 09:49

I stara srka je sportski tip pa ima skoro svima jako prihvatljivo sjediste :)
Treball bi to iskopirati, mozda bi odgovarao dio spuzve ako se malo sasjece?

#4706 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 25 February 2016 - 10:18

da,al je i prostranija..vise mjesta za noge i koljena pa tak i sic napravljen deblji a da ne narusava visinu sjedenja u odnosu na volan isto ko i daljinu sica od volana..
ko na tim eserkama,istu situciju sa sicevima imas na novom i starom runneru

#4707 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 25 February 2016 - 10:36

Ma rešiću ja to, dok ne budem apsolutno zadovoljan položajem i udobnošću, ne odustajem. U stock stanju je samo za lokal, tu do 20tak km u cugu, preko toga je već opasnost po zadnjicu. Ova mkII varijanta bi bila ok samo da je malo više nazad ta sedlasta udolina. Znači mk3 mora biti konačno rešenje, potrudiću se da sve poslikam što se radova tiče, pa ako neko bude hteo da prepravlja svoje, mislim na SR3, imaće smernice da ne troši trud i vreme, a verujte mi, isteraću mak na konac.

#4708 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 25 February 2016 - 10:49

ja mislim da će problem biti i plastični odlivk samog sedla...

#4709 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 25 February 2016 - 12:42

View PostMario, on 25 February 2016 - 10:49, said:

ja mislim da će problem biti i plastični odlivk samog sedla...
I ja sam razmisljao o tome, al i to se da resiti. Pistolj za topao vazduh pa iskriviti kuvanu plastiku prema obliku zadnjice vozaca :) Mozda se izgubi malo na volumenu gepeka, al Boze moj, bitnije je da se sedi kako treba.

Tu su najbitnije stavke mesta kacenja sedista za ram, sve ostalo od kuvane plastike se da kriviti, seci, prekrajati.

Gogy, slobodno tanji fabricki koliko ti mislis da treba, sve se to kasnije nadomesti sa vise slojeva ovog obicnog mekseg. Jeste da se vremenom slegne, al se preko noci i vrati i nabubri. Ja vozim svaki dan i po ceo dan, sasvim to bude ok.

#4710 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 25 February 2016 - 14:09

Nema potrebe dirati plastiku, šta god da pomerim neće se moći uklopiti sa nosačem, na SR3 je to tako napravljeno, sedište se posebno šrafi na nosač. Čak i kad skinem sedište sa nosača, nosač ostaje zajedno sa suvozačkim delom sedišta i prihvatom za bravicu gepeka, na njemu je šarka koja ga spaja sa ramom, pa tako i kad je bez sedišta, nosač je zatvoren i mogu opušteno ostaviti kacigu i zaključati gepek. Kada se pogleda sa strane, vozačko sedište je niže od suvozačkog za 2-3cm pa mi to daje prostora da drukčije obradim fabrički sunđer i nadomestim mekšim da bude u ravni sa suvozačkim, znači tu bi se opušteno moglo dodati 4cm mekanog sunđera na malo stanjeni onaj tvrđi fabrički.
Ma ja sam to malo suviše slobodno prepustio tapacireru, trebalo je to sve prvo izmeriti i precizno isplanirati, al ajd sad je tako ispalo, mislio sam da me je razumeo. Dobro, da sam došao kod njega sa skuterom pa da je sam video situaciju, verovatno bi drukčije uradio, ovako ja sam kriv... biće popravni.

Evo slika sa EP-a, nije moglo drukčije na sl. kompu pa sam slikao...

Ovo je donji nosač-gepek.
Attached File  20160225_142625.jpg   3.71MB   19 downloads

a ovo je sve odozgo, nosač sa oba sedišta i ladica
Attached File  20160225_142521.jpg   4.61MB   17 downloads

#4711 Razredni

(PoštarAca)

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 8,417 posts
  • MestoBeograd
  • VozimPIAGGIO

Posted 25 February 2016 - 20:34

Uuu, pa ja bih tapacirao nosac sedista, tu onda ima prostora za 5-8cm sundjera po zelji.

A vidis, uglavnom je sediste ujedno i poklopac pa nema puno prostora tanjiti fabricki sundjer, sem na suvozackom delu kao sto steeef uglavnom radi, i izvlaci maximum iz estetskog ugla.

