Jump to content

Kymco Super 9 sport [AC]

kymco super 9

• This topic is locked This topic is locked
138 replies to this topic

#21 DRAGANCE

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • Mestobeograd
  • Vozimbaotian 50 RS limited edition

Posted 30 May 2014 - 00:07

ni ja ne vidim nikakvu istrosenost na cilindru , ako mislis na to sto lici na riseve ,,,, to samo BLAGO predjes sa vodenom 2000/2500 i to je to ... mada ja to ne bi dirao

Edited by DRAGANCE, 30 May 2014 - 00:08.

#22 BaneX

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 141 posts
  • MestoZrenjanin
  • VozimKymco Super 9

Posted 30 May 2014 - 00:22

Pa moze da se skine, ali cini mi se da mora prvo ta crna plastika ispred kolena, patosnicu, pa tek onda cu moci da skinem taj srednji deo da bi dobio vise mesta, pa sam mislio da mi je jednostavnije da skinem kompletan motor jer sam pola stvari raskacio... Skinuo sam sajlu sa uljne pumpe jer mi je smetala prilikom odvijanja srafofa. A onaj straf sto drzi prirubnicu i karb, prvo gledam dal je inbus, kad ono nije, nema nikakvu rupu, vec kao torban, reko pa majku mu ebem sta je ovo, i jos ga postavili na ne pristupacniju stranu, haos. Moracu sekacem onda, odlican savet. Ove na prirubnici mogu vratiti ako budem uspeo taj "garantni" da odvijem.

I ja sam mislio na 0,25 da ce moci, nema nikakvih riseva. Propustao je na jednom mestu, ver. zbog karika koje su potrosene poprilicno.

Klip takav nisam nasao, samo kineski, Meteorov i Prox.

A gde da nadjem takav dihung? U motobike-u nema, to za hondu sto sam pronasao, nemaju na stanju.

E, Mario da ja tebe pitam, posto vidim da si radio nekima sa foruma cilindre obradu, a ja ne poznajem nikog toliko pouzdanog da mi to uradi, jeste da sam daleko od tebe, ali ako posaljem expressom(nomalno, ja platim svu postarinu), jel moguce da se to nekako realizuje, ako jos uvek radis, i ako imas vremena?
Samo sto treba klip i dihtung da narucim, pa da posaljem sve zajedno, ili nekako bi se dog.

Sta, samo da predjem preko vodenom smirglom, i nove karike da upakujem i da cepam dalje?
Ne znam bas koliko bi mogao tako da izgura....jedno 2000km?

Edited by BaneX, 30 May 2014 - 00:30.

#23 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 30 May 2014 - 02:31

to napamet ne vredi, treba premeriti komparatorom koliko je cilindar utrošen...

nije problem pošalji, ja ovde imam strugare koji buše i honuju za 1000 din, jeste da imam još malo ja posla sa ručnom honericom ako hoćemo idealno ali manje više izađe isto..

konkretno kod Cubi-ja rade za 20e, i tamo dobiješ tih 6/100 toleranciju kako dolikuje

što se tiče plastika, ima patent plastike i ova u sredini se skida pravolinijski gore, ne unatrag i te fore već pravo gore, e sad tu patent plastiku ako ne paziš možeš uspešno pa pokidaš...

ja mislim da taj što ga vode da je kineski, izgleda identično kao fabrički, to jednom zovu kineski jednom tajvanski... u načelu prox je najbolji

sad za zaptivač nisam siguran da li se prodaje posebno, mislim da imaju komplet kymco zaptivača RMS...

#24 BaneX

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 141 posts
  • MestoZrenjanin
  • VozimKymco Super 9

Posted 31 May 2014 - 19:52

Imao sam neke obaveze, pa nisam mogao da odg. Videcu sta cu sa razbusivanjem, sqt stoji rasklopljen a i svakao je hladno za vozikanje, pa neka se malo motor odmara :-D Ako budem isao uskoro za NSz taman cu usput kupiti klip i dihtunge pa mozda odnesem kod Cubija, ali videcu jos....
Plastiku sam uspeo da skinem, ali jednu kukicu sam uspeo da polomim... Ali, drzace se na ostalim.

Skinuo sam karb i izvadio el.saug i kad ga prikacim na aku. ona iglica se ne pomera, sto znaci da treba nov...

Posted Image

Послато са Nexus 5 уз помоћ Тапатока

Edited by BaneX, 31 May 2014 - 19:55.

#25 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 01 June 2014 - 12:05

moraš tu iglicu duže gledati, jedno 2min, ako se ne pomera baš ni malo onda je neispravan

#26 BaneX

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 141 posts
  • MestoZrenjanin
  • VozimKymco Super 9

Posted 01 June 2014 - 18:25

Auuu, ja mislio samo prikacim i ako se ne pomera, ne radi. Znaci moram malo sacekati da bi video dal daje znake zivota xD Hvala

#27 DRAGANCE

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 412 posts
  • Mestobeograd
  • Vozimbaotian 50 RS limited edition

Posted 01 June 2014 - 19:30

imas ti jos puuuuno da se nacitas na forumu :) , prebrzo donosis pretpostavke i bezveze bacas pare na nesto sto ne treba

Edited by DRAGANCE, 01 June 2014 - 19:31.

#28 bojan681

Stari član

• Senior Members
  • PipPipPipPip
  • 4,906 posts
  • MestoNovi Sad
  • VozimSprint Eagle

Posted 01 June 2014 - 21:17

Najbolje ti stavis iglicu preko lenjira i zapamtis na koliko je bila pa kasnije proveris.

Послато са GT-I9000 уз помоћ Тапатока

#29 BaneX

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 141 posts
  • MestoZrenjanin
  • VozimKymco Super 9

Posted 01 June 2014 - 22:54

Sad tek kapitam zbog cega mi je Mario rekao da postavim iglu na lenjir, i prikacim sauf na akumulator, i da vidm dal izlazi. Tako cu i uraditi.
Trenutno, nisam bacio pare ni na sta, sreca u forum i clanove :)

#30 cvele

Osnivač foruma

• Founder
  • PipPipPipPip
  • 4,962 posts
  • Mestonis
  • Vozimkeewe hurrican

Posted 02 June 2014 - 11:42

#31 BaneX

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 141 posts
  • MestoZrenjanin
  • VozimKymco Super 9

Posted 02 June 2014 - 22:41

Hvala i na video klipu, ali prikacio sam ga danas na akumulator, ostavio oko 2 min. i vidim da je izasla igla, negde oko 1mm, sto znaci da funkcionise.
Napisao mi je Mario odma' da treba sacekati oko min.ili 2, ali ja na brzinu procitao, i skroz zab. drugi deo >.<
Hvala svima! :)

E, posto planiram sutra da kupim klip, i jos nesto, koje su tacne org. dimenzije klipa, 39,5? Posto mi je Mario napisao da su karike 39,5 znaci tih dim. je i klip, pa posto cu ga malo razbusiti trebao bi mi 39,75 ili je sig. ici na 40?

Edited by BaneX, 02 June 2014 - 22:43.

#32 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 02 June 2014 - 23:36

ako ti je sada u fabričkoj meri... 39,5mm premeri samo šublerom..

onda možeš slobodno ići na 39,75 mm jer nemaš oštećenja dubokih koje bi morao da vadiš sa 0,5mm specijalom...

#33 BaneX

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 141 posts
  • MestoZrenjanin
  • VozimKymco Super 9

Posted 02 June 2014 - 23:45

U fabrickoj je meri, prvi put ga otvaram. Merio sublerom, i ispada da je 39, pa sam u nedoumici, dal sam dobro premerio, ali nikako ne pokazuje vise od 39 jer ne merim prvi put, pa da ne znam ocitati.
Zbog toga pitam dal za sigurno neko zna tacne org. dim. klipa, da se ne za'ebem....

#34 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 02 June 2014 - 23:54

u pravu si 39mm je

http://www.motorscoo...-9/Super-9.html

ja sam pogrešio, onda možeš ići na +0,25mm

#35 BaneX

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 141 posts
  • MestoZrenjanin
  • VozimKymco Super 9

Posted 03 June 2014 - 00:05

E hvala ti Mario. :)

#36 BaneX

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 141 posts
  • MestoZrenjanin
  • VozimKymco Super 9

Posted 03 June 2014 - 13:55

Odem u motobike, i kazu mi da nema klip za kymca posebno, vec samo u kompletu sa cilindrom, samo sam se nasmejao i izasao, i nisam vise nista ni hteo da gledam. Videcu u ovlascenoj kymcovoj prodaji...

#37 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 03 June 2014 - 15:25

Pa nemaju , kupujes klip za hondu dio, to smo vec apsolvirali da su identicni

--- Sinclair research LTD 1981 © ---

#38 BaneX

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 141 posts
  • MestoZrenjanin
  • VozimKymco Super 9

Posted 03 June 2014 - 16:30

Ma rekao ja njima, i ne vredi....i poneo svoj klip i uporedjivali, nisu isti. Ovaj meteor ima neke kanale i polozaji karika nisu isto udaljena od cela klipa kao na fabrickom, sad ne znam koliko to sve ima veze?

Edited by BaneX, 03 June 2014 - 17:27.

#39 Mario

Osnivač foruma

• Administrators
  • 20,769 posts

Posted 03 June 2014 - 19:01

Nema veze, ako je meteor za hondu dio, onda je ok, naravno da razliciti proizvodjaci pakuju razlicite karike, al to u sustini nije bitno, klipovi se uporedjuju tako sto proteras bolcnu kroz oba i gledas da li se ivice podudaraju.. Inace pisao sam ti da je onaj tzv kineski identican...

--- Sinclair research LTD 1981 © ---

#40 BaneX

Član

• Normal Members
  • PipPipPip
  • 141 posts
  • MestoZrenjanin
  • VozimKymco Super 9

Posted 03 June 2014 - 19:53

To sam i ja rekao, ali prodavac i cale me ubedjuju da nije isto, i ajde sta cu ja, mladji sam od njih i moram da popustim.... Ma znam, kazem ja lepo, koliko sam video na sajtu postoji honda dio i da pase isto za kymca jer imaju isti tip blokova. SF12, tako nesto.... I ovaj meni prodavac, ma kakvi, gde kymco ima veze za hondom....zjeee, gledam i ne verujem sta cujem. A honda imala vecinski udeo u kymco fabrici, dok kasnije nisu otkupili akcije....tako sam negde procitao.
Naci cu sliku meteor klip, gde ima prorez pa cu je postaviti....
Ma poceo da mi filozofira, treba da je ista udaljenost karika od čela klipa, duzina klipa od centra bolcne itd.... Kao da kupujem neki modifikovani deo, a ne najobicniji klip >.<

Taj kineski, tj. tajvanski, izgleda da nemaju na stanju. Videcu da ih nazovem i da im izdiktiram sifru sa sajta, ako nemaju, zovem Kymco servis, mada mi je mozda i bolja solucija da njih odma' zovem.

Edited by BaneX, 03 June 2014 - 19:55.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users