Uh dobri ste sa popisom, mene ceka jedna od najdosadnijih zima po tom pitanju. Barem cu se psihicki dobro opustiti kad se desi neki belaj u sred letne sezone
Bas juce probao (iako sam vec sve isprobao), da opet dodajem goriva sa malossi elektronikom + dizanje pritiska, pa otvaranje airboxa...Isao sam da se prisetim maksimalnih performansi... Dolazim do zakljucka da tuning cilindra na zalost nije moguc, jer vise uprskane smese "ugasi" svecicu prije negoli se extra bogata smesa upali. Interesantno je da fenomen nece odmah da nastupi ako je svecka ok, a kad krene prekidati nakon kratkog vremena, nema stajanja sa seckanjem.
Mozda se desi cudo, imas malossi glavu, voleo bih da to tako ne bude, ali bojim se da direktno uprskavanje ima ogranicavajuci faktor posto svecica ne tolerirse jace ili malo jace uprskavanje od ovog koje trazi 70ccm u stok izvedbi.
I jedna usporedba malossi elektronike vs polini mehanike za dizanje pritiska.
Polini odnosno mehanicko dizanje pritiska je brze od elektronike. Isto kao u kolima, gas na sajlu vs elektronski, odnosno karbos vs tps. Reakcija na gas, startnost je bolja. A dok impuls dodje do malossi elektronike bas se oseti to vreme.
Ako se bojis za pumpu, nema tu problema, ne usudjujem se ni cekirati koliko sam km presao sa 10 bara.
Imao sam dvojbu, da li imati stok ecu + dignut pritisak na 10bara sa air kompresorom.
Ili malossi elektronika + 8.5bara sa air komoresorom.
Sam pritisak je i dalje startniji.
A malossi + 8.5 pritisak kombinacija daje najvise od 2/4 pa do 3/4 gasa.
Posljednji otklon gasa ne reagira osjetno, a kada ubacim jos goriva tu pocinju nestabilnosti, dok se do 3/4 moze mocno voziti, oseti se jasno nalet i vise momenta.
Ako ti sta moze pomoci eto to su informacije koje sam licno izgazio mnogo puta, i ono najbitnije proverene su nakon dugotrajnog testiranja, odnosno kilometraze.
Ako bi tuning cilindra uspeo, otvara ti se malossi mhr replika alu...