Ja ovo nisam znao, ovako su vece mogucnosti za razvijanje maste :)

#4712 steeef

2t bb & 4t i.e.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 2,198 posts
  • Mestokc

Posted 25 February 2016 - 22:04

sic je tvornicki dobar kaj se tice polozaja,ravan je tak da nema da te vuce napred ili nazad..
tapetar je sjebo,trebal je skinut spuzvu tak da ostane ravnina kakva je bila tvornicki i spuzvu kojunadodaje ako je malo meksa da ju stavi mrvicu vislju ali opet u istoj ravnini kakav je serijski bil,pa bi bilo ok,bolje mego sad kak je ko sedlo napravil..
iskro,mislim da se poteze previse filozofije oko tog sica,jos bi kuzil da se svaki dan vozi 50 km u jednom smjeru i 50 km nazad,al ovak mi nema smisla..

da obrazlozim..do sad ni jedan sic koi sam probal nakon dodavanja spuzve i takvih korekcija nije me zadovoljil i efekt je bil gori nego orginalni..
radi se o nexusu 250,vlasnik je dal sic radit kod ljudi koi rade iskljucivo motor program siceva i rade vrhunski,ali sic nakon toga je bil puno vislji i na vozacevom i suvozacevom mjestu..
meni nije bil udobniji,sjediste se povisilo a volan mi je bil puno nizi,osjecaj koma..a curu kad sam vozil na tome mislila je da bude pala svakim nagninjanjem u svakom zavoju..
tak da to je sve drek posel i na kraju vise stete nego koristi..

#4713 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 09 March 2016 - 10:00

Da, ovo je promašena operacija, moraće na popravni, neudobiji je nego što je bio.

Eh, juče sam jedva dočekao lepog vremena pa isterao SRku iz garaže, pokušaj verglanja, vrti, aku se drži, ali odaziva nema. Posle par pokušaja jedva je sastavila, radi nemirno na leru što joj nikako nije svojstveno, na davanje gasa trokira za medalju, pun gas ne prima, samo boooo, dok se nije malo zagrejala. Sednem pa na probnu vožnju, na malom gasu je neupotrebljiva, jedino na punom još nekako radi ali one sile potezanja nema, vuče se ko mrtva kobila, jedva je dogurala do 80kmh a pri stajanju na semaforu obrtaji strašno variraju, zaleće se pa spusti, pri kretanju prekida pa puca na auspuh... jednom rečju katastrofa, nije mi jasno šta se desilo od prošlog puta kad je radila solidno, pre nedelju dana. Kad sam se dovukao kući, ugasim je, otvorim kapiju, pokušam ponovo da upalim ali nema šanse, kako vergla pritisak opada do 3 bara i ni makac više, što naravno nije dovoljno da upali, gledam manometar air kompresora, stoji jedva na 1 bar. E u q... šta je sad, air kompresor ili je neko crevo opet ispustilo dušu, možda i cediljka negde popustila. Kako god, besan sam je ugurao u garažu, spomenuo joj poznatim vokabularom celu familiju, šutnuo u zadnji točak i završio sa kacigom na plakaru.
Mario, crtao si đavola sa spominjanjem montaže PRC turpije, ova kao da ti čita misli, sad moram i pre plana, ne gine mi šerafanje i isterivanje đavola, gremlina il Marfija, ili su se svi zajedno urotili protiv mene.

#4714 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 09 March 2016 - 10:18

kakav je pritisak ?

#4715 goggyso

PureJet je moja misija.

• VIP
  • PipPipPipPip
  • 7,699 posts
  • MestoSombor

Posted 09 March 2016 - 10:22

Na glavnom manometru na volanu je oko 3 bara i ne penje se na verglanje a trebalo bi do bar 6 da nagura da bi uopšte mogla upaliti. Mehanički na cediljki pokazuje oko 1 bar.

#4716 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,770 posts

Posted 09 March 2016 - 12:41

pa onda fali pritiska sa air kompresora... idemo plastike dole danas :)

#4717 Lauda

Izgubio karburator

• Administrators
  • 5,757 posts
  • MestoBrčko / Novi Sad
  • VozimKeeway Focus
  • Cilindar:Malossi Sport 70
  • Auspuh:TG Trek
  • Karburator:Dell 19

Posted 09 March 2016 - 13:06

Napadaju gremlini sa svih strana...
Kazu od sutra kisa, evo prilike danas da istjeras gremline :1kokice: